MALZEMELER
·
1,5 paket (250 gr) bebe bisküvisi
·
2 poşet (150 gr) toz kremşanti
·
1,5 su bardağı (300 ml) soğuk süt
·
½ su bardağı kuru üzüm
·
1 su bardağı (100 gr) kavrulmuş tuzsuz fıstık
·
1 su bardağı (90 gr) ceviz içi (iri dövülmüş)
·
10 adet (100 gr) kuru kayısı (minik doğranmış)
·
Üstü için : 120 gr sütlü çikolata, 50 ml süt
kreması / Hindistan cevizi
YAPILIŞI
·
1,5 paket (250 gr) bebe bisküvisini bir naylon
torbaya koyun ve iri parçalar halinde dövün (toz haline gelmesin).
·
Büyük bir karıştırma kabına 2 poşet (150 gr) toz
kremşanti ve 1,5 su bardağı (300 ml) soğuk süt koyun. Mikserin hızlı devrinde,
krema haline gelinceye kadar karıştırın.
·
İri parçalar halinde dövdüğünüz bebe
bisküvilerini kremşantiye ekleyip spatula ile iyice karıştırın.
·
½ su bardağı (70 gr) kuru üzüm, 1 su bardağı
(100 gr) kavrulmuş tuzsuz fıstık, iri dövülmüş 1 su bardağı (90 gr) ceviz içi
ve minik parçalar halinde doğranmış 10 adet (100 gr) kuru kayısı ilave edip
karıştırmaya devam edin.
·
Büyük boy fincanların içine buzdolabı poşetleri
yerleştirin ve hazırladığınız karışımı fincanlara paylaştırın. Poşetlerin
üzerini kapatıp, malzemelerin iyice sıkışması için üstlerine elinizle ya da bir
bardağın altı ile bastırın.
·
Fincanları derin dondurucuya koyup 2-3 saat
bekletin.
·
Pastaların üstlerini kaplamak için çikolata ya
da Hindistan cevizi kullanılacağından, kullanacağınız çikolata ve süt kreması
miktarı, hazırlanacak çikolatalı pasta miktarına göre değişkenlik
gösterecektir. Bir kısmını çikolata kaplamalı, diğer kısmını da Hindistan
cevizli hazırlamak isterseniz,
çikolatalılar için 120 gr sütlü çikolataya 50 ml süt kreması ekleyip
bein marie usulü ile (ya da mikro dalga
fırında) eritin.
·
Fırın telinin altına bir pişirme kağıdı
yerleştirin. Derin dondurucudan çıkardığınız pastaları fincanlarından çıkarıp,
üzerindeki buzdolabı poşetlerinden ayırın ve fırın teli üzerine yerleştirin (kubbe
gibi olan kısım üstte kalacak şekilde). Erittiğiniz çikolatayı bir kaşıkla
pastaların bir bölümü üzerine akıtın. Pastaların diğer bölümünün üzerine ise
Hindistan cevizi serpin.
·
Üstlerini kuruyemişlerle süsleyip servis yapın.