Tavuklu Kase Böreği Tarifi

 


MALZEMELER:

İç malzemeleri:

·        2 yemek kaşığı (30 ml) zeytinyağı

·        2 adet kuru soğan  (küp küp doğranmış)

·        400 gr tavuk eti (minik doğranmış)

·        Kırmızı pul biber (tatlı)

·        Karabiber

·        Tuz

·        2 adet kapya biber (minik doğranmış)

·        4 adet sivri biber (minik doğranmış)

·        2 adet domates (küp küp doğranmış)

Hamur malzemeleri:

·        3 su bardağı (340 gr) un

·        1 su bardağından 1 parmak eksik (150 ml) ılık su

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz

·        50 gr eritilmiş tereyağı (ılık)

Üstü için:

·        1 adet yumurta sarısı 

·        Susam

·        Çörek otu


HAZIRLANMASI: 

·        400 gr tavuk etini minik parçalar halinde doğrayın.

·        Isıtılan tavaya 2 yemek kaşığı (30 ml) sıvı yağ koyun ve küp küp doğranmış 2 adet kuru soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun.

·        Minik doğranmış 400 gr tavuk etini ilave edip sote edin.

·        Tuz, kırmızı pul biber (tatlı), karabiber ekleyin. Minik doğranmış 4 adet sivri biber, 2 adet kapya biber ve 2 adet domates ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bir kaba aktarın ve soğumaya bırakın.

·        Bir karıştırma kabına önceden elenmiş 3 su bardağı (340 gr) un, 1 su bardağından 1 parmak eksik (150 ml) ılık su ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz koyup karıştırın. Bir süre yoğurun ve ½  çay bardağı (50 gr) eritilmiş ılık tereyağı ilave edip kabın içinde yoğurmaya devam edin. Daha sonra da hamuru tezgahın üzerine aktarıp, formunu alıncaya kadar yoğurma işlemini sürdürün.

·        Karıştırma kabının içini sıvı yağ ile biraz yağlayın ve hamuru kaba aktarıp, kabın üzerini örtün. 30 dakika dinlenmeye bırakın.

·        Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölün ve parçaları avucunuzda yuvarlayıp beze haline getirin. Kurumamaları için bezelerin üstünü örtün.

·        Börekleri içine yerleştireceğiniz 6 adet kasenin içlerini sıvı yağ ile yağlayın.

·        Her bir bezeden çapları yaklaşık 20 cm kadar olan ince ve yuvarlak  hamurlar açıp, ortalarına hazırladığınız tavuklu iç malzemesinden yerleştirin. Hamurları kenarlarından yukarı doğru torba şeklinde toplayın ve uçlarını birleştirip yapıştırın. Birleşme noktaları alta gelecek şekilde kaselerin içine yerleştirin.

·        Kaseleri fırın tepsisine yerleştirin. Bir fırça ile hamurların üzerine 1 yumurtanın sarısını sürüp, susam ve çörek otu serpin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 50-55 dakika pişirin ve servis yapın.

 

Afiyet olsun.