Bisküvili Kubbe Pastalar Tarifi

 

MALZEMELER

·        1,5 paket (250 gr) bebe bisküvisi

·        2 poşet (150 gr) toz kremşanti

·        1,5 su bardağı (300 ml) soğuk süt

·        ½ su bardağı kuru üzüm

·        1 su bardağı (100 gr) kavrulmuş tuzsuz fıstık

·        1 su bardağı (90 gr) ceviz içi (iri dövülmüş)

·        10 adet (100 gr) kuru kayısı (minik doğranmış)

·        Üstü için : 120 gr sütlü çikolata, 50 ml süt kreması / Hindistan cevizi

YAPILIŞI

·        1,5 paket (250 gr) bebe bisküvisini bir naylon torbaya koyun ve iri parçalar halinde dövün (toz haline gelmesin).

·        Büyük bir karıştırma kabına 2 poşet (150 gr) toz kremşanti ve 1,5 su bardağı (300 ml) soğuk süt koyun. Mikserin hızlı devrinde, krema haline gelinceye kadar karıştırın.

·        İri parçalar halinde dövdüğünüz bebe bisküvilerini kremşantiye ekleyip spatula ile iyice karıştırın.

·        ½ su bardağı (70 gr) kuru üzüm, 1 su bardağı (100 gr) kavrulmuş tuzsuz fıstık, iri dövülmüş 1 su bardağı (90 gr) ceviz içi ve minik parçalar halinde doğranmış 10 adet (100 gr) kuru kayısı ilave edip karıştırmaya devam edin.

·        Büyük boy fincanların içine buzdolabı poşetleri yerleştirin ve hazırladığınız karışımı fincanlara paylaştırın. Poşetlerin üzerini kapatıp, malzemelerin iyice sıkışması için üstlerine elinizle ya da bir bardağın altı ile bastırın.

·        Fincanları derin dondurucuya koyup 2-3 saat bekletin.

·        Pastaların üstlerini kaplamak için çikolata ya da Hindistan cevizi kullanılacağından, kullanacağınız çikolata ve süt kreması miktarı, hazırlanacak çikolatalı pasta miktarına göre değişkenlik gösterecektir. Bir kısmını çikolata kaplamalı, diğer kısmını da Hindistan cevizli hazırlamak isterseniz,  çikolatalılar için 120 gr sütlü çikolataya 50 ml süt kreması ekleyip bein marie usulü ile  (ya da mikro dalga fırında) eritin.

·        Fırın telinin altına bir pişirme kağıdı yerleştirin. Derin dondurucudan çıkardığınız pastaları fincanlarından çıkarıp, üzerindeki buzdolabı poşetlerinden ayırın ve fırın teli üzerine yerleştirin (kubbe gibi olan kısım üstte kalacak şekilde). Erittiğiniz çikolatayı bir kaşıkla pastaların bir bölümü üzerine akıtın. Pastaların diğer bölümünün üzerine ise Hindistan cevizi serpin.

·        Üstlerini kuruyemişlerle süsleyip servis yapın.

                Afiyet olsun.