Malzemeler
Hamur
malzemeleri:
·
1 su bardağı (200 ml) ılık süt
·
3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) kuru maya
·
3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker
·
3,5 su bardağı (420 gr) un
·
1 çay kaşığı (2 gr) tuz
·
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
2 yemek kaşığı (40 gr) tereyağı (oda
sıcaklığında yumuşamış)
Krema
malzemeleri:
·
2,5 çay bardağı (250 ml) süt
·
3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker
·
1,5 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası
·
2 adet yumurta sarısı
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
Üstü
için :
·
1 adet yumurta sarısı
·
1 yemek kaşığı süt
·
1 çay bardağı (50 gr) badem
Yapılışı:
Hamurun hazırlanması:
· Bir kaseye 1 su bardağı (200 ml) ılık süt,
3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker, 1 tatlı kaşığı (5 gr) kuru maya koyup
karıştırın ve üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika bekletin.
·
Derin bir karıştırma kabına 3,5 su
bardağı (420 gr) un eleyin ve 1 çay kaşığı (2 gr) tuz ekleyip karıştırın. Unun ortasını
havuz şeklinde açıp hazırladığınız mayalı karışımı, 1 adet
oda sıcaklığındaki yumurtayı ve 2 yemek kaşığı (40 gr) oda sıcaklığında
yumuşamış tereyağını ilave edip karıştırın. Bir süre kabın içinde, sonra da un
serpeceğiniz tezgahın üzerinde, pürüzsüz bir form alıncaya kadar yoğurun. Hamur
formunu alınca, karıştırma kabının içine biraz un serpin ve hamurunuzu kaba
aktarın. Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
·
Mayalanıp
hacim kazanan hamuru birkaç kez daha yoğurup toparlayın ve 4 eşit parçaya
bölün. Parçaları beze haline getirin, sonra da her bir bezeyi tekrar 4 eşit
parçaya bölüp 16 hamur bezesi elde edin. Kurumamaları için üstlerini örtün.
·
Her bir
bezeden yaklaşık 35 – 40 cm uzunluğunda hamur çubukları oluşturun. Hamur
çubuklarını ikişer ikişer, saç örgüsü şeklinde birbirine dolayın ve uçları
birbirine yapıştırıp önce simit, sonra da 8 rakamı şekli verin. Pişirme kağıdı
serilen fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Kremanın
hazırlanması:
·
Pişirme kabına 2,5 çay bardağı (250 ml) süt, 3
yemek kaşığı (50 gr) toz şeker, 1,5 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası ve 2
adet yumurta sarısı koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan
almaya yakın, 1 paket (5 gr) toz vanilya ilave edip karıştırın ve bir kaba
aktarıp üzerine streç film yerleştirin. Kremanın üzerinde kaymak tabakası
oluşmaması için filmi, kremanın yüzeyine tamamen değecek şekilde yerleştirmeye
dikkat edin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Çöreklerin
tamamlanması:
·
1 adet yumurta sarısına, 1 yemek kaşığı süt
ekleyin ve karıştırıp çöreklerin üzerine sürün.
·
Hazırladığınız kremayı, krema sıkma torbası ya
da krema pompası ile, hamurların deliklerine doldurun.
·
Üstlerine çiğ bademler yerleştirin ve önceden
180 dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirin.