MALZEMELER
·
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
120 gr tereyağı (eritilmiş)
·
1,5 çay bardağı (135 gr) toz şeker
·
2 paket (10 gr) vanilya
·
1 su bardağı (120 gr) un
·
4 yemek kaşığı (40gr) kakao
·
2,5 su bardağı (500 ml) süt
·
1 çay kaşığı (3 gr) tuz
·
2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker (yumurta akları
için)
Üstü için:
·
1 paket (75 gr) toz kremşanti
·
1 çay bardağı (100 ml) süt
·
140 gr çikolata
·
¾ çay bardağı (75 ml) süt kreması
YAPILIŞI
·
Oda sıcaklığında bekletilmiş 4 adet yumurtanın aklarını
sarılardan ayırıp ayrı kaplara koyun.
·
Yumurta sarılarına 1,5 çay bardağı (135 gr) toz
şeker ve 2 paket (10 gr) toz vanilya ekleyip, kremsi ve soluk sarı bir renk
alana kadar mikser ile karıştırın.
·
120 gr eritilmiş ılık tereyağı ekleyin ve
karıştırmaya devam edin.
·
Üzerine 1 su bardağı (120 gr) un ve 4 yemek
kaşığı (40gr) kakao eleyip karıştırın.
·
2,5 su bardağı (500 ml) süt ekleyin ve özdeş
hale gelinceye kadar mikserin düşük devrinde karıştırmaya devam edin.
·
Başka bir kapta, yumurta aklarını 1 çay kaşığı
(3 g) tuz ile birlikte köpürene kadar çırpın. Bu işlem sırasında kullandığınız
kabın ve mikser uçlarının tamamen kuru olması gereklidir.
·
2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker ilave edin ve
mikserin ucundan damlamayan koyu kıvamlı parlak bir köpük oluşuncaya kadar çırpmaya
devam edin.
·
Hazırladığınız karışımı, önceden hazırladığınız kakaolu
karışıma kısım kısım ekleyip özdeş hale gelinceye kadar karıştırın.
·
İçine pişirme kağıdı yerleştirilen 20 cm x 30 cm
ölçülerindeki borcama döküp yayın ve önceden 170 dereceye ısıtılan fırında 70-75
dakika pişirin.
·
Fırından çıkarılan keki oda sıcaklığında soğumaya
bırakın. Tamamen soğuyunca en az 3-4 saat buzdolabında bekletin.
·
Soğuyan keki borcamdan çıkarın ve kare dilimler
halinde kesin.
·
1 paket (75 gr) toz kremşantiye 1 çay bardağı
(100 ml) soğuk süt ilave edip mikser ile çırpın ve krema sıkma torbasına
doldurun.
·
Küçük parçalara bölünmüş 140 gr çikolataya, ¾ çay
bardağı (75 ml) süt kreması ilave edin ve bein marie usulü ile (ya da mikro dalga
fırında) eritip karıştırın. Biraz soğuyup kıvam alması için oda sıcaklığında
bir süre bekletin ve pastaların üzerine döküp yayın.
·
Hazırladığınız kremşantiyi keklerin üstlerine
sıkın. Tercihinize bağlı olarak üzerini süsleyip servis yapın.