Portakallı Kolay Bisküvi Tarifi

 


Katkı malzemesi içermeyen lezzetli bisküvileri evde kendiniz yapabilirsiniz.

MALZEMELER

·        2 su bardağı (240 g) un (elenmiş)

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozu

·        1 su bardağı (75 gr) pudra şekeri

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        1 büyük portakal kabuğu rendesi

·        130 gr soğuk tereyağı (küp küp kesilmiş)

·        ½ çay bardağı  (60 ml) soğuk süt


YAPILIŞI

·        Derin bir karıştırma kabına, elenmiş 2 su bardağı (240 g) un, 1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozu, 1 su bardağı (75 gr) pudra şekeri, 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 1 büyük portakal kabuğu rendesi koyup karıştırın.

·        Küp küp kesilmiş 130 gr soğuk tereyağı ilave edin. Parmaklarınızla ovalayarak unlu karışım ile tereyağının bütünleşmesini ve ekmek kırıntısı kıvamı almasını sağlayın.

·        ½ çay bardağı  (60 ml) soğuk süt ekleyip, formunu alıncaya kadar hamuru yoğurun.

·        Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve 2 adet yağlı kağıt arasına yerleştirip, merdane ile yuvarlak ince (2-3 mm) hamurlar açın.

·        Hamur kesme aparatları kullanarak keseceğiniz parçaların üzerinde bir kürdan ile delikler oluşturun. Kenarlardan çıkan parçaları toplayıp tekrar yoğurun ve aynı işlemleri uygulayın.

·        Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Üstleri kızarmaya başlayınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

·        Cam kavanoz ya da bisküvi saklama kavanozlarında saklayın.

Afiyet olsun.