Mini Köstebek Pastalar Tarifi

 

MALZEMELER

Kek için:

·        6 adet yumurta (sarıları ve akları ayrılacak)

·        2 kaşığı (30 gr) toz şeker (yumurta sarılarına eklemek için)

·        6 yemek kaşığı (60 ml) süt

·        6 yemek kaşığı (60 ml) sıvı yağ

·        1 paket (5 gr) vanilya

·        3 yemek kaşığı (45 gr) un

·        3 yemek kaşığı (45 gr) mısır nişastası

·        1 tutam tuz

·        1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu

·        3 yemek kaşığı (30 gr) kakao

·        1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker (yumurta aklarına eklemek için)

 Krema için:

·        1,5 su bardağı (300 ml) süt kreması

·        200 gr labne peyniri

·        1 paket (75 gr) toz kremşanti

·        3 yemek kaşığı damla çikolata

·        2 adet küçük boy muz (dilimlenmiş)

YAPILIŞI

Kekin hazırlanması:

·        6 yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın. Yumurta sarılarını bir karıştırma kabına koyup mikser ile çırpın. 2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker ekleyip, şeker iyice eriyene kadar hızlı devirde karıştırmaya devam edin. Son olarak da,  6 yemek kaşığı (60 ml) süt ve 6 yemek kaşığı (60 ml) sıvı yağ ekleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırın.

·        3 yemek kaşığı (45 gr) unu, 3 yemek kaşığı (45 gr) mısır nişastasını, 1 paket (5 gr) toz vanilyayı ve 3 yemek kaşığı (30 gr) kakaoyu, hazırladığınız sıvı karışımın üzerine eleyin. Bu aşamada karıştırma işlemine “mikserin en düşük hızında”  devam edin.

·        Diğer karıştırma kabındaki, 6 yumurtanın akına 1 tutam tuz ekleyin ve köpürünceye kadar mikserle çırpın. (Püf noktası: Bu işlemde kullanacağınız mikser uçları ve karıştırma kabı tamamen kuru olmalıdır). Kabarcıklar oluştuğunda,  1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin. Yarım su bardağı (90 gr) toz şekeri de kısım kısım ekleyip, mikserin en yüksek hızında karıştırmaya devam edin.

·        Karışım, mikseri salladığınızda uçlardan damlamayan koyu bir köpük halini alınca, daha önce hazırladığınız kakaolu karışıma kısım kısım ekleyin ve özdeş hale gelinceye kadar tel çırpıcı ile karıştırın.

·        Bir fırın tepsisini margarin ile yağlayıp içine pişirme kağıdı yerleştirin. Hazırlanan kek karışımını tepsiye aktarıp yayın. Tepsiyi birkaç kez tezgaha hafifçe vurarak, karışımın iyice yerleşmesini sağlayın.

·        Önceden 180°C ısıtılan fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan keki, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

·        Soğuyan kekten, yuvarlak bir hamur kesme aparatı ya da bir çay bardağı ağzı kullanarak yuvarlak parçalar kesin. Kenarlardan artan kek parçalarını da mutfak robotu ile öğütüp bir kaba koyun.

Kremanın hazırlanması:

·        Karıştırma kabına 1,5 su bardağı (300 ml) süt kreması, 200 gr labne peyniri ve 1 paket (75 gr) toz kremşanti koyun ve mikser ile koyulaşana kadar çırpın.

·        3 yemek kaşığı damla çikolata ekleyip spatula ile karıştırın.

·        Bir krema sıkma torbasına doldurun ve 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Pastaların tamamlanması:

·        Yuvarlak kestiğiniz kek parçalarının üzerine, soğuyan kremadan 1 kat sıkıp üzerine muz dilimi yerleştirin. Muzun üzerine de biraz krema sıkın. Üst ve yan taraflarına, mutfak robotunda öğüttüğünüz kek kırıntılarını elinizle yapıştırın. Kırıntıların kekin üzerini tamamen kapatması için elinizle hafifçe bastırın ve kubbe görünümü verin.

·        Bir gece buzdolabında bekleteceğiniz pastalarınızın üstlerini Hindistan cevizi ya da toz Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

                Afiyet olsun.