Çikolatalı Mus (Chocolate Mousse) Tatlısı Tarifi

 

MALZEMELER

Kek için:

·        1 adet 60 gr’lık bitter çikolata

·        4 yemek kaşığı (60 gr) tereyağı (oda sıcaklığında)

·        1 + ¼ çay bardağı (125 ml) sıcak su

·        1 adet büyük boy yumurta

·        1 çay bardağı (100 gr) toz şeker

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        1,5 su bardağı (185 gr) un

·        1,5 tatlı kaşığı (7 gr) hamur kabartma tozu

·        1 tutam tuz

·        1 + ¼ çay bardağı (125 ml) sıcak Nescafe

 

Kek toplarını ıslatmak için:

 

·        3-4 yemek kaşığı soğuk süt

·        3-4 yemek kaşığı Hindistan cevizi 

Çikolatalı mus için:

·        2 su bardağı (380 ml) süt kreması (200 ml ve 180 ml olarak 2 ayrı kaba koyun

·        2 kare (120 gr) bitter ve 1 kare (60 gr) sütlü çikolata

·        3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker

·        3 yemek kaşığı (40 ml) su

·        2 adet büyük boy yumurta sarısı

Süslemek için (isteğe bağlı):

·        Beyaz çikolata rendesi/ Antep fıstığı/ Hindistan cevizi 


YAPILIŞI

Kekin hazırlanması:

·        Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve içine pişirme kağıdı yerleştirin.

·        Karıştırma kabına 1 adet 60 gr’lık bitter çikolata ve oda sıcaklığında yumuşamış 4 yemek kaşığı (60 gr) tereyağı koyun.  1 + ¼ çay bardağı (125 ml) sıcak su ilave edip, malzemeler eriyip bütünleşinceye kadar karıştırın.

·        Başka bir kaba oda sıcaklığında beklemiş 1 adet büyük boy yumurta, 1 çay bardağı (100 gr) toz şeker ve 1 paket (5 gr) toz vanilya koyup, şeker tamamen eriyinceye kadar mikserin en yüksek hızında (yaklaşık 2 dakika) karıştırın.

·        Hazırladığınız çikolatalı karışımı, yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.

·        Karışımın üzerine 1,5 su bardağı (185 gr) unu, 1,5 tatlı kaşığı (7 gr) hamur kabartma tozunu ve 1 tutam tuzu birlikte eleyip, spatula ile iyice karıştırın.

·        Son olarak, 1 + ¼ çay bardağı (125 ml) sıcak Nescafe ekleyip karıştırın ve karışımı kek kalıbına aktarın.

·        Önceden 170 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirip soğumaya bırakın.

 Çikolatalı Mus Hazırlanması;

·        Musu hazırlamak için kullanacağınız karıştırma kabını ve mikser uçlarını önceden buzdolabında bekletip iyice soğumalarını sağlayın.

·        2 su bardağı (380 ml) süt kremasından, 1 su bardağı (200 ml) kadar bölümünü bir kaba, kalan 180 ml bölümünü de başka bir kaba koyun.

·        Böldüğünüz kremanın 1 su bardağı (200 ml) kısmını, buzdolabında soğuttuğunuz kaba aktarın ve soğuk mikser uçlarını kullanarak koyu bir kıvam alıncaya kadar mikserin hızlı devrinde karıştırın. Soğuk kalması için tekrar buzdolabına koyun.

·        2 kare (120 gr) bitter ve 1 kare (60 gr) sütlü çikolatayı küçük parçalara bölüp bir kaba koyun. Kremanın 180 ml’lik diğer yarısını pişirme kabına koyup ısıtın ve çikolata parçalarının üzerine dökün. Çikolatalar eriyip krema ile bütünleşinceye kadar spatula ile karıştırın.

·        Pişirme kabına 3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker ve 3 yemek kaşığı kadar (40 ml) su koyup yüksek ateşte karıştırarak kaynatın.

·        Bir karıştırma kabında 2 adet büyük boy yumurta sarısını mikserin orta hızında çırpın. Kaynattığınız şekerli suyu kabın kenarından ip gibi yavaş yavaş akıtarak yumurtalara eklerken, bir taraftan da mikserin orta hızında karıştırmaya devam edin. Daha sonra da yüksek hızında karıştırın. Karışım hacim kazanıncaya ve oda sıcaklığı derecesine soğuyuncaya kadar karıştırma işlemine devam edin.

·        Hazırladığınız ve ılık hale gelmiş çikolatalı karışımı ekleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar bir spatula ile karıştırın.

·        Buzdolabında soğuttuğunuz kremayı da karışıma kısım kısım ilave edip karıştırın ve tamamlanan musu buzdolabına kaldırın.

Tatlının tamamlanması:

·        Soğuyan kekin altındaki pişirme kağıdını sıyırıp çıkarın. Bombeli üst kısmı yatay olarak kesip düzeltin. Tatlıların servisinde kullanacağınız bardakların çapından biraz daha küçük bir hamur kesme aparatı ile soğuyan kekten yuvarlak parçalar kesin.

·        Üstten ve kenarlardan çıkan kek parçalarını elinizle ufalayın ve avucunuzda yuvarlayıp minik kek topları oluşturun.

·        Bir kaseye 3-4 yemek kaşığı soğuk süt, diğer bir kaseye ise 3-4 yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi koyun.

·        Kek toplarını önce süte batırın, sonra da Hindistan cevizi içinde yuvarlayıp bir tabağa yerleştirin.

·        Servis için kullanılacak bardak ya da kaselerin tabanına biraz çikolatalı mus koyun. Üzerine kestiğiniz yuvarlak kek parçalarından yerleştirin. Üzerine tekrar mus dökün ve Hindistan cevizine buladığınız kek toplarından yerleştirin.

·        Buzdolabında bir gece soğumaya bırakın.

·        Tercihinize bağlı olarak, tatlılarınızın üzerine Antep fıstığı, Hindistan cevizi ya da çikolata rendesi serpiştirip servis yapın.

                Afiyet olsun.