Kremalı Çörek Tarifi

 


Malzemeler

Hamur malzemeleri:

·        1 su bardağı (200 ml) ılık süt

·        3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) kuru maya

·        3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker

·        3,5 su bardağı (420 gr) un

·        1 çay kaşığı (2 gr) tuz

·        1 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        2 yemek kaşığı (40 gr) tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

Krema malzemeleri:

·        2,5 çay bardağı (250 ml) süt

·        3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker

·        1,5 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası

·        2 adet yumurta sarısı

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

Üstü için :

·        1 adet yumurta sarısı

·        1 yemek kaşığı süt

·        1 çay bardağı (50 gr) badem


Yapılışı:

Hamurun hazırlanması:

·       Bir kaseye 1 su bardağı (200 ml) ılık süt, 3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker, 1 tatlı kaşığı (5 gr) kuru maya koyup karıştırın ve üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika bekletin.

·         Derin bir karıştırma kabına 3,5 su bardağı (420 gr) un eleyin ve 1 çay kaşığı (2 gr) tuz ekleyip karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açıp hazırladığınız mayalı karışımı, 1 adet oda sıcaklığındaki yumurtayı ve 2 yemek kaşığı (40 gr) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ilave edip karıştırın. Bir süre kabın içinde, sonra da un serpeceğiniz tezgahın üzerinde, pürüzsüz bir form alıncaya kadar yoğurun. Hamur formunu alınca, karıştırma kabının içine biraz un serpin ve hamurunuzu kaba aktarın. Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.

·        Mayalanıp hacim kazanan hamuru birkaç kez daha yoğurup toparlayın ve 4 eşit parçaya bölün. Parçaları beze haline getirin, sonra da her bir bezeyi tekrar 4 eşit parçaya bölüp 16 hamur bezesi elde edin. Kurumamaları için üstlerini örtün.

·        Her bir bezeden yaklaşık 35 – 40 cm uzunluğunda hamur çubukları oluşturun. Hamur çubuklarını ikişer ikişer, saç örgüsü şeklinde birbirine dolayın ve uçları birbirine yapıştırıp önce simit, sonra da 8 rakamı şekli verin. Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Kremanın hazırlanması:

·        Pişirme kabına 2,5 çay bardağı (250 ml) süt, 3 yemek kaşığı (50 gr) toz şeker, 1,5 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası ve 2 adet yumurta sarısı koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın, 1 paket (5 gr) toz vanilya ilave edip karıştırın ve bir kaba aktarıp üzerine streç film yerleştirin. Kremanın üzerinde kaymak tabakası oluşmaması için filmi, kremanın yüzeyine tamamen değecek şekilde yerleştirmeye dikkat edin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Çöreklerin tamamlanması:

·        1 adet yumurta sarısına, 1 yemek kaşığı süt ekleyin ve karıştırıp çöreklerin üzerine sürün.

·        Hazırladığınız kremayı, krema sıkma torbası ya da krema pompası ile, hamurların deliklerine doldurun.

·        Üstlerine çiğ bademler yerleştirin ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.