Çikolatalı Kolay Pasta Tarifi

 


MALZEMELER

·        4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        120 gr tereyağı (eritilmiş)

·        1,5 çay bardağı (135 gr) toz şeker

·        2 paket (10 gr) vanilya

·        1 su bardağı (120 gr) un

·        4 yemek kaşığı (40gr) kakao

·        2,5 su bardağı (500 ml) süt

·        1 çay kaşığı (3 gr) tuz

·        2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker (yumurta akları için)

Üstü için:

·        1 paket (75 gr) toz kremşanti

·         1 çay bardağı (100 ml) süt

·         140 gr çikolata

·         ¾ çay bardağı (75 ml) süt kreması


YAPILIŞI

·        Oda sıcaklığında bekletilmiş 4 adet yumurtanın aklarını sarılardan ayırıp ayrı kaplara koyun.

·        Yumurta sarılarına 1,5 çay bardağı (135 gr) toz şeker ve 2 paket (10 gr) toz vanilya ekleyip, kremsi ve soluk sarı bir renk alana kadar mikser ile karıştırın.

·        120 gr eritilmiş ılık tereyağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

·        Üzerine 1 su bardağı (120 gr) un ve 4 yemek kaşığı (40gr) kakao eleyip karıştırın.

·        2,5 su bardağı (500 ml) süt ekleyin ve özdeş hale gelinceye kadar mikserin düşük devrinde karıştırmaya devam edin.

·        Başka bir kapta, yumurta aklarını 1 çay kaşığı (3 g) tuz ile birlikte köpürene kadar çırpın. Bu işlem sırasında kullandığınız kabın ve mikser uçlarının tamamen kuru olması gereklidir.

·        2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker ilave edin ve mikserin ucundan damlamayan koyu kıvamlı parlak bir köpük oluşuncaya kadar çırpmaya devam edin.  

·        Hazırladığınız karışımı, önceden hazırladığınız kakaolu karışıma kısım kısım ekleyip özdeş hale gelinceye kadar karıştırın.

·        İçine pişirme kağıdı yerleştirilen 20 cm x 30 cm ölçülerindeki borcama döküp yayın ve önceden 170 dereceye ısıtılan fırında 70-75 dakika pişirin.

·        Fırından çıkarılan keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca en az 3-4 saat buzdolabında bekletin.

·         Soğuyan keki borcamdan çıkarın ve kare dilimler halinde kesin.

·         1 paket (75 gr) toz kremşantiye 1 çay bardağı (100 ml) soğuk süt ilave edip mikser ile çırpın ve krema sıkma torbasına doldurun.

·        Küçük parçalara bölünmüş 140 gr çikolataya, ¾ çay bardağı (75 ml) süt kreması ilave edin ve bein marie usulü ile (ya da mikro dalga fırında) eritip karıştırın. Biraz soğuyup kıvam alması için oda sıcaklığında bir süre bekletin ve pastaların üzerine döküp yayın.

·        Hazırladığınız kremşantiyi keklerin üstlerine sıkın. Tercihinize bağlı olarak üzerini süsleyip servis yapın.

            Afiyet olsun.