Naneli ve Çikolatalı Çubuk Kurabiye Tarifi

 

MALZEMELER: 

·        3 su bardağı (310 gr) un

·        1 tatlı kaşığı (7 gr) hamur kabartma tozu

·        8-10 dal (20 gr) taze nane

·        ¾ su bardağı (100 gr) pudra şekeri

·        2 adet yumurta

·        125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

·        1 çay bardağı (70 gr) kuş üzümü

·        1 su bardağı (70 gr) hindistan cevizi

·        3 yemek kaşığı (45 gr) damla çikolata

Üstü için:

·        80 gr çikolata (eritilmiş)

·        Antep fıstığı tozu (tercihe bağlı)


YAPILIŞI:

·        Bir kaba 3 su bardağı (310 gr) unu ve 1 tatlı kaşığı (7 gr) hamur kabartma tozunu birlikte eleyin.

·        8-10 dal kadar (20 gr) taze nanenin yapraklarını, ¾ su bardağı (100 gr) pudra şekeri ile birlikte mutfak robotuna koyup, püre haline gelinceye kadar öğütün. 2 adet yumurta ve oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağı ekleyip, mikser ile iyice karıştırın.

·        1 çay bardağı (70 gr) kuş üzümü, 1 su bardağı (70 gr) hindistan cevizi ve 3 yemek kaşığı (45 gr) damla çikolata ilave edin. Elediğiniz un/kabartma tozu karışımını kısım kısım ekleyin ve  bir spatula ile karıştırın. Daha sonra da, malzemeler özdeş hale gelinceye kadar elinizle yoğurun.

·        Hamurdan 1 yemek kaşığını dolduracak büyüklükte parçalar koparın ve yuvarlayıp hamur çubukları oluşturun. Her bir çubuğun boyu 7-8 cm, çapı da 1 cm kadar olmalıdır.

·        Hamur çubuklarını, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin, Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 18-20 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

·        Kurabiyelerin uç kısımlarını eritilmiş çikolataya batırın (tercihe bağlı olarak çikolatanın üzerine Antep fıstığı tozu serpiştirebilirsiniz). Kurabiyelerinizi, altına pişirme kağıdı koyacağınız fırın telinin üzerine yerleştirin ve çikolatalı kısımların soğuyup sertleşmesini bekleyin.

            Afiyet olsun.