Boston Kremalı Pasta Tarifi

 


MALZEMELER

Kek için:

·        22 cm çapında kek kalıbı

·        1,5 çay bardağı (100 gr) kek unu

·        1 + ¼ çay bardağı (75 gr) normal un

·        ½ paket (5 gr) hamur kabartma tozu

·        ½ çay kaşığı (1 gr) tuz

·        2 paket (10 gr) toz vanilya

·        115 gr tereyağı

·        ½ su bardağından 1 parmak fazla (125 ml) süt

·        1 su bardağı (200 gr) toz şeker

·        2 adet büyük boy yumurta

Krema için:

·        1 + ¼ çay bardağı (125 ml) süt kreması

·        ½ su bardağından 1 parmak fazla (125 ml) süt

·        3 adet büyük boy yumurta sarısı

·        3 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker

·        1 yemek kaşığı (12 gr) mısır nişastası

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı

Üstü (çikolatalı ganaj) için:

·        1 çay bardağı (100 ml) süt kreması

·        120 gr sütlü çikolata

YAPILIŞI

Kekin hazırlanması:

·        22 cm çapında kelepçeli kek kalıbının içini margarinle yağlayıp pişirme kağıdı ile kaplayın.

·        Karıştırma kabına 1,5 çay bardağı (100 gr) kek ununu, 1 + ¼ çay bardağı (75 gr) normal unu, ½ paket (5 gr) hamur kabartma tozunu, ½ çay kaşığı (1 gr) tuzu ve 2 paket (10 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin.

·         Başka bir kaba 1 su bardağı (200 gr) toz şeker ve oda sıcaklığındaki 115 gr tereyağını koyun ve krema kıvamı alıncaya kadar mikser ile karıştırın.

·        Oda sıcaklığındaki 2 adet büyük boy yumurta ve ½  su bardağından 1 parmak fazla (125 ml) süt ekleyip, 4-5 dakika kadar mikserin hızlı devrinde karıştırın.

·        Hazırladığınız unlu karışımı, yumurtalı karışıma ilave edip, önce spatula ile sonra da mikserin düşük hızında kısa süre karıştırın.

·        Tamamlanan kek hamurunu kek kalıbına aktarın ve kalıbının tabanını tezgaha birkaç kez hafifçe vurup hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.

·        Önceden 170 dereceye ısıtılan fırında 35-40 dakika pişirip soğumaya bırakın.

Kremanın hazırlanması:

·        Bir kaba 3 adet büyük boy yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker ve 1 yemek kaşığı (12 gr) mısır nişastası koyup karıştırın.

·        Pişirme kabına ½  su bardağından 1 parmak fazla (125 ml) süt ve      1 + ¼ çay bardağı (125 ml) süt kreması koyun. Kenarlarda kabarcıklar oluşmaya başlayıncaya kadar ısıtın. 2 kepçe kadar bölümünü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Yumurtaların pişmemesi için, aktarma işleminin  yavaş yavaş yapılması ve karıştırmaya devam edilmesi gerekir.  Yumurtalı karışımı tekrar pişirme kabındaki süt/krema karışımına aktarın ve orta ateşte, parlak koyu bir kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

·        Ocaktan almadan önce 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı ekleyin ve tel süzgeçten geçirip bir kaba aktarın. Kabın üzerine bir streç film yerleştirin ve soğumaya bırakın. Kaymak tabakası oluşmaması için streç filmin kremanın yüzeyine değecek şekilde yerleştirilmiş olması gerekir.

Kekin tamamlanması:

·        Soğuyan keki yatay olarak ortadan ikiye kesin. Alt parçayı servis tabağına aktarıp, soğuyan kremayı üzerine eşit yükseklikte yayın. Diğer kek parçasını krema sürdüğünüz parçanın üzerine kapatın.

·        Isıya dayanıklı bir kaba 1 çay bardağı (100 ml) süt kreması ve küçük parçalara bölünmüş 120 gr sütlü çikolata koyun ve karıştırarak (bein marie usulü) eritin. Oda sıcaklığında biraz soğumaya bırakın ve karışım ılık hale gelip, boza kıvamı alınca, kekin üzerine döküp yayın.

·        Buzdolabında soğumaya bırakın.

            Afiyet olsun.