Mandalinalı Kek Tarifi

 


MALZEMELER:

 

·        8 adet mandalina

·        2 adet yumurta

·        1 çay bardağı (100 gr) toz şeker

·        1,5 çay bardağı (150 ml) sıvı yağ

·        1,5 çay bardağı (150 ml) su

·        1 adet mandalinanın suyu

·        2 su bardağı (220 gr) un

·        1 tutam tuz

·        1,5 paket (15 gr) hamur kabartma tozu

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        1 mandalina kabuğu rendesi

·        Üstü için: pudra şekeri


YAPILIŞI:


·        Kek kalıbının (24 x 24 cm) içini margarin ile yağlayıp pişirme kağıdı yerleştirin ve tabanına toz şeker serpin.

·        8 adet mandalinayı yatay olarak ortadan ikiye bölüp, bombeli kısımları üste gelecek şekilde kalıba yerleştirin.

·        Karıştırma kabında 2 adet yumurtayı ve 1 çay bardağı (100 gr) toz şekeri mikser ile çırpın. 1,5 çay bardağı (150 ml) sıvı yağ, 1,5 çay bardağı (150 ml) su ve 1 adet mandalinanın suyunu ekleyip karıştırın.

·        Diğer bir kaba 2 su bardağı (220 gr) unu, 1 tutam tuzu, 1,5 paket (15 gr) hamur kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin.

·        Unlu karışımı sıvı karışıma kısım kısım ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın.

·        Son olarak, 1 mandalina kabuğu rendesi ekleyin ve çok kısa süre (30 saniye kadar) mikserin en yavaş hızında karıştırıp, karışımı kalıptaki mandalinaların üzerine döküp yayın.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40-45 dakika pişirip soğumaya bırakın.

·        Kalıbın üzerine servis tabağını kapatın ve ters çevirip keki servis tabağına aktarın. Dilimleyip üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

                Afiyet olsun.