Çikolatalı ve Vanilyalı Tombik Pastalar Tarifi

 

Malzemeler:

(24 adet pasta için)

Hamuru için:

·        2,5 çay bardağı (145 gr) elenmiş un

·        1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) süt

·        1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) su

·        8 yemek kaşığı (115 gr) tereyağı

·        1 çay kaşığı (3 gr) tuz

·        4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Üst hamur için:

·        6 yemek kaşığı (90 gr) tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

·        1 çay bardağı (75 gr) toz şeker

·        1,5 çay bardağı (90 gr) un

  Kreması için:

·        ½ su bardağı (60 gr) mısır nişastası

·        ½ su bardağı (80 gr) pudra şekeri

·        1 su bardağı (200 ml) süt

·        4 adet yumurta sarısı

·        2 su bardağı + 4 yemek kaşığı (440 ml) süt

·        ½ su bardağı (80 gr) toz şeker

·        1 çay kaşığı (2 gr) tuz

·        6 yemek kaşığı (90 gr) soğuk tereyağı

·        2,5 çay bardağı (250 ml) süt kreması (1,5 çay bardağı kakaolu ve 1 çay bardağı beyaz krema için)

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        3 yemek kaşığı (30 gr) kakao

·        80 gr sütlü çikolata

·        80 gr beyaz çikolata


Yapılışı:

 
Hamurun hazırlanması:

·        Karıştırma kabına 2,5 çay bardağı (145 gr) unu eleyin.

·        Pişirme kabına 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) su,  1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) süt, 8 yemek kaşığı (115 gr) tereyağı ve 1 çay kaşığı (3 gr) tuz koyup karıştırın. Orta ateşte kaynatın.

·        Kaynayan karışıma elediğiniz unu ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Hamurunuzun tabana yapışıp yanmamasına dikkat edin.  Hamur toparlanıp, pişirme kabının tabanına yapışmayan bir kıvam aldığında ocaktan alıp bir kaba aktarın ve biraz soğumaya bırakın.

·        Ilık hale gelen hamura, oda sıcaklığındaki 4 adet yumurtayı teker teker ilave edip mikserin düşük hızında karıştırın. Krema sıkma torbasına doldurup soğumaya bırakın.

Üst hamurun hazırlanması:

·        Oda sıcaklığında iyice yumuşamış 6 yemek kaşığı (90 gr) tereyağına, 1 çay bardağı (75 gr) toz şeker ilave edin ve bir spatula ile ezip karıştırarak malzemelerin bütünleşmesini sağlayın. 1,5 çay bardağı (90 gr) unu üzerine eleyin ve elinizle yoğurup, avucunuzda top haline getirin. Hamur topunu 2 adet buzdolabı poşeti arasına yerleştirin ve merdane ile yarım santimetre kalınlığında yuvarlak bir hamur açın. Hazırlanan hamuru 15 – 20 dakika kadar derin dondurucuda bekletip sertleşmesini sağlayın.

·        4 – 4,5 cm çapında bir hamur kesme aparatı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Aradan çıkan hamur parçalarını da tekrar yoğurup kesin ve toplamda 24 adet yuvarlak hamur parçası hazırlayın. Parçaları tekrar derin dondurucuya kaldırın.

·        Fırın tepsinizin ebadında bir pişirme kağıdının üzerine, kullandığınız hamur kesme aparatının çapında ve aralıklı olarak daireler çizin (yaklaşık 12 adet daire) ve kağıdı ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin. Hamur fırında 2 – 3 kat hacim kazanacağından, birbirine yapışmamaları için yuvarlakların birbirinden uzak olmalarına dikkat edin. Krema sıkma torbasına doldurduğunuz hamuru dairelerin dışına taşmayacak şekilde kubbeler şeklinde sıkın.

·        Derin dondurucudan çıkarılan yuvarlak hamurları yatay olarak, sıktığınız hamur kubbelerinin üzerine yerleştirin ve önceden 200 dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirin. Üstleri hafif kahverengine dönüşmeye başladığında ısıyı 175 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda fırının ısısını tamamen kapatıp, kapağını aralayın ve kurumaları için 15 dakika daha fırında bekletin.

Kremanın hazırlanması:

·        Bir karıştırma kabına ½ su bardağı (60 gr) mısır nişastası ve ½ su bardağı (80 gr) pudra şekeri koyup çırpıcı ile karıştırın.

·        1 su bardağı (200 ml) süt ekleyip karıştırmaya devam edin. 4 adet de yumurta sarısı ilave edip, özdeş hale gelene kadar mikser ile karıştırın.

·        Pişirme kabına 2 su bardağı + 4 yemek kaşığı süt (440 ml), 1 çay kaşığı (2 gr) tuz ve ½ su bardağı (80 gr) toz şeker koyup orta ateşte kaynatın.

·        Sütün kenarlarında kabarcıklar oluştuğunda, 2-3 kepçe kadar sütü yumurtalı karışıma aktarıp karıştırın ve tekrar kaynayan süte katın. Koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak pişirin.

·         Ocaktan alın ve bir kaba aktarın. Küp küp doğranmış 6 yemek kaşığı (90 gr) soğuk tereyağı ilave edip, mikserle iyice karıştırın.

·         Hazırlanan sıcak kremanın yarısını başka bir kaba aktarın. Kapta kalan kremaya 1 paket (5 gr) toz vanilya ve ince kıyılmış 80 gr beyaz çikolata ekleyip, çikolatalar eriyene kadar mikser ile karıştırın. Diğer kaba aktarılan kremaya ise,  3 yemek kaşığı (30 gr) kakao ve ince kıyılmış 80 gr sütlü çikolata ilave edin ve yine çikolatalar eriyene kadar mikser ile karıştırın.

·         Beyaz kremaya 1 çay bardağı (100 ml) süt kreması ve kakaolu kremaya da 1,5 çay bardağı (150 ml) süt kreması ekleyin ve her iki kremayı da mikser ile karıştırın. Kaymak tabakası oluşmaması için, kremaların üstlerini streç film ile kapatın (streç film, kremanın yüzeyine tamamen değmelidir).

Pastaların tamamlanması:

·        Pişen pasta hamurlarının tabanlarını, ince uçlu bir bıçakla yuvarlak kapak şeklinde kesip açın. Krema sıkma torbası kullanarak, pastalardan bir kısmının içine kakaolu, bir kısmına da beyaz krema doldurup kapakları kapatın.

·        Bir gece buzdolabında dinlendireceğiniz pastalarınız servise hazırdır.

Afiyet olsun.