Çikolatalı Pasta Tarifi

 


Malzemeler

·        22 cm çapında kelepçeli kek kalıbı

Krema malzemeleri:

·        2 adet yumurta sarısı

·        1 su bardağı (135 gr) pudra şekeri

·        2 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası

·        2 yemek kaşığı (25 gr) un

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        2,5 su bardağı (500 ml) süt

·        125 gr tereyağı

Hamur malzemeleri:

·        3 su bardağı (360 gr) un

·        5 yemek kaşığı (50 gr) kakao

·        Tepeleme 1 su bardağı (200 gr) toz şeker

·        1 paket (10 gr) kabartma tozu

·        1 çay kaşığı (2 gr) karbonat

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        2 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ

·        1 su bardağı (200 ml) süt

·        1 su bardağı (200 ml) ılık su

·        1 tatlı kaşığı (5 ml) elma sirkesi

Üstü için:

·        130 gr sütlü çikolata

·        1/2 çay bardağı (65 ml) süt kreması

·        Tercihe bağlı olarak fındık kırığı


Yapılışı:

Pasta kremasının hazırlanması: 

·        Karıştırma kabına 2 adet yumurta sarısını, 1 su bardağı (135 gr) pudra şekerini koyup, krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile karıştırın.

·        2 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası,  2 yemek kaşığı (25 gr) un ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyin.

·        2,5 su bardağı (500 ml) sütten, 1 çay bardağı (100 ml) kadarını unlu karışıma kısım kısım ekleyin ve mikser ile karıştırarak biraz seyrelmesini sağlayın.

·        Kalan 400 ml ( 2 su bardağı) sütü, kalın tabanlı bir tencereye koyun ve orta ateşte kaynatmaya başlayın. Süt kaynama noktasına gelince (kabarcıklar oluşmaya başlayınca),  2-3 kepçe kadarını, hazırladığınız karışıma ekleyin ve karıştırın.  Sonra, karışımın tamamını kaynamakta olan süt tenceresine geri boşaltın ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

·        Ocaktan alınan sıcak karışımı temiz bir karıştırma kabına aktarın. Oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağını ekleyip mikserin hızlı devrinde iyice karıştırın (bu işlem tereyağının karışımla özdeş hale gelmesini ve hazırlanan kremanın kısmen soğumasını sağlayacaktır).

·        Kabın üzerini streç film ile kapatın ve kremanın kaymak tutmaması için, streç filmi kremanın yüzeyine değecek şekilde yerleştirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

 

Pasta kekinin hazırlanması:

 

·        Karıştırma kabına 3 su bardağı (360 gr) unu ve 5 yemek kaşığı (50 gr) kakaoyu birlikte eleyin. Tepeleme 1 su bardağı (200 gr) toz şeker, 1 paket (10 gr) kabartma tozu, 1 çay kaşığı (2 gr) karbonat ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ilave edip karıştırın.

·        Diğer bir kapta, oda sıcaklığındaki 2 adet yumurtaya, 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ ekleyip mikser ile çırpın. 1 su bardağı (200 ml) süt ve 1 su bardağı (200 ml) ılık su ilave edip çırpmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı (5 ml) elma sirkesi ekleyin.

·        Hazırladığınız unlu karışımı sıvı karışıma kısım kısım ilave edip, önce spatula ile, sonra da mikserin en düşük hızında, malzemeler özdeş hale gelinceye kadar karıştırın.

·        22 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayıp, içini pişirme kağıdı ile kaplayın. Hazırlanan karışımı kalıba boşaltıp, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 45-50 dakika pişirin.

Pastanın hazırlanması:

·        Oda sıcaklığında soğuyan kekin üst kısmında oluşan pürüzlü kısmı kesip temizleyin ve çıkan parçaları ufalayıp bir kaba koyun. Kekinizi yatay olarak 2 eşit parçaya bölün.

·        Hazırladığınız kremanın yarısını kekin ilk parçasının üzerine yayıp düzeltin. İkinci parçayı kremalı yüzeyin üzerine yerleştirin ve kalan krema ile üstünü ve yan kısımları sıvayın.

·        Tercihe bağlı olarak kremanın üzerine fındık ya da badem kırıkları serpiştirebilirsiniz.

·        Bein marie usulü ile ya da mikro dalga fırında eritilen 130 gr sütlü çikolatayı, ½  çay bardağı (65 ml) süt kreması ile iyice karıştırıp, pastanızın kremasının üzerine yayın.

·        Ufaladığınız kek parçalarını pastanızın kenar kısımlarına elinizle yapıştırın ve soğuması için pastanızı bir gece buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun.