Muhallebili Kakaolu Tatlı Tarifi – Pasta tadında çok kolay bir kek

 

MALZEMELER

 Keki malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı (185 gr) un
  • 3 yemek kaşığı (30 gr) kakao
  • 1 paket (10 gr) kabartma tozu
  • 1 paket (5 gr) toz vanilya
  • 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı (190 gr) toz şeker
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • ¾ su bardağı (150 ml) süt (oda sıcaklığında)

Muhallebi malzemeleri:

  • 5 su bardağı (1 litre) süt
  • 1 su bardağı (180 gr) toz şeker
  • 1 su bardağı (120 gr) un
  • 3 yemek kaşığı (45 gr) mısır nişastası
  • 1 paket (5 gr) toz vanilya
  • 1 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı

Üst malzemeleri:

·        1 su bardağı (200 ml) süt (keki ıslatmak İçin)

·        Kakao (muhallebinin üzerine serpmek için) 

 

YAPILIŞI 

 

Kekin hazırlanması:

  • Karıştırma kabına 1,5 su bardağı (185 gr) unu, 3 yemek kaşığı (30 gr) kakaoyu, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı eleyin.
  • Diğer bir kapta, oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağını ve 1 su bardağı (190 gr) toz şekeri, krema haline gelinceye kadar mikserle iyice karıştırın. Oda sıcaklığındaki 3 adet yumurtayı birer birer ilave edin. Yine oda sıcaklığındaki ¾ su bardağı (150 ml) sütü de ekleyip malzemeler özdeş hale gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  • Hazırlanan unlu karışımı,  yumurtalı karışıma ilave edip, bir süre spatula ile, sonra da mikserin en düşük hızında karıştırın.
  • 25 x 35 x 5 cm. ölçülerinde dikdörtgen bir borcamı margarin ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını borcama aktarıp düzeltin ve yerleşmesi için, borcamı birkaç kez tezgaha yavaşça vurun.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 35-40 dakika kadar pişirin ve kürdan testi yaparak piştiğinden emin olun.
  • Kekinizin ilk sıcaklığının geçmesi için, oda sıcaklığında 10 dakika kadar bekletin.
  • Kekin üzerine oda sıcaklığındaki 1 su bardağı (200 ml) sütü gezdirerek döküp soğumaya bırakın.  

Muhallebinin hazırlanması:

  • 5 su bardağı (1 litre) sütü, 1 su bardağı (180 gr) toz şekeri, 1 su bardağı (120 gr) unu ve 3 yemek kaşığı (45 gr) nişastayı koyun ve kısık ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın, 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyin.
  • Ocaktan aldığınız muhallebiyi bir kaba aktarıp, 1 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı ilave edin ve çırpıcı ile iyice karıştırın.
  • Kabın üzerine, muhallebinin yüzeyine tamamen değecek şekilde bir streç film yerleştirip, önce oda sıcaklığında, sonra da 20 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. 

Pastanın hazırlanması: 

  • Soğuyan muhallebiyi krema sıkma torbasına doldurun ve sütle ıslattığınız kekin üzerine, birbirine bitişik çubuklar şeklinde sıkın.
  • 4-5 saat buzdolabında soğutun ve üzerine ince bir tabaka olarak kakao serpin. Dilimleyip servis yapın. 
Afiyet olsun.