MALZEMELER:
Hamur malzemeleri:
·
2,5 su bardağı (300 gr) un
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·
½ paket (5 gr) hamur kabartma tozu
·
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
1 kutu (200 gr) krem peynir
·
200 gr beyaz peynir (ezilmiş)
Üstü
için:
·
1 adet yumurta sarısı
·
Susam
·
Çörek otu
· Kırmızı pul biber (tercihe bağlı)
HAZIRLANMASI:
·
Karıştırma kabına 2,5 su bardağı (300 gr) unu, 1
tatlı kaşığı (5 gr) tuzu ve ½ paket (5 gr) hamur kabartma tozunu birlikte
eleyin.
·
Oda sıcaklığında 150 gr tereyağı, 1 kutu (200
gr) krem peynir ve 200 gr ezilmiş beyaz peynir ilave edip, bir süre kabın içinde,
sonra da hamur formunu alıncaya kadar tezgahın üzerinde yoğurun.
·
Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve buzdolabı
poşetine koyup 1 saat buzdolabında bekletin.
·
Tezgahın üzerine un serpin ve buzdolabından
çıkardığınız hamur toplarının da üstlerine biraz un serpip, merdane ile 2-3 mm
kalınlığında dikdörtgen şeklinde (ya da oval) 2 hamur açın.
·
Hamurlarınızı, her biri yaklaşık 1,5 cm eninde
ince uzun çubuklar halinde kesin. Çubukları iki ucundan tutup burgu şeklinde
kıvırın ve pişirme kağıdı serilen fırın tepsilerine yerleştirin.
·
Üstlerine 1 adet yumurta sarısı sürün ve susam,
çörek otu ve tercihe bağlı olarak kırmızı pul biber serpin.
· Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 25-30 dakika kadar pişirip servis yapın.
Afiyet olsun.