Sosisli Lokmalık Börek Tarifi

 

MALZEMELER

·        3 adet haşlanmış patates

·        1 çay kaşığı karabiber

·        1 çay kaşığı tuz

·        7 adet (315 gr) uzun tip sosis

·        Kekik, nane, pul biber, biberiye

·        1 adet yumurta

·        ¾ çay bardağı (75 ml) süt

·        ¾ çay bardağı (75 ml) su

·        ¾ çay bardağı (70 ml) zeytinyağı

·        1 yemek kaşığı (20 gr) yoğurt

·        2 adet yufka

·        Üstü için: 1 adet yumurta sarısı ve susam

YAPILIŞI                        

·        3 adet patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kabın içine rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı da tuz ekleyip karıştırın.

·        7 adet (315 gr) uzun tip sosisin üzerine kekik, nane, pul biber ve biberiye gibi baharatlar serpin.

·        Bir kabın içine 1 adet yumurta, ¾ çay bardağı (75 ml) süt, ¾ çay bardağı (75 ml) su, ¾ çay bardağı (70 ml) zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı (20 gr) yoğurt koyun ve tel çırpıcı ile iyice karıştırın.

·        Tezgahın üzerine 1 yufkayı serin ve üstüne hazırladığınız yumurtalı karışımdan 8-10 yemek kaşığı kadar döküp bir fırça ile yufkanın her tarafına yayın. Yufkayı yarım daire şeklinde ortadan ikiye katlayın. Üst kısımda kalan kenarlarına fırça ile yine yumurtalı karışımdan sürün. Yuvarlak kenarları 3-4 parmak kadar üste katlayıp yufkanıza dikdörtgen şekli verin.

·        Rendelediğiniz patateslerin yarısını yufkanızın üzerine serpiştirin.

·        Sosislerin yarısını (3,5 adet) birbirine bitişik olarak (uç uca eklenmiş gibi), yufkanın uzun kenarlarından birine dizin ve yufkanın kenarını yukarı kaldırıp sosisin üzerine rulo şeklinde sarın.

·        Bir bıçakla ruloyu, yaklaşık 2 parmak kalınlığında yuvarlak parçalar halinde kesin.

·        Bir kaseye 1 yumurta sarısını koyun ve yufkalara sürmek için hazırladığınız karışımın birkaç kaşık kadar kısmını, yumurta sarısının bulunduğu kaseye aktarıp çırpın. Karışımı bir fırça yardımı ile dilimlediğiniz yufka rulosunun üzerine sürün.

·        Rulo parçalarının alt kısımlarına da yumurta sarısı sürüp, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine dizin.

·        İkinci yufkanıza da yukarıdaki aynı işlemleri uygulayın ve parçaları fırın tepsisine yerleştirin.

·        Parçaların üstlerine susam serpin ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirip servis yapın.

                Afiyet olsun.