MALZEMELER
·
3 adet haşlanmış patates
·
1 çay kaşığı karabiber
·
1 çay kaşığı tuz
·
7 adet (315 gr) uzun tip sosis
·
Kekik, nane, pul biber, biberiye
·
1 adet yumurta
·
¾ çay bardağı (75 ml) süt
·
¾ çay bardağı (75 ml) su
·
¾ çay bardağı (70 ml) zeytinyağı
·
1 yemek kaşığı (20 gr) yoğurt
·
2 adet yufka
· Üstü için: 1 adet yumurta sarısı ve susam
YAPILIŞI
·
3 adet patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve
bir kabın içine rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı da tuz
ekleyip karıştırın.
·
7 adet (315 gr) uzun tip sosisin üzerine kekik,
nane, pul biber ve biberiye gibi baharatlar serpin.
·
Bir kabın içine 1 adet yumurta, ¾ çay bardağı
(75 ml) süt, ¾ çay bardağı (75 ml) su, ¾ çay bardağı (70 ml) zeytinyağı ve 1
yemek kaşığı (20 gr) yoğurt koyun ve tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
·
Tezgahın üzerine 1 yufkayı serin ve üstüne
hazırladığınız yumurtalı karışımdan 8-10 yemek kaşığı kadar döküp bir fırça
ile yufkanın her tarafına yayın. Yufkayı yarım daire şeklinde ortadan ikiye
katlayın. Üst kısımda kalan kenarlarına fırça ile yine yumurtalı karışımdan
sürün. Yuvarlak kenarları 3-4 parmak kadar üste katlayıp yufkanıza dikdörtgen
şekli verin.
·
Rendelediğiniz patateslerin yarısını yufkanızın
üzerine serpiştirin.
·
Sosislerin yarısını (3,5 adet) birbirine bitişik
olarak (uç uca eklenmiş gibi), yufkanın uzun kenarlarından birine dizin ve
yufkanın kenarını yukarı kaldırıp sosisin üzerine rulo şeklinde sarın.
·
Bir bıçakla ruloyu, yaklaşık 2 parmak
kalınlığında yuvarlak parçalar halinde kesin.
·
Bir kaseye 1 yumurta sarısını koyun ve yufkalara
sürmek için hazırladığınız karışımın birkaç kaşık kadar kısmını, yumurta
sarısının bulunduğu kaseye aktarıp çırpın. Karışımı bir fırça yardımı ile dilimlediğiniz
yufka rulosunun üzerine sürün.
·
Rulo parçalarının alt kısımlarına da yumurta
sarısı sürüp, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine dizin.
·
İkinci yufkanıza da yukarıdaki aynı işlemleri
uygulayın ve parçaları fırın tepsisine yerleştirin.
·
Parçaların üstlerine susam serpin ve önceden 180
dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirip servis yapın.