MALZEMELER
Kek
için:
·
6
adet yumurta (sarıları ve akları ayrılacak)
·
2 kaşığı (30 gr)
toz şeker (yumurta sarılarına eklemek
için)
·
6
yemek kaşığı (60 ml) süt
·
6
yemek kaşığı (60 ml) sıvı yağ
·
1 paket (5 gr) vanilya
·
3
yemek kaşığı (45 gr) un
·
3
yemek kaşığı (45 gr) mısır nişastası
·
1
tutam tuz
·
1
tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu
·
3
yemek kaşığı (30 gr) kakao
·
1/2
su bardağı (90 gr) toz şeker (yumurta aklarına eklemek için)
Krema için:
·
1,5 su bardağı (300 ml) süt kreması
·
200 gr labne peyniri
·
1 paket (75 gr) toz kremşanti
·
3 yemek kaşığı damla çikolata
·
2 adet küçük boy muz (dilimlenmiş)
YAPILIŞI
Kekin
hazırlanması:
·
6 yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın.
Yumurta sarılarını bir karıştırma kabına koyup mikser ile çırpın. 2
yemek kaşığı (30 gr) toz şeker ekleyip, şeker iyice eriyene kadar hızlı devirde karıştırmaya
devam edin. Son olarak da, 6 yemek
kaşığı (60 ml) süt ve 6 yemek
kaşığı (60 ml) sıvı yağ ekleyin
ve malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırın.
·
3 yemek kaşığı (45 gr) unu, 3 yemek kaşığı (45
gr) mısır nişastasını, 1 paket (5 gr)
toz vanilyayı ve 3
yemek kaşığı (30 gr) kakaoyu, hazırladığınız sıvı karışımın üzerine eleyin. Bu
aşamada karıştırma işlemine “mikserin en düşük hızında” devam edin.
·
Diğer karıştırma kabındaki, 6 yumurtanın akına 1
tutam tuz ekleyin ve köpürünceye kadar mikserle çırpın. (Püf noktası: Bu işlemde
kullanacağınız mikser uçları ve karıştırma kabı tamamen kuru olmalıdır). Kabarcıklar
oluştuğunda, 1 tatlı kaşığı limon suyu
ekleyin. Yarım su bardağı (90 gr) toz şekeri de kısım kısım ekleyip, mikserin
en yüksek hızında karıştırmaya devam edin.
·
Karışım, mikseri salladığınızda uçlardan damlamayan
koyu bir köpük halini alınca, daha önce hazırladığınız kakaolu karışıma kısım kısım
ekleyin ve özdeş hale gelinceye kadar tel çırpıcı ile karıştırın.
·
Bir fırın tepsisini margarin ile yağlayıp içine
pişirme kağıdı yerleştirin. Hazırlanan kek karışımını tepsiye aktarıp yayın. Tepsiyi
birkaç kez tezgaha hafifçe vurarak, karışımın iyice yerleşmesini sağlayın.
·
Önceden 180°C ısıtılan fırında 15 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkan keki, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
Soğuyan kekten, yuvarlak bir hamur kesme aparatı
ya da bir çay bardağı ağzı kullanarak yuvarlak parçalar kesin. Kenarlardan artan
kek parçalarını da mutfak robotu ile öğütüp bir kaba koyun.
Kremanın
hazırlanması:
·
Karıştırma kabına 1,5 su bardağı (300 ml) süt
kreması, 200 gr labne peyniri ve 1 paket (75 gr) toz kremşanti koyun ve mikser
ile koyulaşana kadar çırpın.
·
3 yemek kaşığı damla çikolata ekleyip spatula
ile karıştırın.
·
Bir krema sıkma torbasına doldurun ve 1 saat
kadar buzdolabında bekletin.
Pastaların
tamamlanması:
·
Yuvarlak kestiğiniz kek parçalarının üzerine,
soğuyan kremadan 1 kat sıkıp üzerine muz dilimi yerleştirin. Muzun üzerine de
biraz krema sıkın. Üst ve yan taraflarına, mutfak robotunda öğüttüğünüz kek
kırıntılarını elinizle yapıştırın. Kırıntıların kekin üzerini tamamen kapatması
için elinizle hafifçe bastırın ve kubbe görünümü verin.
·
Bir gece buzdolabında bekleteceğiniz
pastalarınızın üstlerini Hindistan cevizi ya da toz Antep fıstığı ile
süsleyebilirsiniz.