Mantarlı ve Tavuklu Turta Tarifi

 

MALZEMELER:

Hamur malzemeleri:

·        2 su bardağı (250 gr) un

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz

·        125 gr soğuk tereyağı

·        1 adet yumurta

·        ½ çay bardağı (50 ml) soğuk su

Dolgu malzemeleri:

·        2 adet kuru soğan

·        400 gr mantar

·        250 gr tavuk göğüs eti (haşlanmış)

·        1,5 su bardağı (150 gr) kaşar peyniri (rendelenmiş)

·        1 kutu (200 ml) süt kreması

·        2 adet yumurta

·        1 tatlı kaşığı fesleğen

·        8-9 adet çeri domates

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz

·        Karabiber, kırmızı pul biber

HAZIRLANMASI:

·        Karıştırma kabına 2 su bardağı (250 gr) unu ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu birlikte eleyin.

·        Üzerine 125 gr soğuk tereyağını rendeleyin.

·        1 adet yumurta ve ½ çay bardağı (50 ml) su ilave edip karıştırın.

·        Ele yapışmayan bir form alıncaya kadar hamuru yoğurun ve kaba aktarıp dinlenmeye bırakın.

·        250 gr haşlanmış tavuk göğüs etini küp küp doğrayın.

·        1,5 su bardağı (150 gr) kadar kaşar peynirini rendeleyin.

·        2 adet kuru soğanı ince ince doğrayıp, yumuşayıncaya kadar sıvı yağda kavurun. Tel süzgeçten geçirip fazla yağını süzün ve bir kaba aktarın.

·        400 gr kadar mantardan 5-6 adedini üstü için ayırın ve kalan kısmını dilimleyin. Hem dilimlediğiniz hem de ayırdığınız mantarları sıvı yağda kavurun. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.

·        Kavurduğunuz soğanlara, küp küp doğradığınız tavuk etlerini ve rendelediğiniz kaşar peynirinin yarısını ilave edip karıştırın.

·        Porselen turta kalıbına pişirme kağıdı yerleştirin. Hazırladığınız hamuru merdane ile, turta kalıbının çapından 2 parmak kadar daha büyük olacak şekilde açın. Hamuru kalıbın tabanına yerleştirin. Parmaklarınızla bastırıp yayarak, tabanı ve iç kenarları kaplayacak biçimde kabın şeklini almasını sağlayın. İç kenarlara bir çatal ile bastırıp çizikler oluşturun. Kenarlardan taşan hamurları kesip temizleyin.

·        Soğan/tavuk eti/kaşar peyniri karışımını taban hamurunun üzerine yayıp düzeltin ve kavurduğunuz dilimlenmiş mantarları da üzerine yayın. Kaşar peynirinin kalan yarısını da mantarların üzerine serpiştirin.

·        2 yumurtayı çırpın. 1 kutu (200 ml) süt kreması, 1 tatlı kaşığı fesleğen ve biraz tuz ilave edip karıştırın ve turtanın üzerine yayın.

·        Bütün olarak kavurduğunuz mantarları ve yarıdan kesilmiş 8-9 adet çeri domatesi turtanın üzerine yerleştirin.

·        Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve buharın çıkması için folyonun ortasını biraz kesin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin.

·        Alüminyum folyoyu kaldırın ve 10-15 dakika daha pişirin.

·        5-10 dakika kadar soğumaya bırakın ve üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapın.

                     Afiyet olsun.