MALZEMELER:
·
7,5 su bardağı (1,5 litre) süt
·
1,5 su bardağı (270 gr) toz şeker
·
1 çay bardağı (60 gr) buğday nişastası
·
1 çay bardağı (60 gr) un
·
1 su bardağı (200 ml) su
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
(Tepsi ölçüleri: 25x35 cm)
YAPILIŞI:
·
Bir kaba 1 çay bardağı (60 gr) buğday
nişastası ve 1 çay bardağı (60 gr) un koyun. 1 su bardağı da (200 ml) su ilave
edin ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Bu
karışıma sübye denilmektedir.
·
Tencereye 7,5 su bardağı (1,5 litre) süt
ve 1,5 su bardağı (270 gr) toz şeker koyun ve çırpma teli ile karıştırarak orta
ateşte kaynatın.
·
Süt kaynamaya başlayınca hazırladığınız sübyeyi
ilave edin ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan
önce 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip karıştırın.
·
25x35 cm ölçülerinde bir tepsiyi ocağın
üzerine yerleştirin. Hazırladığınız karışımdan 4-5 kepçe kadar kısmını tepsinin
tabanına yayın. Orta ateşte, kahverengine dönüşünceye kadar pişirin. Dengeli
bir kızarma sağlamak için, tepsinin ateş üzerindeki kısmındaki muhallebi
kızardıkça tepsiyi çevirin ve spatula ile çektirerek muhallebinin yerini
sürekli değiştirin.
·
Tencerenizde kalan muhallebiyi, tepsideki kızarmış
muhallebinin üzerine döküp yayın ve ocaktan alıp, oda sıcaklığında 2-3 saat
soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına koyun ve en az 24 saat bekletin.
Kazandibinizin bekletme süresi uzadıkça kıvamı ve lezzeti artacaktır.
·
Dikdörtgen dilimler halinde kesin ve
kızaran kısım üste gelecek şekilde servis yapın.