Pavlova Pastası Tarifi

 

MALZEMELER

·        3 adet yumurtanın akı

·        1 su bardağı (200 gr) toz şeker

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        ½ tatlı kaşığı limon suyu

·        1 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası

Dolgu malzemeleri:

·        1 kutu (200 gr) krem peynir

·        1 su bardağı (200 ml) süt kreması

·        2 yemek kaşığı (30 gr) pudra şekeri

·        Mevsim meyveleri ve badem

 

YAPILIŞI

  


·        3 adet yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın (sadece akları kullanılacaktır).

·        Büyük bir karıştırma kabında,  yumurta aklarını köpürünceye kadar mikserin hızlı devrinde karıştırın. 1 su bardağı (200 gr) toz şekeri kısım kısım ilave edip karıştırmaya devam edin. 1 paket (5 gr) toz vanilya ve ½ tatlı kaşığı limon suyunu da ekleyip, mikserin en hızlı devrinde, mikserin ucundan damlamayan, koyu kıvamlı ve parlak bir köpük haline gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Karışımın üzerine 1 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastasını eleyip mikserle bir süre daha  karıştırın. Karışımı geniş uçlu bir krema sıkma torbasına doldurun ve buzdolabına koyun.

·        Bir pişirme kağıdının üzerine,  yaklaşık 10 cm çapında 6 adet daire çizin. Dairelerin birbirine çok yakın olmamasına dikkat edin. Pişirme kağıdını ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin.

·        Hazırladığınız karışımı pişirme kağıdına çizdiğiniz dairelerin içine sıkmaya başlayın. Sıkma işlemi sırasında önce yuvarlak bir taban oluşturun, sonra da kenarları yukarı doğru yükselterek, ortası çukur kalın kenarlı bir kase görünümü almasını sağlayın.

·        Önceden 120 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat pişirin ve soğumaya bırakın.

·        Pastanızın dolgu kremasını hazırlamak için, karıştırma kabına 1 kutu (200 gr) krem peynir, 1 su bardağı (200 ml) süt kreması ve 2 yemek kaşığı (30 gr) pudra şekeri koyun ve malzemeler bütünleşinceye kadar mikser ile karıştırın. Karışımı krema sıkma torbasına doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.

·        Kullanacağınız meyveleri minik küpler halinde doğrayın.

·        Krema sıkma torbasına doldurduğunuz kremayı önce, pişirdiğiniz bezelerin kenar yüksekliğini aşmayacak şekilde bezelerin tabanına sıkın ve üzerine bir kat olarak meyve küplerini yerleştirin. Sonra da meyvelerin üzerine bir kat daha krema sıkıp üzerine meyveleri yerleştirin. Meyvelerin aralarına da bademleri yerleştirip servis yapın.

Afiyet olsun.