Yoğurt Kremalı ve Muzlu Turta Tarifi

 

Fırın kullanmadan, bisküvi ile yapılan, yoğurtlu dolgusu ile ağızda eriyen, muzlu pratik bir tatlı.

 

MALZEMELER:

 

Dolgusu için:

·        1 su bardağı (180 gr) toz şeker

·        3 yemek kaşığı (40 gr) un

·        1 yemek kaşığı (12 gr) mısır nişastası

·        2 adet büyük boy yumurta

·        2 su bardağı (400 gr) süzme yoğurt

·        100 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

·        2 paket (10 gr) toz vanilya

·        2 adet küçük boy muz (dilimlenmiş)

Tabanı ve üst kaplaması için:

·        125 gr kakaolu bisküvi

·        200 gr burçak bisküvi

·        120 gr eritilmiş ılık tereyağı

·        4 yemek kaşığı süt

 

Üstü için:

·        Pudra şekeri

·        Çikolata rendesi (tercihe bağlı)

 

YAPIŞI:

·        Karıştırma kabına 1 su bardağı (180 gr) toz şeker, 3 yemek kaşığı (40 gr) un ve 1 yemek kaşığı (12 gr) mısır nişastası koyup karıştırın. 2 adet büyük boy yumurta ve 2 su bardağı (400 gr) süzme yoğurt ekleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar tel çırpıcı ile çırpın.

·        Karışımı pişirme kabına aktarın ve orta ateşte, sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ocağı en kısık konuma getirin ve yine sürekli karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Bir kaba aktarın ve dolgunun üst yüzeyine temas edecek şekilde bir streç film yerleştirip soğumaya bırakın.

·        125 gr kakaolu bisküvi ile 200 gr burçak bisküviyi birlikte mutfak robotunda öğütüp toz haline getirin. Bir kaba aktarın ve  120 gr eritilmiş ılık tereyağı ve 4 yemek kaşığı kadar da sütü kısım kısım ilave edip iyice karıştırın.

·        Bisküvili karışımın üçte birini, bir kaseye aktarın. Kapta kalan 2/3 lük kısım, turtanın tabanını oluşturmak için; ayırdığınız 1/3 lük kısım ise üst kaplaması için kullanılacaktır.

·        Çapı 18 cm olarak ayarlanan pasta çemberini servis tabağının ortasına yerleştirin ve içine krema tutucu film koyun. Bisküvilerin 2/3’lük bölümünü çemberin içine yayın ve bir kaşıkla bastırıp sıkıştırın. Kenar kısımlarını yukarı doğru 2 parmak kadar yükseltin. Tabana, altı düz bir bardakla bastırıp iyice sıkışmasını sağlayın ve buzdolabına kaldırın.

·        Derin bir kaba, oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağı koyun ve 2 paket (10 gr) toz vanilya ekleyin. Mikserin en yüksek hızında, krema haline gelinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında soğuyan yoğurtlu dolguyu da, bir süre mikserin hızlı devrinde karıştırın ve kısım kısım tereyağ/vanilya karışımına ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.

·        Dolgu malzemesinin yarısını, buzdolabından çıkardığınız bisküvi tabanın üzerine, kenarlardan 1 parmak kadar boşluk bırakarak yayın ve üzerine muz dilimleri yerleştirin. Kalan kremayı muzların üzerine döküp spatula ile düzeltin.

·        Ayırdığınız 1/3’lük bisküvi kırıntılarının bir bölümünü, öncelikle dolgunun üst kenar kısımlarında bıraktığınız boşluğa serpiştirin. Spatula ile, kenar kısımlardaki kırıntıları içe doğru hafifçe bastırıp, dolgunun kenarlarında bir bisküvi tabakası oluşmasını sağlayın. Kalan bisküvileri de dolgunun üzerine serpiştirip, her tarafa eşit kalınlıkta dağılacak şekilde yayın. Spatula ile düzeltip hafifçe bastırarak düzgün bir bisküvi katmanı oluşturun. Buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin.

·        Buzdolabından çıkardığınız turtayı, pasta çemberinden çıkarıp, üzerine hafifçe pudra şekeri serpin. Tercihinize bağlı olarak üzerini çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.