MALZEMELER:
·
8 adet mandalina
·
2 adet yumurta
·
1 çay bardağı
(100 gr) toz şeker
·
1,5 çay bardağı
(150 ml) sıvı yağ
·
1,5 çay bardağı
(150 ml) su
·
1 adet mandalinanın suyu
·
2 su bardağı
(220 gr) un
·
1 tutam tuz
·
1,5 paket (15
gr) hamur kabartma tozu
·
1 paket (5 gr)
toz vanilya
·
1 mandalina
kabuğu rendesi
·
Üstü için: pudra
şekeri
YAPILIŞI:
·
Kek kalıbının (24 x 24 cm) içini margarin
ile yağlayıp pişirme kağıdı yerleştirin ve tabanına toz şeker serpin.
·
8 adet mandalinayı
yatay olarak ortadan ikiye bölüp, bombeli kısımları üste gelecek şekilde kalıba
yerleştirin.
·
Karıştırma kabında 2 adet yumurtayı ve 1 çay bardağı (100 gr) toz şekeri mikser ile çırpın. 1,5 çay bardağı (150 ml) sıvı yağ, 1,5 çay bardağı (150 ml) su
ve 1 adet mandalinanın suyunu ekleyip
karıştırın.
·
Diğer bir kaba 2 su bardağı (220 gr) unu, 1 tutam tuzu, 1,5 paket (15 gr) hamur kabartma
tozunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin.
·
Unlu karışımı sıvı karışıma kısım kısım ekleyip tel çırpıcı ile
karıştırın.
·
Son olarak, 1 mandalina kabuğu rendesi ekleyin ve çok kısa
süre (30 saniye kadar) mikserin en yavaş hızında karıştırıp, karışımı
kalıptaki mandalinaların üzerine döküp yayın.