MALZEMELER
(20 cm x 20 cm ölçülerinde
borcam için)
Kek hamuru için:
·
170 gr tereyağı (küp küp kesilmiş)
·
100 gr sütlü çikolata
·
1 su bardağı (200 gr) toz şeker
·
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
1 çay kaşığı (2 gr) filtre kahve
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
½ çay kaşığı (2 gr) tuz
·
1 yemek kaşığı (10gr) kakao
·
1,5 çay bardağı (95 gr) un
Dolgu için:
·
3,5 çay bardağı (340 ml) süt kreması
·
1,5 çay bardağı (100 gr) pudra şekeri
·
3 su bardağı (200 gr) Hindistan cevizi
Üstü için:
·
1 çay bardağı (100 ml) süt kreması
·
120 gr sütlü çikolata
YAPILIŞI
·
Isıya dayanıklı bir kaba, küp küp doğranmış 170
gr tereyağı ve küçük parçalara bölünmüş 100 gr sütlü çikolata koyun ve 1/3’ü su
dolu bir pişirme kabının üzerine yerleştirip orta ısıda karıştırarak eritin
(bein marie usulü).
·
Ocaktan alıp 1 su bardağı (200 gr) toz şeker
ilave edin ve şeker eriyinceye kadar mikser ile karıştırın.
·
Oda sıcaklığında beklemiş 3 adet yumurtayı tek
tek ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
·
Karışımın üzerine, 1 çay kaşığı (2 gr) filtre
kahveyi, 1 paket (5 gr) toz vanilyayı, ½ çay kaşığı (2 gr) tuzu, 1 yemek kaşığı
(10gr) kakaoyu ve 1,5 çay bardağı (95 gr) unu birlikte eleyin. Malzemeler özdeş
hale gelinceye kadar mikserin en düşük hızında karıştırın.
·
Hamur karışımını, içine pişirme kağıdı
yerleştirilen 20 cm x 20 cm ölçülerinde kare bir borcama aktarın ve hava
kabarcıklarının çıkması için borcamı birkaç kez tezgaha hafifçe vurun.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40 – 45
dakika pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
3,5 çay bardağı (340 ml) süt kremasına 1,5 çay
bardağı (100 gr) pudra şekeri ilave edin ve mikserle karıştırın. 3 su bardağı
(200 gr) Hindistan cevizini kısım kısım ekleyin ve spatula ile iyice
harmanlayın. Karışımı soğuyan kekin üzerine yayıp düzeltin.
·
Isıya dayanıklı bir kaba 1 çay bardağı (100 ml)
süt kreması ve küçük parçalara bölünmüş 120 gr sütlü çikolata koyun ve bein
marie usulü ile eritin. Biraz soğumasını bekleyin ve hindistan cevizli
karışımın üzerine yayın.
·
Soğuyan browni’yi kare dilimler halinde kesin ve
üzerini süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.