Böğürtlenli Lor Peynirli Kırıntı Kek (Crumble) Tarifi

 


MALZEMELER:


Hamur malzemeleri:

·        3 su bardağı (350 gr) un

·        1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kabartma tozu

·        1 tutam tuz

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        1 çay bardağı (100 gr) toz şeker

·        120 gr tereyağı (küp küp doğranmış)

·        1 adet yumurta

·        2-3 yemek kaşığı soğuk su

Dolgu malzemeleri:

·        300 gr lor peyniri

·        2 adet yumurta

·        1 çay bardağı (100 gr) toz şeker

·        1,5 yemek (20 gr) kaşığı irmik

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        250 gr dondurulmuş böğürtlen

Üstü için:

·        Pudra şekeri

 

YAPILIŞI:                   

·        Karıştırma kabına 3 su bardağı (350 gr) unu ve 1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kabartma tozunu birlikte eleyin. 1 tutam tuz, 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 1 çay bardağı (100 gr) toz şeker ilave edin. Küp küp kesilmiş 120 gr tereyağını da ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar elinizle ezerek karıştırın. Son olarak da 1 adet yumurta ve hamurun kıvamına göre 2-3 yemek kaşığı kadar soğuk su ekleyip, hamur formunu alıncaya kadar yoğurmaya devam edin.

·        Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve ayrı ayrı streç filme sarıp, sertleşmesi için derin dondurucuya koyun.

·        Başka bir kaba 2 adet yumurta ve 1 çay bardağı (100 gr) toz şeker koyup, şeker eriyinceye kadar mikser ile çırpın. 300 gr lor peyniri, 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 1,5 yemek kaşığı (20 gr)  irmik ilave edin. Blender ile, krema kıvamı alıncaya kadar parçalayarak karıştırın. Buzdolabına koyun.

·        Bir borcamın içine pişirme kağıdı yerleştirin.

·        Dondurucudan çıkardığınız hamurlardan ilkini, rendenin kalın dişleri ile rendeleyin ve borcama aktarıp tabanına yayın.

·        Hazırladığınız lor peynirli karışımı hamur kırıntılarının üzerine yayıp düzeltin.

·        250 gr dondurulmuş böğürtleni una bulayın ve lor peynirli karışımın üzerine serpiştirin.

·        İkinci parça hamuru da yine kalın olarak rendeleyin ve böğürtlenlerin üzerine yayıp düzeltin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarıncaya kadar,  55 – 60 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

·         Üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

Afiyet olsun.