Fırın kullanmadan,
bisküvi ile yapılan, yoğurtlu dolgusu ile ağızda eriyen, muzlu pratik bir tatlı.
MALZEMELER:
Dolgusu için:
·
1 su bardağı (180 gr) toz şeker
·
3 yemek kaşığı (40 gr) un
·
1 yemek kaşığı (12 gr) mısır nişastası
·
2 adet büyük boy yumurta
·
2 su bardağı (400 gr) süzme yoğurt
·
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
·
2 paket (10 gr) toz vanilya
·
2 adet küçük boy muz (dilimlenmiş)
Tabanı ve üst kaplaması için:
·
125 gr kakaolu bisküvi
·
200 gr burçak bisküvi
·
120 gr eritilmiş ılık tereyağı
·
4 yemek kaşığı süt
Üstü için:
·
Pudra şekeri
·
Çikolata rendesi
(tercihe
bağlı)
YAPIŞI:
·
Karıştırma kabına 1 su bardağı (180 gr) toz şeker, 3 yemek kaşığı
(40 gr) un ve 1 yemek kaşığı (12 gr) mısır nişastası koyup karıştırın. 2 adet
büyük boy yumurta ve 2 su bardağı (400 gr) süzme yoğurt ekleyin ve malzemeler
bütünleşinceye kadar tel çırpıcı ile çırpın.
·
Karışımı pişirme kabına aktarın ve orta ateşte, sürekli
karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ocağı en kısık
konuma getirin ve yine sürekli karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan
alın. Bir kaba aktarın ve dolgunun üst yüzeyine temas edecek şekilde bir streç
film yerleştirip soğumaya bırakın.
·
125 gr kakaolu bisküvi ile 200 gr burçak bisküviyi birlikte mutfak
robotunda öğütüp toz haline getirin. Bir kaba aktarın ve 120 gr eritilmiş ılık tereyağı ve 4 yemek
kaşığı kadar da sütü kısım kısım ilave edip iyice karıştırın.
·
Bisküvili karışımın üçte birini, bir kaseye aktarın. Kapta kalan
2/3 lük kısım, turtanın tabanını oluşturmak için; ayırdığınız 1/3 lük kısım ise
üst kaplaması için kullanılacaktır.
·
Çapı 18 cm olarak ayarlanan pasta çemberini servis tabağının
ortasına yerleştirin ve içine krema tutucu film koyun. Bisküvilerin 2/3’lük bölümünü
çemberin içine yayın ve bir kaşıkla bastırıp sıkıştırın. Kenar kısımlarını yukarı
doğru 2 parmak kadar yükseltin. Tabana, altı düz bir bardakla bastırıp iyice
sıkışmasını sağlayın ve buzdolabına kaldırın.
·
Derin bir kaba, oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağı koyun
ve 2 paket (10 gr) toz vanilya ekleyin. Mikserin en yüksek hızında, krema
haline gelinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında soğuyan yoğurtlu dolguyu da,
bir süre mikserin hızlı devrinde karıştırın ve kısım kısım tereyağ/vanilya
karışımına ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.
·
Dolgu malzemesinin yarısını, buzdolabından çıkardığınız bisküvi
tabanın üzerine, kenarlardan 1 parmak kadar boşluk bırakarak yayın ve üzerine
muz dilimleri yerleştirin. Kalan kremayı muzların üzerine döküp spatula ile
düzeltin.
·
Ayırdığınız 1/3’lük bisküvi kırıntılarının bir bölümünü, öncelikle
dolgunun üst kenar kısımlarında bıraktığınız boşluğa serpiştirin. Spatula ile, kenar
kısımlardaki kırıntıları içe doğru hafifçe bastırıp, dolgunun kenarlarında bir
bisküvi tabakası oluşmasını sağlayın. Kalan bisküvileri de dolgunun üzerine
serpiştirip, her tarafa eşit kalınlıkta dağılacak şekilde yayın. Spatula ile
düzeltip hafifçe bastırarak düzgün bir bisküvi katmanı oluşturun. Buzdolabına
koyun ve 1 gece bekletin.
·
Buzdolabından çıkardığınız turtayı, pasta çemberinden çıkarıp, üzerine
hafifçe pudra şekeri serpin. Tercihinize bağlı olarak üzerini çikolata rendesi
ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet
olsun.