MALZEMELER
·
4 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
·
1,5 su bardağı (285 gr) toz şeker
·
3 su bardağı (330 gr) un
·
1 paket (10 gr) kabartma tozu
·
1 tutam tuz
·
4 yemek kaşığı (65 gr) tereyağı
·
2 + ¼ çay bardağı (225 ml) süt
·
2 paket (10 gr) toz vanilya
·
1 adet yeşil elma
·
1 çay kaşığı toz tarçın
·
Üstü için: Pudra şekeri
YAPILIŞI
Kekin
hazırlanması:
·
Derin bir karıştırma kabına 3 su bardağı (330
gr) unu, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu ve 1 tutam tuzu birlikte eleyin.
·
Bir kaba, oda sıcaklığında beklemiş 4 adet büyük
boy yumurta ve 1,5 su bardağı (285 gr) toz şeker koyun. Mikserin en hızlı
devrinde, krema kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
·
Pişirme kabına 4 yemek kaşığı (65 gr) tereyağı,
2 + ¼ çay bardağı (225 ml) süt, 2 paket (10 gr) toz vanilya koyun ve orta
ateşte karıştırarak kaynatın.
·
Unlu karışımın yarısını yumurtalı karışıma
ekleyin ve mikserin düşük hızında karıştırın. Kaynattığınız sütlü karışımın da
yarısını ekleyip karıştırmaya devam edin. Yine unlu karışımın ve sütlü
karışımın kalan bölümlerini de ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar
düşük hızda karıştırın.
·
1 adet yeşil elmayı küp küp doğrayın ve biraz
una bulayıp üstlerine 1 çay kaşığı kadar toz tarçın serpin. Elmaları, hazırladığınız
kek karışımına ekleyip spatula ile karıştırın.
·
Karışımı, içi pişirme kağıdı ile kaplanmış 24 x
24 cm ölçülerinde bir kek kalıbına aktarın ve yayıp düzeltin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40–45
dakika pişirin ve kürdan testi ile içinin piştiğinden emin olun. Fırından çıkan
keki soğumaya bırakın.
·
Dilimler halinde kesin ve üzerine pudra şekeri
serperek servis yapın.
Afiyet
olsun.