Kazandibi Tarifi

 

MALZEMELER:

·        7,5 su bardağı (1,5 litre) süt

·        1,5 su bardağı (270 gr) toz şeker

·        1 çay bardağı (60 gr) buğday nişastası

·        1 çay bardağı (60 gr) un

·        1 su bardağı (200 ml) su

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

(Tepsi ölçüleri: 25x35 cm)


YAPILIŞI:

·        Bir kaba 1 çay bardağı (60 gr) buğday nişastası ve 1 çay bardağı (60 gr) un koyun. 1 su bardağı da (200 ml) su ilave edin ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Bu karışıma sübye denilmektedir.

·        Tencereye 7,5 su bardağı (1,5 litre) süt ve 1,5 su bardağı (270 gr) toz şeker koyun ve çırpma teli ile karıştırarak orta ateşte kaynatın.

·        Süt kaynamaya başlayınca hazırladığınız sübyeyi ilave edin ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip karıştırın.

·        25x35 cm ölçülerinde bir tepsiyi ocağın üzerine yerleştirin. Hazırladığınız karışımdan 4-5 kepçe kadar kısmını tepsinin tabanına yayın. Orta ateşte, kahverengine dönüşünceye kadar pişirin. Dengeli bir kızarma sağlamak için, tepsinin ateş üzerindeki kısmındaki muhallebi kızardıkça tepsiyi çevirin ve spatula ile çektirerek muhallebinin yerini sürekli değiştirin.

·        Tencerenizde kalan muhallebiyi, tepsideki kızarmış muhallebinin üzerine döküp yayın ve ocaktan alıp, oda sıcaklığında 2-3 saat soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına koyun ve en az 24 saat bekletin. Kazandibinizin bekletme süresi uzadıkça kıvamı ve lezzeti artacaktır.

·        Dikdörtgen dilimler halinde kesin ve kızaran kısım üste gelecek şekilde servis yapın.

                Afiyet olsun.