MALZEMELER
Kek
için:
·
22 cm çapında kek kalıbı
·
1,5 çay bardağı (100 gr) kek unu
·
1 + ¼ çay bardağı (75 gr) normal un
·
½ paket (5 gr) hamur kabartma tozu
·
½ çay kaşığı (1 gr) tuz
·
2 paket (10 gr) toz vanilya
·
115 gr tereyağı
·
½ su bardağından 1 parmak fazla (125 ml) süt
·
1 su bardağı (200 gr) toz şeker
·
2 adet büyük boy yumurta
Krema
için:
·
1 + ¼ çay bardağı (125 ml) süt kreması
·
½ su bardağından 1 parmak fazla (125 ml) süt
·
3 adet büyük boy yumurta sarısı
·
3 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker
·
1 yemek kaşığı (12 gr) mısır nişastası
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı
Üstü
(çikolatalı ganaj) için:
·
1 çay bardağı (100 ml) süt kreması
·
120 gr sütlü çikolata
YAPILIŞI
Kekin
hazırlanması:
·
22 cm çapında kelepçeli kek kalıbının içini
margarinle yağlayıp pişirme kağıdı ile kaplayın.
·
Karıştırma kabına 1,5 çay bardağı (100 gr) kek
ununu, 1 + ¼ çay bardağı (75 gr) normal unu, ½ paket (5 gr) hamur kabartma tozunu,
½ çay kaşığı (1 gr) tuzu ve 2 paket (10 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin.
·
Başka bir
kaba 1 su bardağı (200 gr) toz şeker ve oda sıcaklığındaki 115 gr tereyağını
koyun ve krema kıvamı alıncaya kadar mikser ile karıştırın.
·
Oda sıcaklığındaki 2 adet büyük boy yumurta ve ½
su bardağından 1 parmak fazla (125 ml)
süt ekleyip, 4-5 dakika kadar mikserin hızlı devrinde karıştırın.
·
Hazırladığınız unlu karışımı, yumurtalı karışıma
ilave edip, önce spatula ile sonra da mikserin düşük hızında kısa süre
karıştırın.
·
Tamamlanan kek hamurunu kek kalıbına aktarın ve
kalıbının tabanını tezgaha birkaç kez hafifçe vurup hava kabarcıklarının
çıkmasını sağlayın.
·
Önceden 170 dereceye ısıtılan fırında 35-40
dakika pişirip soğumaya bırakın.
Kremanın
hazırlanması:
·
Bir kaba 3 adet büyük boy yumurta sarısı, 3
yemek kaşığı (40 gr) toz şeker ve 1 yemek kaşığı (12 gr) mısır nişastası koyup
karıştırın.
·
Pişirme kabına ½ su bardağından 1 parmak fazla (125 ml) süt ve 1 + ¼ çay bardağı (125 ml) süt kreması
koyun. Kenarlarda kabarcıklar oluşmaya başlayıncaya kadar ısıtın. 2 kepçe kadar
bölümünü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Yumurtaların pişmemesi için,
aktarma işleminin yavaş yavaş yapılması
ve karıştırmaya devam edilmesi gerekir.
Yumurtalı karışımı tekrar pişirme kabındaki süt/krema karışımına aktarın
ve orta ateşte, parlak koyu bir kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak
pişirin.
·
Ocaktan almadan önce 1 paket (5 gr) toz vanilya
ve 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı ekleyin ve tel süzgeçten geçirip bir kaba
aktarın. Kabın üzerine bir streç film yerleştirin ve soğumaya bırakın. Kaymak
tabakası oluşmaması için streç filmin kremanın yüzeyine değecek şekilde
yerleştirilmiş olması gerekir.
Kekin
tamamlanması:
·
Soğuyan keki yatay olarak ortadan ikiye kesin.
Alt parçayı servis tabağına aktarıp, soğuyan kremayı üzerine eşit yükseklikte yayın.
Diğer kek parçasını krema sürdüğünüz parçanın üzerine kapatın.
·
Isıya dayanıklı bir kaba 1 çay bardağı (100 ml)
süt kreması ve küçük parçalara bölünmüş 120 gr sütlü çikolata koyun ve
karıştırarak (bein marie usulü) eritin. Oda sıcaklığında biraz soğumaya bırakın
ve karışım ılık hale gelip, boza kıvamı alınca, kekin üzerine döküp yayın.
·
Buzdolabında soğumaya bırakın.