Malzemeler
Hamur malzemeleri:
·
1 su bardağı tepeleme un (125 gr)
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) toz şeker
·
½ tatlı
kaşığı (3 gr) kuru maya
·
1 adet yumurta
·
1 çay bardağı (100 ml) ılık süt
İç
malzemeleri:
·
3 adet uzun sosis
·
250 gr kaşar peyniri
Üstü
için:
·
4 su bardağı (150 gr) çekilmiş bayat ekmek içi
·
1 çay bardağı (70 gr) galeta unu
Kızartmak
için:
·
Sıvı yağ
Yapılışı:
·
Geniş bir
kaba 1
su bardağı tepeleme un (125 gr), 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz, 1 tatlı kaşığı (5
gr) toz şeker, ½ tatlı kaşığı (3 gr)
kuru maya, 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı (100 ml) ılık süt koyup özdeş hale
gelinceye kadar karıştırın. Kabın üstünü streç film ile kapatıp 30 dakika kadar
bekletin.
·
Uzun tip 3 adet
sosisin her birini 3 eşit parçaya bölüp 9 adet sosis elde edin. 250 gr kaşar
peynirini de sosislerin boyutlarında parçalar halinde kesin. Kestiğiniz
parçaları, her birinde bir parça sosis ve 1 parça peynir olacak şekilde uzun
tahta çubuklara geçirin.
·
Bayat ekmek içlerini rondoda çekip, 4 su bardağı
(150 gr) ekmek kırıntısı hazırlayın ve geniş bir kaba aktarın. Kırıntılara 1
çay bardağı (70 gr) galeta unu ekleyip elinizle harmanlayın.
·
Sosis ve
peynir çubuklarını, önce hazırlamış olduğunuz hamur karışımına iyice bulayın,
sonra da ekmek/galeta unu karışımı içinde yuvarlayıp, kırıntıların sosis ve
peynirleri tamamen kaplamasını sağlayın. Avucunuzda sıkıp, ekmek kırıntılarının
sıkışmasını sağlayın. Kızartma işlemi sırasında peynirlerin dışarı akmaması
için, peynir ve sosislerin üzerinin kırıntı ve galeta unu ile sıkıca kaplanmış
olması gerekmektedir.
·
Sosis/peynir
çubuklarını kızgın yağda kızartıp servis yapın.