Katkı malzemesi içermeyen
lezzetli bisküvileri evde kendiniz yapabilirsiniz.
MALZEMELER
·
2 su bardağı (240 g) un (elenmiş)
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozu
·
1 su bardağı (75 gr) pudra şekeri
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
1 büyük portakal kabuğu rendesi
·
130 gr soğuk tereyağı (küp küp kesilmiş)
·
½ çay bardağı (60 ml) soğuk süt
YAPILIŞI
·
Derin bir karıştırma kabına, elenmiş 2 su
bardağı (240 g) un, 1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozu, 1 su bardağı (75
gr) pudra şekeri, 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 1 büyük portakal kabuğu rendesi
koyup karıştırın.
·
Küp küp kesilmiş 130 gr soğuk tereyağı ilave
edin. Parmaklarınızla ovalayarak unlu karışım ile tereyağının bütünleşmesini ve
ekmek kırıntısı kıvamı almasını sağlayın.
·
½ çay bardağı
(60 ml) soğuk süt ekleyip, formunu alıncaya kadar hamuru yoğurun.
·
Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve 2 adet yağlı
kağıt arasına yerleştirip, merdane ile yuvarlak ince (2-3 mm) hamurlar açın.
·
Hamur kesme aparatları kullanarak keseceğiniz
parçaların üzerinde bir kürdan ile delikler oluşturun. Kenarlardan çıkan
parçaları toplayıp tekrar yoğurun ve aynı işlemleri uygulayın.
·
Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine
yerleştirip, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
Üstleri kızarmaya başlayınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
·
Cam kavanoz ya da bisküvi saklama kavanozlarında
saklayın.
Afiyet olsun.