Çilekli Brownie Cheesecake Tarifi


MALZEMELER: 

(26 cm çapında kelepçeli kek kalıbı)

Brownie için:

·        200 gr tereyağı (küp küp doğranmış)

·        1 su bardağı (150 gr) damla çikolata

·        1 su bardağı (75 gr) kakao

·        1 çay kaşığı (3 gr) tuz

·        2 su bardağı  (350 gr) toz şeker

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) filtre kahve

·        ½ çay bardağı sıcak su (kahveyi eritmek için)

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        2 adet yumurta + 1 yumurtanın sarısı (oda sıcaklığında)

·        1 su bardağı (120 gr) un

Dolgusu için:

·        400 gram krem peynir

·        2 su bardağı (400 ml) süt kreması

·        1 su bardağı (180 gr) toz şeker

·        3 adet yumurta

·        1 çay bardağı (60 gr) mısır nişastası

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

Çilek püresi için:

·        350 gr taze çilek

·        ½ çay bardağı (50 gr) toz şeker

·        ½ çay bardağı (50 ml) su

Süslemek için:

·        Tercihe bağlı: Çilek, çikolata 


HAZIRLANMASI: 

 

Çilek püresinin hazırlanması:

·        350 gr taze çileği blender ile püre haline getirin ve pişirme kabına koyup, ½ çay bardağı (50 gr) toz şeker ve ½ çay bardağı (50 ml) su ilave edin. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

Browni hazırlanması:

·        ¼ ‘ü su dolu pişirme kabının üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtup, içine küp küp doğranmış 200 gr tereyağı ve 1 su bardağı (150 gr) damla çikolata koyun. Orta ısıda karıştırarak eritin ve bir karıştırma kabına aktarın.

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) filtre kahveyi ½ çay bardağı sıcak suda eritin.

·        Karıştırma kabındaki tereyağı/çikolata karışımına, 1 su bardağı (75 gr) kakao ve 1 çay kaşığı (3 gr) tuz ilave edip karıştırın.

·        2 su bardağı  (350 gr) toz şekeri, sıcak suda erittiğiniz filtre kahveyi ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı da ekleyip, şeker eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin.

·        Oda sıcaklığındaki 2 adet yumurtanın tamamını ve 1 yumurtanın da sadece sarısını ilave edip, mikserin düşük hızında, tüm malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırın.

·        Karışımın üzerine 1 su bardağı (120 gr) unu eleyip bir spatula ile iyice karıştırın.

·        26 cm çapında bir kelepçeli kek kalıbının içini margarin ile yağlayın, tabanına ve iç kenarlarına pişirme kağıdı yerleştirin. Kalıbın dışını da alüminyum folyo ile kaplayıp, hazırladığınız karışımı kalıba aktarıp yayın.

Dolgunun hazırlanması:

·        Karıştırma kabına 400 gram krem peyniri ve 400 ml süt kremasını koyup mikser ile karıştırın.

·        1 su bardağı (180 gr) toz şekeri kısım kısım ekleyip, şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.

·        3 adet yumurta, 1 çay bardağı (60 gr) mısır nişastası ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip malzemeler özdeş hale gelene kadar mikser ile karıştırmaya devam edin.

·        Hazırlanan karışımı, kalıptaki brownie karışımının üzerine döküp düzeltin.

·        Hazırladığınız çilek püresini bir kaşıkla, cheesecake dolgusunun muhtelif yerlerine yuvarlaklar halinde akıtın. Yuvarlakların arasında bir kürdan gezdirerek çilek püresinin cheesecake dolgusuna karışmasını ve motifler oluşmasını sağlayın.

Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, cheesecake’in üzeri sararıncaya kadar, yaklaşık 50- 55 dakika kadar pişirin.  

Fırın ısısını kapatıp kapağını aralayın ve 30 dakika daha fırında tuttuktan sonra, önce oda sıcaklığında, sonra da 1 gece buzdolabında soğumaya bırakın.

Tercihe bağlı olarak, sade ya da üzerini çilek veya çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.