MALZEMELER
·
3 adet yumurtanın akı
·
1 su bardağı (200 gr) toz şeker
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
½ tatlı kaşığı limon suyu
·
1 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası
Dolgu
malzemeleri:
·
1 kutu (200 gr) krem peynir
·
1 su bardağı (200 ml) süt kreması
·
2 yemek kaşığı (30 gr) pudra şekeri
·
Mevsim meyveleri ve badem
YAPILIŞI
·
3
adet yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın (sadece akları kullanılacaktır).
·
Büyük bir karıştırma kabında, yumurta aklarını köpürünceye kadar mikserin
hızlı devrinde karıştırın. 1 su bardağı (200 gr) toz şekeri kısım kısım ilave
edip karıştırmaya devam edin. 1 paket (5 gr) toz vanilya ve ½ tatlı
kaşığı limon suyunu da ekleyip, mikserin en hızlı devrinde, mikserin
ucundan damlamayan, koyu kıvamlı ve parlak bir köpük haline gelinceye kadar
karıştırmaya devam edin. Karışımın üzerine 1 yemek kaşığı (20 gr) mısır
nişastasını eleyip mikserle bir süre daha karıştırın. Karışımı geniş uçlu bir krema
sıkma torbasına doldurun ve buzdolabına koyun.
·
Bir pişirme kağıdının üzerine, yaklaşık 10 cm çapında 6 adet daire çizin.
Dairelerin birbirine çok yakın olmamasına dikkat edin. Pişirme kağıdını ters
çevirip fırın tepsisine yerleştirin.
·
Hazırladığınız
karışımı pişirme kağıdına çizdiğiniz dairelerin içine sıkmaya başlayın. Sıkma
işlemi sırasında önce yuvarlak bir taban oluşturun, sonra da kenarları yukarı
doğru yükselterek, ortası çukur kalın kenarlı bir kase görünümü almasını
sağlayın.
·
Önceden
120 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat pişirin ve soğumaya
bırakın.
·
Pastanızın
dolgu kremasını hazırlamak için, karıştırma kabına 1 kutu (200 gr) krem
peynir, 1 su bardağı (200 ml) süt kreması ve 2 yemek kaşığı (30 gr) pudra
şekeri koyun ve malzemeler bütünleşinceye kadar mikser ile karıştırın. Karışımı
krema sıkma torbasına doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
·
Kullanacağınız
meyveleri minik küpler halinde doğrayın.
·
Krema
sıkma torbasına doldurduğunuz kremayı önce, pişirdiğiniz bezelerin kenar
yüksekliğini aşmayacak şekilde bezelerin tabanına sıkın ve üzerine bir kat
olarak meyve küplerini yerleştirin. Sonra da meyvelerin üzerine bir kat daha
krema sıkıp üzerine meyveleri yerleştirin. Meyvelerin aralarına da bademleri
yerleştirip servis yapın.