MALZEMELER
Hamur
için:
·
4,5
çay bardağı (250 gr) un
·
2
yemek kaşığı (30 gr) toz şeker
·
1
tatlı kaşığı (4 gr) kuru maya
·
1
adet büyük boy yumurta sarısı
·
1
+ ¼ çay bardağı (125 ml) ılık süt
·
2
yemek kaşığı (25 gr) tereyağı (oda sıcaklığında)
Dolgusu
için:
·
Çikolatalı fındık kreması
·
3 adet muz (dilimlenmiş)
Üstü
için:
·
Pudra şekeri
YAPILIŞI
·
Karıştırma
kabına 4,5 çay bardağı (250 gr) unu eleyin. 1 tatlı kaşığı (4 gr) kuru maya ve
2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker ilave edip karıştırın.
·
1
adet büyük boy yumurta sarısı ve 1 + ¼ çay bardağı (125 ml) ılık süt ekleyip spatula
ile karıştırın ve hamur biraz toparlanıncaya kadar yoğurun. Oda sıcaklığında yumuşamış 2 yemek kaşığı da (25
gr) tereyağı ilave edin ve bir süre daha kabın içinde yoğurmaya devam edin.
·
Hamurunuzu
tezgahın üzerine aktarıp, yumuşak ve
pürüzsüz bir hamur oluşana kadar yaklaşık 8-10 dakika kadar yoğurma işlemini
sürdürün.
·
Formunu
alan hamuru tekrar kaba aktarın ve üzerini örtüp 15 dakika mayalanmaya bırakın.
·
Dinlenen
hamuru 10 eşit parçaya bölün. Parçaları yuvarlayıp beze haline getirin ve
bezelerin üstünü örtüp 15 dakika daha bekletin.
·
Merdane
ile her bir bezeden yuvarlak hamurlar açın ve orta kısımlarına 1 tatlı kaşığı
kadar çikolatalı fındık kreması koyun. Kremanın üzerine muz parçaları
yerleştirin ve hamurları yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını sıkıca yapıştırın.
·
Hazırladığınız
hamurların üzerini örtün ve 30 dakika bekletin.
·
Isıtılan
tavaya biraz tereyağı sürün. Hamurları tavaya yerleştirip üzerine bir kapak
kapatın. Alt üst çevirerek (5 dakika kadar) hamurlarınızın iki tarafını da pişirin.
·
İlk
sıcaklığının geçmesini bekleyin ve üstlerine pudra şekeri serperek servis
yapın.