Elmalı ve Sütlü Sünger Kek Tarifi

 


MALZEMELER

·        4 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)

·        1,5 su bardağı (285 gr) toz şeker

·        3 su bardağı (330 gr) un

·        1 paket (10 gr) kabartma tozu

·        1 tutam tuz

·        4 yemek kaşığı (65 gr) tereyağı

·        2 + ¼ çay bardağı (225 ml) süt

·        2 paket (10 gr) toz vanilya

·        1 adet yeşil elma

·        1 çay kaşığı toz tarçın

·        Üstü için: Pudra şekeri


YAPILIŞI

Kekin hazırlanması:

·        Derin bir karıştırma kabına 3 su bardağı (330 gr) unu, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu ve 1 tutam tuzu birlikte eleyin.

·        Bir kaba, oda sıcaklığında beklemiş 4 adet büyük boy yumurta ve 1,5 su bardağı (285 gr) toz şeker koyun. Mikserin en hızlı devrinde, krema kıvamı alıncaya kadar karıştırın.

·        Pişirme kabına 4 yemek kaşığı (65 gr) tereyağı, 2 + ¼ çay bardağı (225 ml) süt, 2 paket (10 gr) toz vanilya koyun ve orta ateşte karıştırarak kaynatın.

·        Unlu karışımın yarısını yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserin düşük hızında karıştırın. Kaynattığınız sütlü karışımın da yarısını ekleyip karıştırmaya devam edin. Yine unlu karışımın ve sütlü karışımın kalan bölümlerini de ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar düşük hızda karıştırın.

·        1 adet yeşil elmayı küp küp doğrayın ve biraz una bulayıp üstlerine 1 çay kaşığı kadar toz tarçın serpin. Elmaları, hazırladığınız kek karışımına ekleyip spatula ile karıştırın.

·        Karışımı, içi pişirme kağıdı ile kaplanmış 24 x 24 cm ölçülerinde bir kek kalıbına aktarın ve yayıp düzeltin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40–45 dakika pişirin ve kürdan testi ile içinin piştiğinden emin olun. Fırından çıkan keki soğumaya bırakın.

·        Dilimler halinde kesin ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Afiyet olsun.