MALZEMELER
·
5,5 çay bardağı (300 gr) tam buğday unu
(elenmiş)
·
1 + 1/3 çay bardağı (75 gr) normal un (elenmiş)
·
1 çay bardağı (70 gr) esmer toz şeker
·
1 çay kaşığı (3 gr) kabartma tozu
·
1 çay kaşığı (2 gr) toz tarçın
·
1 çay kaşığı (2 gr) tuz
·
225 gr tuzsuz soğuk tereyağı (küp küp kesilmiş)
·
½ çay
bardağı (75 gr) bal
YAPILIŞI
·
Karıştırma kabına 5,5 çay bardağı (300 gr)
elenmiş tam buğday unu, 1 + 1/3 çay bardağı (75 gr) elenmiş normal un, 1 çay
bardağı (70 gr) esmer toz şeker, 1 çay kaşığı (3 gr) kabartma tozu, 1 çay
kaşığı (2 gr) toz tarçın ve 1 çay kaşığı (2 gr) tuz koyup karıştırın.
·
Karışımı mutfak robotuna aktarın. Küçük küpler
halinde kesilmiş 225 gr tuzsuz soğuk tereyağını ve ½ çay bardağı (75 gr) balı ilave edip,
malzemeler bütünleşinceye kadar öğütün.
·
Hazırlanan hamuru avucunuzda top haline
getirip, 2 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı
disk halinde şekillendirip buzdolabı poşetine sarın ve biraz sertleşmesi için
30 dakika kadar buzdolabında soğutun.
·
Soğuyan hamurları, açma işlemini sırasında
çatlamamaları için avucunuzda biraz yumuşattıktan sonra, tezgaha ve hamurların
üzerine biraz un serpin ve merdane ile, yaklaşık 30 cm çapında, 3-4 mm
kalınlığında yuvarlak hamurlar açın.
·
Bir hamur kesme aparatı ya da bıçakla,
hamurlardan istediğiniz şekillerde parçalar kesin ve parçaları pişirme kağıdı
serilen fırın tepsisine yerleştirin. Kesme işlemi sırasında kenarlardan çıkan
hamur parçalarını da toplayıp tekrar yoğurun ve açıp kesin.
·
Bir çatal ile parçaların üstlerinde minik
delikler oluşturun ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 15-20 dakika kadar
pişirip soğumaya bırakın.