MALZEMELER:
Hamur malzemeleri:
·
3 su bardağı (350 gr) un
·
1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kabartma tozu
·
1 tutam tuz
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
1 çay bardağı (100 gr) toz şeker
·
120 gr tereyağı (küp küp doğranmış)
·
1 adet yumurta
·
2-3 yemek kaşığı soğuk su
Dolgu malzemeleri:
·
300 gr lor peyniri
·
2 adet yumurta
·
1 çay bardağı (100 gr) toz şeker
·
1,5 yemek (20 gr) kaşığı irmik
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
250 gr dondurulmuş böğürtlen
Üstü için:
·
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
·
Karıştırma kabına 3 su bardağı (350 gr)
unu ve 1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kabartma tozunu birlikte eleyin. 1 tutam tuz, 1
paket (5 gr) toz vanilya ve 1 çay bardağı (100 gr) toz şeker ilave edin. Küp
küp kesilmiş 120 gr tereyağını da ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar
elinizle ezerek karıştırın. Son olarak da 1 adet yumurta ve hamurun kıvamına
göre 2-3 yemek kaşığı kadar soğuk su ekleyip, hamur formunu alıncaya kadar
yoğurmaya devam edin.
·
Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve ayrı ayrı
streç filme sarıp, sertleşmesi için derin dondurucuya koyun.
·
Başka bir kaba 2 adet yumurta ve 1 çay
bardağı (100 gr) toz şeker koyup, şeker eriyinceye kadar mikser ile çırpın. 300
gr lor peyniri, 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 1,5 yemek kaşığı (20 gr) irmik ilave edin. Blender ile, krema kıvamı
alıncaya kadar parçalayarak karıştırın. Buzdolabına koyun.
·
Bir borcamın içine pişirme kağıdı yerleştirin.
·
Dondurucudan çıkardığınız hamurlardan ilkini, rendenin kalın
dişleri ile rendeleyin ve borcama aktarıp tabanına yayın.
·
Hazırladığınız lor peynirli karışımı hamur kırıntılarının üzerine
yayıp düzeltin.
·
250 gr dondurulmuş böğürtleni una bulayın
ve lor peynirli karışımın üzerine serpiştirin.
·
İkinci parça hamuru da yine kalın olarak rendeleyin
ve böğürtlenlerin üzerine yayıp düzeltin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında
üzeri kızarıncaya kadar, 55 – 60 dakika kadar
pişirip soğumaya bırakın.
·
Üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.