Sosis ve Peynir Çubukları Tarifi

 


Malzemeler

Hamur malzemeleri:

·        1 su bardağı tepeleme un (125 gr)

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) toz şeker

·        ½  tatlı kaşığı (3 gr) kuru maya

·        1 adet yumurta

·        1 çay bardağı (100 ml) ılık süt

İç malzemeleri:

·        3 adet uzun sosis

·        250 gr kaşar peyniri

Üstü için:

·        4 su bardağı (150 gr) çekilmiş bayat ekmek içi

·        1 çay bardağı (70 gr) galeta unu

Kızartmak için:

·        Sıvı yağ

 

Yapılışı: 

 

·        Geniş bir kaba 1 su bardağı tepeleme un (125 gr), 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz, 1 tatlı kaşığı (5 gr) toz şeker, ½  tatlı kaşığı (3 gr) kuru maya, 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı (100 ml) ılık süt koyup özdeş hale gelinceye kadar karıştırın. Kabın üstünü streç film ile kapatıp 30 dakika kadar bekletin.

·        Uzun tip 3 adet sosisin her birini 3 eşit parçaya bölüp 9 adet sosis elde edin. 250 gr kaşar peynirini de sosislerin boyutlarında parçalar halinde kesin. Kestiğiniz parçaları, her birinde bir parça sosis ve 1 parça peynir olacak şekilde uzun tahta çubuklara geçirin.

·        Bayat ekmek içlerini rondoda çekip, 4 su bardağı (150 gr) ekmek kırıntısı hazırlayın ve geniş bir kaba aktarın. Kırıntılara 1 çay bardağı (70 gr) galeta unu ekleyip elinizle harmanlayın.

·        Sosis ve peynir çubuklarını, önce hazırlamış olduğunuz hamur karışımına iyice bulayın, sonra da ekmek/galeta unu karışımı içinde yuvarlayıp, kırıntıların sosis ve peynirleri tamamen kaplamasını sağlayın. Avucunuzda sıkıp, ekmek kırıntılarının sıkışmasını sağlayın. Kızartma işlemi sırasında peynirlerin dışarı akmaması için, peynir ve sosislerin üzerinin kırıntı ve galeta unu ile sıkıca kaplanmış olması gerekmektedir.

·        Sosis/peynir çubuklarını kızgın yağda kızartıp servis yapın.

Afiyet olsun.