MALZEMELER:
(26 cm çapında kelepçeli kek
kalıbı)
Brownie
için:
·
200 gr tereyağı (küp küp doğranmış)
·
1 su bardağı (150 gr) damla çikolata
·
1 su bardağı (75 gr) kakao
·
1 çay kaşığı (3 gr) tuz
·
2 su bardağı
(350 gr) toz şeker
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) filtre kahve
·
½ çay bardağı sıcak su (kahveyi eritmek için)
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
· 2 adet yumurta + 1 yumurtanın sarısı (oda
sıcaklığında)
·
1 su bardağı (120 gr) un
Dolgusu
için:
·
400 gram krem peynir
·
2 su bardağı (400 ml) süt kreması
·
1 su bardağı (180 gr) toz şeker
·
3 adet yumurta
·
1 çay bardağı (60 gr) mısır nişastası
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
Çilek
püresi için:
·
350 gr taze çilek
·
½ çay bardağı (50 gr) toz şeker
·
½ çay bardağı (50 ml) su
Süslemek
için:
· Tercihe bağlı: Çilek, çikolata
HAZIRLANMASI:
Çilek
püresinin hazırlanması:
·
350 gr taze çileği blender ile püre haline
getirin ve pişirme kabına koyup, ½ çay bardağı (50 gr) toz şeker ve ½ çay
bardağı (50 ml) su ilave edin. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya
bırakın.
Browni
hazırlanması:
·
¼ ‘ü su dolu pişirme kabının üzerine ısıya
dayanıklı bir kase oturtup, içine küp küp doğranmış 200 gr tereyağı ve 1 su
bardağı (150 gr) damla çikolata koyun. Orta ısıda karıştırarak eritin ve bir
karıştırma kabına aktarın.
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) filtre kahveyi ½ çay
bardağı sıcak suda eritin.
·
Karıştırma kabındaki tereyağı/çikolata
karışımına, 1 su bardağı (75 gr) kakao ve 1 çay kaşığı (3 gr) tuz ilave edip
karıştırın.
·
2 su bardağı
(350 gr) toz şekeri, sıcak suda erittiğiniz filtre kahveyi ve 1 paket (5
gr) toz vanilyayı da ekleyip, şeker eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin.
·
Oda sıcaklığındaki 2 adet yumurtanın tamamını ve
1 yumurtanın da sadece sarısını ilave edip, mikserin düşük hızında, tüm
malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırın.
·
Karışımın üzerine 1 su bardağı (120 gr) unu eleyip
bir spatula ile iyice karıştırın.
·
26 cm çapında bir kelepçeli kek kalıbının içini
margarin ile yağlayın, tabanına ve iç kenarlarına pişirme kağıdı yerleştirin.
Kalıbın dışını da alüminyum folyo ile kaplayıp, hazırladığınız karışımı kalıba
aktarıp yayın.
Dolgunun
hazırlanması:
·
Karıştırma kabına 400 gram krem peyniri ve 400
ml süt kremasını koyup mikser ile karıştırın.
·
1 su bardağı (180 gr) toz şekeri kısım kısım
ekleyip, şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
·
3 adet yumurta, 1 çay bardağı (60 gr) mısır
nişastası ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip malzemeler özdeş hale gelene
kadar mikser ile karıştırmaya devam edin.
·
Hazırlanan karışımı, kalıptaki brownie
karışımının üzerine döküp düzeltin.
·
Hazırladığınız çilek püresini bir kaşıkla,
cheesecake dolgusunun muhtelif yerlerine yuvarlaklar halinde akıtın. Yuvarlakların
arasında bir kürdan gezdirerek çilek püresinin cheesecake dolgusuna karışmasını
ve motifler oluşmasını sağlayın.
Önceden 180 dereceye ısıtılan
fırında, cheesecake’in üzeri sararıncaya kadar, yaklaşık 50- 55 dakika kadar
pişirin.
Fırın ısısını kapatıp kapağını
aralayın ve 30 dakika daha fırında tuttuktan sonra, önce oda sıcaklığında,
sonra da 1 gece buzdolabında soğumaya bırakın.
Tercihe bağlı olarak, sade ya
da üzerini çilek veya çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.