MALZEMELER
·
2 su bardağı (260 gr) un (elenmiş)
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozu
·
1 tatlı kaşığı (4 gr) tuz
·
130 gr soğuk tereyağı (küp küp kesilmiş)
·
6 yemek kaşığı (60 ml) soğuk süt
·
2 yemek kaşığı (30 gr) domates püresi
· 4 adet (15 gr ) kurutulmuş domates (minik doğranmış)
YAPILIŞI
·
4 adet kurutulmuş domatesi minik parçalar
halinde doğrayın.
·
Domatesli ve sade kraker hamurlarının
malzemelerini hazırlamak için 2 ayrı karıştırma kabı kullanılacaktır.
·
Her kaba birer su bardağı (120’şer gr) elenmiş
un, birer çay kaşığı (2,5 gr) hamur kabartma tozu, birer çay kaşığı (2’şer gr) tuz koyun. Toplam
130 gr küp küp doğranmış soğuk tereyağını da iki karıştırma kabı arasında eşit olarak
paylaştırın.
·
Önce sade krakerlerin hamurunu hazırlamaya
başlayın. İlk kaptaki unlu malzemeyi parmaklarınızla ovalayarak tereyağı ile
kuru malzemelerin bütünleşmesini ve ekmek kırıntısı görünümü almasını sağlayın.
6 yemek kaşığı (60 ml) soğuk sütün yarısını
(30 ml) ilave edin ve iyice yoğurup sade krakerlerin hamurunu hazırlayın.
·
Domatesli kraker hamurunu hazırlamak için, sade
kraker hamurunun hazırlanmasındaki aynı işlemleri uygulayın. Ancak, yoğurma
işlemine başlamadan önce, sade kraker malzemelerine ek olarak, 2 yemek kaşığı (30
gr) domates püresi, minik doğradığınız 4 adet kurutulmuş domates ve 2 yemek
kaşığı da (20 gr) elenmiş un ilave edin. Hamur formunu alıncaya kadar
malzemeleri iyice yoğurun.
·
Açma işlemi sırasında hamurların merdaneye
yapışmaması için, hamuru 2 pişirme
kağıdı arasına yerleştirerek açabilirsiniz.
Her iki hamuru da merdane ile yaklaşık 2 mm kalınlığında açıp, bıçak ya
da hamur kesme aparatı ile (kare ya da yuvarlak parçalar halinde) kesin.
·
Kestiğiniz parçaları, içine pişirme kağıdı yerleştirilen
fırın tepsisine aktarın ve bir kürdan ile üstlerinde delikler oluşturun.
Tercihinize bağlı olarak üstlerine susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında yaklaşık
20 – 25 dakika pişirin.