MALZEMELER:
·
1/2 çay bardağı (50 ml) taze sıkılmış portakal
suyu
·
1 portakal kabuğu rendesi
·
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında
yumuşamış)
·
1,5 su bardağı (285 gr) toz şeker
·
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
1 su bardağı (200 ml) süt
·
3 su bardağı (330 gr) un
·
1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
3 yemek kaşığı (30 gr) kakao
·
1 çay bardağı (85 gr) damla çikolata
YAPILIŞI:
·
Kek kalıbının içini margarin ile yağlayıp
biraz un serpin.
·
1/2 çay bardağı (50 ml) portakal suyu
sıkın ve 1 adet portakalın kabuğunu rendeleyin.
·
Bir karıştırma kabına 3 su bardağı (330 gr) unu, 1 paket (10 gr)
hamur kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı eleyin.
·
Oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağı ve
1,5 su bardağı (285 gr) toz şekeri bir karıştırma kabına koyun. Mikser ile önce
yavaş, sonra hızlı devirde, krema haline gelene kadar karıştırın.
·
Oda sıcaklığında beklemiş 3 adet yumurtayı, tek
tek karışıma ekleyip, karıştırmaya devam edin.
·
1 su bardağı (200 ml) süt ekleyin ve karışım
tamamen özdeş hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
·
Elediğiniz unlu karışımı, sıvı karışıma kısım
kısım ekleyin ve önce spatula ile, sonra da mikserin düşük hızında karıştırın.
·
Hazırlanan hamurun yarısını başka bir kaba
aktarın ve 3 yemek kaşığı (30 gr) kakao ve 1 çay bardağı (85 gr) damla çikolata ekleyip, hamur
karışımı ile bütünleşinceye kadar karıştırın.
·
Kalan hamura ise, hazırladığınız 1/2 çay
bardağı (50 ml) taze portakal suyunu ve 1 adet rendelenmiş portakal kabuğunu
ekleyip karıştırın.