Hindistan Cevizli Browni Tarifi

 

MALZEMELER

(20 cm x 20 cm ölçülerinde borcam için)

Kek hamuru için:

·        170 gr tereyağı (küp küp kesilmiş)

·         100 gr sütlü çikolata

·        1 su bardağı (200 gr) toz şeker

·        3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        1 çay kaşığı (2 gr) filtre kahve

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        ½ çay kaşığı (2 gr) tuz

·        1 yemek kaşığı (10gr) kakao

·        1,5 çay bardağı (95 gr) un

Dolgu için:

·        3,5 çay bardağı (340 ml) süt kreması

·         1,5 çay bardağı (100 gr) pudra şekeri

·         3 su bardağı (200 gr) Hindistan cevizi

Üstü için:

·        1 çay bardağı (100 ml) süt kreması

·         120 gr sütlü çikolata


YAPILIŞI

·        Isıya dayanıklı bir kaba, küp küp doğranmış 170 gr tereyağı ve küçük parçalara bölünmüş 100 gr sütlü çikolata koyun ve 1/3’ü su dolu bir pişirme kabının üzerine yerleştirip orta ısıda karıştırarak eritin (bein marie usulü).

·        Ocaktan alıp 1 su bardağı (200 gr) toz şeker ilave edin ve şeker eriyinceye kadar mikser ile karıştırın.

·        Oda sıcaklığında beklemiş 3 adet yumurtayı tek tek ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

·        Karışımın üzerine, 1 çay kaşığı (2 gr) filtre kahveyi, 1 paket (5 gr) toz vanilyayı, ½ çay kaşığı (2 gr) tuzu, 1 yemek kaşığı (10gr) kakaoyu ve 1,5 çay bardağı (95 gr) unu birlikte eleyin. Malzemeler özdeş hale gelinceye kadar mikserin en düşük hızında karıştırın.

·        Hamur karışımını, içine pişirme kağıdı yerleştirilen 20 cm x 20 cm ölçülerinde kare bir borcama aktarın ve hava kabarcıklarının çıkması için borcamı birkaç kez tezgaha hafifçe vurun.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40 – 45 dakika pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

·         3,5 çay bardağı (340 ml) süt kremasına 1,5 çay bardağı (100 gr) pudra şekeri ilave edin ve mikserle karıştırın. 3 su bardağı (200 gr) Hindistan cevizini kısım kısım ekleyin ve spatula ile iyice harmanlayın. Karışımı soğuyan kekin üzerine yayıp düzeltin.

·         Isıya dayanıklı bir kaba 1 çay bardağı (100 ml) süt kreması ve küçük parçalara bölünmüş 120 gr sütlü çikolata koyun ve bein marie usulü ile eritin. Biraz soğumasını bekleyin ve hindistan cevizli karışımın üzerine yayın.

·        Soğuyan browni’yi kare dilimler halinde kesin ve üzerini süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.