Ballı ve Tarçınlı Bisküvi Tarifi

 

MALZEMELER

·        5,5 çay bardağı (300 gr) tam buğday unu (elenmiş)

·        1 + 1/3 çay bardağı (75 gr) normal un (elenmiş)

·        1 çay bardağı (70 gr) esmer toz şeker

·        1 çay kaşığı (3 gr) kabartma tozu

·        1 çay kaşığı (2 gr) toz tarçın

·        1 çay kaşığı (2 gr) tuz

·        225 gr tuzsuz soğuk tereyağı (küp küp kesilmiş)

·        ½  çay bardağı (75 gr) bal  

YAPILIŞI

·        Karıştırma kabına 5,5 çay bardağı (300 gr) elenmiş tam buğday unu, 1 + 1/3 çay bardağı (75 gr) elenmiş normal un, 1 çay bardağı (70 gr) esmer toz şeker, 1 çay kaşığı (3 gr) kabartma tozu, 1 çay kaşığı (2 gr) toz tarçın ve 1 çay kaşığı      (2 gr) tuz koyup karıştırın.

·        Karışımı mutfak robotuna aktarın. Küçük küpler halinde kesilmiş 225 gr tuzsuz soğuk tereyağını ve ½  çay bardağı (75 gr) balı ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar öğütün.

·        Hazırlanan hamuru avucunuzda top haline getirip,  2 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı disk halinde şekillendirip buzdolabı poşetine sarın ve biraz sertleşmesi için 30 dakika kadar buzdolabında soğutun.

·        Soğuyan hamurları, açma işlemini sırasında çatlamamaları için avucunuzda biraz yumuşattıktan sonra, tezgaha ve hamurların üzerine biraz un serpin ve merdane ile, yaklaşık 30 cm çapında, 3-4 mm kalınlığında yuvarlak hamurlar açın.

·        Bir hamur kesme aparatı ya da bıçakla, hamurlardan istediğiniz şekillerde parçalar kesin ve parçaları pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin. Kesme işlemi sırasında kenarlardan çıkan hamur parçalarını da toplayıp tekrar yoğurun ve açıp kesin.

·        Bir çatal ile parçaların üstlerinde minik delikler oluşturun ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 15-20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.  

                Afiyet olsun.