MALZEMELER
Keki malzemeleri:
- 1,5 su bardağı (185 gr) un
- 3 yemek kaşığı (30 gr) kakao
- 1 paket (10 gr) kabartma tozu
- 1 paket (5 gr) toz vanilya
- 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı (190 gr) toz şeker
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- ¾ su bardağı (150 ml) süt (oda sıcaklığında)
Muhallebi malzemeleri:
- 5 su bardağı (1 litre) süt
- 1 su bardağı (180 gr) toz şeker
- 1 su bardağı (120 gr) un
- 3 yemek kaşığı (45 gr) mısır nişastası
- 1 paket (5 gr) toz vanilya
- 1 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı
Üst malzemeleri:
·
1 su bardağı (200 ml) süt (keki ıslatmak İçin)
·
Kakao (muhallebinin üzerine serpmek için)
YAPILIŞI
Kekin hazırlanması:
- Karıştırma kabına 1,5 su bardağı (185 gr) unu, 3 yemek kaşığı (30 gr)
kakaoyu, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı
eleyin.
- Diğer bir kapta, oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağını ve 1 su
bardağı (190 gr) toz şekeri, krema haline gelinceye kadar mikserle iyice karıştırın.
Oda sıcaklığındaki 3 adet yumurtayı birer birer ilave edin. Yine oda
sıcaklığındaki ¾ su bardağı (150 ml) sütü de ekleyip malzemeler özdeş hale
gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
- Hazırlanan unlu karışımı, yumurtalı karışıma ilave edip,
bir süre spatula ile, sonra da mikserin en düşük hızında karıştırın.
- 25 x 35 x 5 cm. ölçülerinde dikdörtgen bir borcamı margarin ile
yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını borcama aktarıp düzeltin ve
yerleşmesi için, borcamı birkaç kez tezgaha yavaşça vurun.
- Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 35-40 dakika kadar pişirin ve
kürdan testi yaparak piştiğinden emin olun.
- Kekinizin ilk sıcaklığının geçmesi için, oda sıcaklığında 10 dakika
kadar bekletin.
- Kekin üzerine oda sıcaklığındaki 1 su bardağı (200 ml) sütü gezdirerek
döküp soğumaya bırakın.
Muhallebinin hazırlanması:
- 5 su bardağı (1 litre) sütü, 1 su bardağı (180 gr) toz şekeri, 1 su
bardağı (120 gr) unu ve 3 yemek kaşığı (45 gr) nişastayı koyun ve kısık
ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın, 1 paket (5 gr) toz
vanilya ekleyin.
- Ocaktan aldığınız muhallebiyi bir kaba aktarıp, 1 yemek kaşığı (20 gr)
tereyağı ilave edin ve çırpıcı ile iyice karıştırın.
- Kabın üzerine, muhallebinin yüzeyine tamamen değecek şekilde bir streç
film yerleştirip, önce oda sıcaklığında, sonra da 20 dakika buzdolabında soğumaya
bırakın.
Pastanın hazırlanması:
- Soğuyan muhallebiyi krema sıkma torbasına doldurun ve sütle
ıslattığınız kekin üzerine, birbirine bitişik çubuklar şeklinde sıkın.
- 4-5 saat buzdolabında soğutun ve üzerine ince bir tabaka olarak kakao serpin.
Dilimleyip servis yapın.