Çikolatalı ve Muzlu Kahvaltılık Ekmek Tarifi

 

MALZEMELER

Hamur için:

·        4,5 çay bardağı (250 gr) un

·        2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker

·        1 tatlı kaşığı (4 gr) kuru maya

·        1 adet büyük boy yumurta sarısı

·        1 + ¼  çay bardağı (125 ml) ılık süt

·        2 yemek kaşığı (25 gr) tereyağı (oda sıcaklığında)


Dolgusu için:

·        Çikolatalı fındık kreması

·        3 adet muz (dilimlenmiş)

Üstü için:

·        Pudra şekeri


YAPILIŞI

·        Karıştırma kabına 4,5 çay bardağı (250 gr) unu eleyin. 1 tatlı kaşığı (4 gr) kuru maya ve 2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker ilave edip karıştırın.

·        1 adet büyük boy yumurta sarısı ve 1 + ¼  çay bardağı (125 ml) ılık süt ekleyip spatula ile karıştırın ve hamur biraz toparlanıncaya kadar yoğurun. Oda sıcaklığında yumuşamış 2 yemek kaşığı da (25 gr) tereyağı ilave edin ve bir süre daha kabın içinde yoğurmaya devam edin.

·        Hamurunuzu tezgahın üzerine aktarıp,  yumuşak ve pürüzsüz bir hamur oluşana kadar yaklaşık 8-10 dakika kadar yoğurma işlemini sürdürün.

·        Formunu alan hamuru tekrar kaba aktarın ve üzerini örtüp 15 dakika mayalanmaya bırakın.

·        Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün. Parçaları yuvarlayıp beze haline getirin ve bezelerin üstünü örtüp 15 dakika daha bekletin.

·        Merdane ile her bir bezeden yuvarlak hamurlar açın ve orta kısımlarına 1 tatlı kaşığı kadar çikolatalı fındık kreması koyun. Kremanın üzerine muz parçaları yerleştirin ve hamurları yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını sıkıca yapıştırın.

·        Hazırladığınız hamurların üzerini örtün ve 30 dakika bekletin.

·        Isıtılan tavaya biraz tereyağı sürün. Hamurları tavaya yerleştirip üzerine bir kapak kapatın. Alt üst çevirerek (5 dakika kadar)  hamurlarınızın iki tarafını da pişirin.

·        İlk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve üstlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

                
                Afiyet olsun.