MALZEMELER
Kek
için:
·
1
adet 60 gr’lık bitter çikolata
·
4
yemek kaşığı (60 gr) tereyağı (oda sıcaklığında)
·
1
+ ¼ çay bardağı (125 ml) sıcak su
·
1
adet büyük boy yumurta
·
1
çay bardağı (100 gr) toz şeker
·
1
paket (5 gr) toz vanilya
·
1,5
su bardağı (185 gr) un
·
1,5
tatlı kaşığı (7 gr) hamur kabartma tozu
·
1
tutam tuz
·
1
+ ¼ çay bardağı (125 ml) sıcak Nescafe
Kek toplarını ıslatmak
için:
·
3-4
yemek kaşığı soğuk süt
· 3-4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Çikolatalı
mus için:
·
2 su bardağı (380 ml) süt kreması (200 ml ve 180
ml olarak 2 ayrı kaba koyun
·
2 kare (120 gr) bitter ve 1 kare (60 gr) sütlü
çikolata
·
3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker
·
3 yemek kaşığı (40 ml) su
·
2 adet büyük boy yumurta sarısı
Süslemek
için (isteğe bağlı):
· Beyaz çikolata rendesi/ Antep fıstığı/ Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Kekin
hazırlanması:
·
Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve
içine pişirme kağıdı yerleştirin.
·
Karıştırma kabına 1 adet
60 gr’lık bitter çikolata ve oda sıcaklığında yumuşamış 4 yemek kaşığı (60 gr)
tereyağı koyun. 1 + ¼ çay bardağı (125
ml) sıcak su ilave edip, malzemeler eriyip bütünleşinceye kadar karıştırın.
·
Başka
bir kaba oda sıcaklığında beklemiş 1 adet büyük boy yumurta, 1 çay bardağı (100
gr) toz şeker ve 1 paket (5 gr) toz vanilya koyup, şeker tamamen eriyinceye
kadar mikserin en yüksek hızında (yaklaşık 2 dakika) karıştırın.
·
Hazırladığınız
çikolatalı karışımı, yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
·
Karışımın
üzerine 1,5 su bardağı (185 gr) unu, 1,5 tatlı kaşığı (7 gr) hamur kabartma
tozunu ve 1 tutam tuzu birlikte eleyip, spatula ile iyice karıştırın.
·
Son
olarak, 1 + ¼ çay bardağı (125 ml) sıcak Nescafe ekleyip karıştırın ve karışımı
kek kalıbına aktarın.
·
Önceden
170 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Çikolatalı Mus Hazırlanması;
·
Musu hazırlamak için kullanacağınız karıştırma
kabını ve mikser uçlarını önceden buzdolabında bekletip iyice soğumalarını
sağlayın.
·
2 su bardağı (380 ml) süt kremasından, 1 su
bardağı (200 ml) kadar bölümünü bir kaba, kalan 180 ml bölümünü de başka bir
kaba koyun.
·
Böldüğünüz kremanın 1 su bardağı (200 ml)
kısmını, buzdolabında soğuttuğunuz kaba aktarın ve soğuk mikser uçlarını
kullanarak koyu bir kıvam alıncaya kadar mikserin hızlı devrinde karıştırın.
Soğuk kalması için tekrar buzdolabına koyun.
·
2 kare (120 gr) bitter ve 1 kare (60 gr) sütlü
çikolatayı küçük parçalara bölüp bir kaba koyun. Kremanın 180 ml’lik diğer yarısını
pişirme kabına koyup ısıtın ve çikolata parçalarının üzerine dökün. Çikolatalar
eriyip krema ile bütünleşinceye kadar spatula ile karıştırın.
·
Pişirme kabına 3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker
ve 3 yemek kaşığı kadar (40 ml) su koyup yüksek ateşte karıştırarak kaynatın.
·
Bir karıştırma kabında 2 adet büyük boy yumurta
sarısını mikserin orta hızında çırpın. Kaynattığınız şekerli suyu kabın
kenarından ip gibi yavaş yavaş akıtarak yumurtalara eklerken, bir taraftan da mikserin
orta hızında karıştırmaya devam edin. Daha sonra da yüksek hızında karıştırın.
Karışım hacim kazanıncaya ve oda sıcaklığı derecesine soğuyuncaya kadar
karıştırma işlemine devam edin.
·
Hazırladığınız ve ılık hale gelmiş çikolatalı
karışımı ekleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar bir spatula ile karıştırın.
·
Buzdolabında soğuttuğunuz kremayı da karışıma kısım
kısım ilave edip karıştırın ve tamamlanan musu buzdolabına kaldırın.
Tatlının
tamamlanması:
·
Soğuyan kekin altındaki pişirme kağıdını sıyırıp
çıkarın. Bombeli üst kısmı yatay olarak kesip düzeltin. Tatlıların servisinde
kullanacağınız bardakların çapından biraz daha küçük bir hamur kesme aparatı
ile soğuyan kekten yuvarlak parçalar kesin.
·
Üstten ve kenarlardan çıkan kek parçalarını elinizle
ufalayın ve avucunuzda yuvarlayıp minik kek topları oluşturun.
·
Bir kaseye 3-4 yemek kaşığı soğuk süt, diğer bir
kaseye ise 3-4 yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi koyun.
·
Kek toplarını önce süte batırın, sonra da
Hindistan cevizi içinde yuvarlayıp bir tabağa yerleştirin.
·
Servis için kullanılacak bardak ya da kaselerin
tabanına biraz çikolatalı mus koyun. Üzerine kestiğiniz yuvarlak kek parçalarından
yerleştirin. Üzerine tekrar mus dökün ve Hindistan cevizine buladığınız kek
toplarından yerleştirin.
·
Buzdolabında bir gece soğumaya bırakın.
·
Tercihinize bağlı olarak, tatlılarınızın üzerine
Antep fıstığı, Hindistan cevizi ya da çikolata rendesi serpiştirip servis yapın.