Malzemeler:
(24 adet pasta için)
Hamuru
için:
·
2,5 çay bardağı (145 gr) elenmiş un
·
1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) süt
·
1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120 ml) su
·
8 yemek kaşığı (115 gr) tereyağı
·
1 çay kaşığı (3 gr) tuz
·
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
Üst
hamur için:
·
6 yemek kaşığı (90 gr) tereyağı (oda
sıcaklığında yumuşamış)
·
1 çay bardağı (75 gr) toz şeker
·
1,5 çay bardağı (90 gr) un
Kreması için:
·
½ su
bardağı (60 gr) mısır nişastası
·
½ su
bardağı (80 gr) pudra şekeri
·
1 su
bardağı (200 ml) süt
·
4 adet
yumurta sarısı
·
2 su
bardağı + 4 yemek kaşığı (440 ml) süt
·
½ su
bardağı (80 gr) toz şeker
·
1 çay
kaşığı (2 gr) tuz
·
6 yemek kaşığı (90 gr) soğuk tereyağı
·
2,5 çay
bardağı (250 ml) süt kreması (1,5 çay bardağı kakaolu ve 1 çay bardağı beyaz
krema için)
·
1 paket
(5 gr) toz vanilya
·
3 yemek
kaşığı (30 gr) kakao
·
80 gr
sütlü çikolata
·
80 gr
beyaz çikolata
Yapılışı:
Hamurun
hazırlanması:
·
Karıştırma kabına 2,5 çay bardağı (145 gr) unu
eleyin.
·
Pişirme kabına 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı (120
ml) su, 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı
(120 ml) süt, 8 yemek kaşığı (115 gr) tereyağı ve 1 çay kaşığı (3 gr) tuz koyup
karıştırın. Orta ateşte kaynatın.
·
Kaynayan karışıma elediğiniz unu ekleyip,
sürekli karıştırarak pişirin. Hamurunuzun tabana yapışıp yanmamasına dikkat
edin. Hamur toparlanıp, pişirme kabının
tabanına yapışmayan bir kıvam aldığında ocaktan alıp bir kaba aktarın ve biraz
soğumaya bırakın.
·
Ilık hale gelen hamura, oda sıcaklığındaki 4
adet yumurtayı teker teker ilave edip mikserin düşük hızında karıştırın. Krema
sıkma torbasına doldurup soğumaya bırakın.
Üst
hamurun hazırlanması:
·
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış 6 yemek kaşığı
(90 gr) tereyağına, 1 çay bardağı (75 gr) toz şeker ilave edin ve bir spatula
ile ezip karıştırarak malzemelerin bütünleşmesini sağlayın. 1,5 çay bardağı (90
gr) unu üzerine eleyin ve elinizle yoğurup, avucunuzda top haline getirin.
Hamur topunu 2 adet buzdolabı poşeti arasına yerleştirin ve merdane ile yarım santimetre
kalınlığında yuvarlak bir hamur açın. Hazırlanan hamuru 15 – 20 dakika kadar
derin dondurucuda bekletip sertleşmesini sağlayın.
·
4 – 4,5 cm çapında bir hamur kesme aparatı ile
hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Aradan çıkan hamur parçalarını da tekrar
yoğurup kesin ve toplamda 24 adet yuvarlak hamur parçası hazırlayın. Parçaları
tekrar derin dondurucuya kaldırın.
·
Fırın tepsinizin ebadında bir pişirme kağıdının
üzerine, kullandığınız hamur kesme aparatının çapında ve aralıklı olarak
daireler çizin (yaklaşık 12 adet daire) ve kağıdı ters çevirip fırın tepsisine
yerleştirin. Hamur fırında 2 – 3 kat hacim kazanacağından, birbirine yapışmamaları
için yuvarlakların birbirinden uzak olmalarına dikkat edin. Krema sıkma
torbasına doldurduğunuz hamuru dairelerin dışına taşmayacak şekilde kubbeler
şeklinde sıkın.
·
Derin dondurucudan çıkarılan yuvarlak hamurları
yatay olarak, sıktığınız hamur kubbelerinin üzerine yerleştirin ve önceden 200
dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirin. Üstleri hafif kahverengine
dönüşmeye başladığında ısıyı 175 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirmeye
devam edin. Süre sonunda fırının ısısını tamamen kapatıp, kapağını aralayın ve
kurumaları için 15 dakika daha fırında bekletin.
Kremanın
hazırlanması:
·
Bir karıştırma kabına ½ su bardağı (60 gr) mısır nişastası ve ½ su
bardağı (80 gr) pudra şekeri koyup çırpıcı ile karıştırın.
·
1 su
bardağı (200 ml) süt ekleyip karıştırmaya devam edin. 4 adet de yumurta sarısı ilave
edip, özdeş hale gelene kadar mikser ile karıştırın.
·
Pişirme
kabına 2 su bardağı + 4 yemek kaşığı süt (440 ml), 1 çay kaşığı (2 gr) tuz ve ½
su bardağı (80 gr) toz şeker koyup orta ateşte kaynatın.
·
Sütün kenarlarında kabarcıklar oluştuğunda, 2-3 kepçe kadar sütü
yumurtalı karışıma aktarıp karıştırın ve tekrar kaynayan süte katın. Koyulaşana
kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
·
Ocaktan alın ve bir kaba aktarın. Küp küp doğranmış 6 yemek kaşığı
(90 gr) soğuk tereyağı ilave edip, mikserle iyice karıştırın.
·
Hazırlanan sıcak kremanın yarısını başka bir kaba aktarın. Kapta
kalan kremaya 1 paket
(5 gr) toz vanilya ve ince kıyılmış 80 gr beyaz çikolata ekleyip, çikolatalar
eriyene kadar mikser ile karıştırın. Diğer kaba
aktarılan kremaya ise, 3 yemek
kaşığı (30 gr) kakao ve ince kıyılmış 80 gr sütlü çikolata ilave edin ve yine çikolatalar eriyene kadar mikser ile
karıştırın.
·
Beyaz kremaya 1 çay bardağı (100 ml) süt kreması ve kakaolu kremaya
da 1,5 çay bardağı (150 ml) süt kreması ekleyin ve her iki kremayı da mikser
ile karıştırın. Kaymak tabakası oluşmaması için, kremaların üstlerini streç
film ile kapatın (streç film, kremanın yüzeyine tamamen değmelidir).
Pastaların
tamamlanması:
·
Pişen pasta hamurlarının tabanlarını, ince uçlu
bir bıçakla yuvarlak kapak şeklinde kesip açın. Krema sıkma torbası kullanarak,
pastalardan bir kısmının içine kakaolu, bir kısmına da beyaz krema doldurup
kapakları kapatın.
·
Bir gece buzdolabında dinlendireceğiniz
pastalarınız servise hazırdır.