Narlı Tiramisu Tatlısı Tarifi

 

MALZEMELER:

(8 cm çapında bardaklarda 4 adet tatlı hazırlamak için) 

Hamuru için:

·        3 adet yumurta

·        4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        2 + 1/3 çay bardağı (135 gr) un

·        1 tatlı kaşığı (7 gr) mısır nişastası

Narlı sos için:

·        1,5 su bardağı (300 ml) nar suyu

·        1 çay bardağı (100 gr) toz şeker

·        1 tatlı kaşığı (7 gr) mısır nişastası

Kreması için:

·        150 gr tuzsuz krem peynir

·        3 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker

·        3 yemek kaşığı (50 gr) süzme yoğurt

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        1,5 çay bardağı (150 ml) süt kreması

Üstü için:

·        100 gr nar tanesi

·        Pudra şekeri

·        Taze nane yaprakları

YAPIŞI:

·        3 yumurtanın akları ile sarılarını ayırıp, ayrı kaplara koyun.

·        Yumurta aklarını mikser ile köpürünceye kadar çırpın. 4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker ilave edin. Mikserin en hızlı devrinde karıştırmaya devam edin. Salladığınızda mikserin ucundan damlamayan, koyu kıvamlı bir köpük halini alıncaya kadar çırpma işlemine devam edin.

·        Ayırdığınız 3 yumurta sarısını ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı ekleyip bir süre daha mikser ile karıştırın.

·        2 + 1/3 çay bardağı (135 gr) un ile 1 tatlı kaşığı (7 gr) mısır nişastasını bir kaba eleyin ve hazırladığınız sıvı karışıma kısım kısım ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar spatula ile karıştırın.

·        Karışımı 25 x 32 cm ebatlarında bir fırın tepsisine aktarıp yayın ve üzerini düzeltin. 180 dereceye ısıtılan fırında 15 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

·        Narları ayıklayın ve 1,5 su bardağı (300 ml) nar suyu sıkın. 100 gr kadar nar tanesini de, tatlıların üstünü süslemek için ayırın. Nar suyunu süzgeçten geçirip pişirme kabına aktarın. 1 çay bardağı (100 gr) toz şeker, 1 tatlı kaşığı (7 gr) mısır nişastası ekleyip karıştırarak kaynatın. Hafif koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

·        Karıştırma kabına 150 gr tuzsuz krem peynir, 3 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker, 3 yemek kaşığı (50 gr) süzme yoğurt, 1,5 çay bardağı (150 ml) süt kreması ve 1 paket (5 gr) toz vanilya koyun ve malzemeler bütünleşinceye kadar çırpıcı ile karıştırın.

·        Soğuyan kekin altındaki pişirme kağıdını sıyırıp çıkarın ve tatlıları koyacağınız bardaklardan birinin kenarını kullanarak kekten yuvarlak parçalar kesin (kesme işlemi için, yuvarlak bir hamur kesme aparatı da kullanabilirsiniz).

·        Kestiğiniz kek parçalarından birini, servis yapacağınız bardağın dibine yerleştirin ve pişirdiğiniz nar sosundan bir kısmını kekin üzerine dökün. Üzerine bir miktar krema ilave edip, ikinci kek parçasını yerleştirin. Tekrar bir miktar nar sosu ve krema koyun. Üzerini ayırdığınız nar taneleri, taze nane yaprakları ile süsleyin ve biraz pudra şekeri serpin. Diğer bardakları da aynı şekilde doldurup süsleyin.

·        3-4 saat kadar buzdolabında bekletip servis yapın.

                Afiyet olsun.