Peynirli Tuzlu Çubuklar Tarifi

 

MALZEMELER:

Hamur malzemeleri:

·        2,5 su bardağı (300 gr) un

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz

·        ½ paket (5 gr) hamur kabartma tozu

·        150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

·        1 kutu (200 gr) krem peynir

·        200 gr beyaz peynir (ezilmiş)

Üstü için:

·        1 adet yumurta sarısı

·        Susam 

·        Çörek otu

·        Kırmızı pul biber (tercihe bağlı) 


HAZIRLANMASI: 

·        Karıştırma kabına 2,5 su bardağı (300 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu ve ½ paket (5 gr) hamur kabartma tozunu birlikte eleyin.

·        Oda sıcaklığında 150 gr tereyağı, 1 kutu (200 gr) krem peynir ve 200 gr ezilmiş beyaz peynir ilave edip, bir süre kabın içinde, sonra da hamur formunu alıncaya kadar tezgahın üzerinde yoğurun.

·        Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve buzdolabı poşetine koyup 1 saat buzdolabında bekletin.

·        Tezgahın üzerine un serpin ve buzdolabından çıkardığınız hamur toplarının da üstlerine biraz un serpip, merdane ile 2-3 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde (ya da oval) 2 hamur açın.

·        Hamurlarınızı, her biri yaklaşık 1,5 cm eninde ince uzun çubuklar halinde kesin. Çubukları iki ucundan tutup burgu şeklinde kıvırın ve pişirme kağıdı serilen fırın tepsilerine yerleştirin.

·        Üstlerine 1 adet yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu ve tercihe bağlı olarak kırmızı pul biber serpin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 25-30 dakika kadar pişirip servis yapın. 

Afiyet olsun.