MALZEMELER:
Hamur
malzemeleri:
·
2 su bardağı (250 gr) un
·
1 tatlı kaşığı (5 gr)
tuz
·
125 gr soğuk tereyağı
·
1 adet yumurta
·
½ çay bardağı (50 ml) soğuk su
Dolgu
malzemeleri:
·
2 adet kuru soğan
·
400 gr mantar
·
250 gr tavuk göğüs eti (haşlanmış)
·
1,5 su bardağı (150 gr)
kaşar peyniri (rendelenmiş)
·
1 kutu (200 ml) süt
kreması
·
2 adet yumurta
·
1 tatlı kaşığı fesleğen
·
8-9 adet çeri domates
·
1 tatlı kaşığı (5 gr)
tuz
·
Karabiber, kırmızı pul
biber
HAZIRLANMASI:
·
Karıştırma kabına 2 su bardağı
(250 gr) unu ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu birlikte eleyin.
·
Üzerine 125 gr soğuk
tereyağını rendeleyin.
·
1 adet yumurta ve ½ çay
bardağı (50 ml) su ilave edip karıştırın.
·
Ele yapışmayan bir form
alıncaya kadar hamuru yoğurun ve kaba aktarıp dinlenmeye bırakın.
·
250 gr haşlanmış tavuk göğüs etini
küp küp doğrayın.
·
1,5 su bardağı (150 gr)
kadar kaşar peynirini rendeleyin.
·
2 adet kuru soğanı ince ince doğrayıp, yumuşayıncaya
kadar sıvı yağda kavurun. Tel süzgeçten geçirip fazla yağını süzün ve bir kaba
aktarın.
·
400 gr kadar mantardan 5-6 adedini üstü için
ayırın ve kalan kısmını dilimleyin. Hem dilimlediğiniz hem de ayırdığınız
mantarları sıvı yağda kavurun. Tuz, karabiber,
kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.
·
Kavurduğunuz soğanlara, küp küp doğradığınız tavuk
etlerini ve rendelediğiniz kaşar peynirinin
yarısını ilave edip karıştırın.
·
Porselen turta kalıbına pişirme kağıdı
yerleştirin. Hazırladığınız hamuru merdane ile, turta kalıbının çapından 2
parmak kadar daha büyük olacak şekilde açın. Hamuru kalıbın tabanına
yerleştirin. Parmaklarınızla bastırıp yayarak, tabanı ve iç kenarları
kaplayacak biçimde kabın şeklini almasını sağlayın. İç kenarlara bir çatal ile
bastırıp çizikler oluşturun. Kenarlardan taşan hamurları kesip temizleyin.
·
Soğan/tavuk eti/kaşar
peyniri karışımını taban hamurunun üzerine yayıp düzeltin ve kavurduğunuz dilimlenmiş
mantarları da üzerine yayın. Kaşar peynirinin kalan yarısını da mantarların
üzerine serpiştirin.
·
2 yumurtayı çırpın. 1 kutu (200 ml) süt kreması, 1 tatlı kaşığı
fesleğen ve biraz tuz ilave edip karıştırın ve turtanın üzerine yayın.
·
Bütün olarak
kavurduğunuz mantarları ve yarıdan kesilmiş 8-9 adet çeri domatesi turtanın üzerine
yerleştirin.
·
Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve
buharın çıkması için folyonun ortasını biraz kesin.
·
Önceden 180 dereceye
ısıtılan fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin.
·
Alüminyum folyoyu
kaldırın ve 10-15 dakika daha pişirin.
·
5-10 dakika kadar
soğumaya bırakın ve üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapın.