Malzemeler
·
22 cm çapında kelepçeli kek kalıbı
Krema
malzemeleri:
·
2 adet yumurta sarısı
·
1 su bardağı (135 gr) pudra şekeri
·
2 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası
·
2 yemek kaşığı (25 gr) un
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
2,5 su bardağı (500 ml) süt
·
125 gr tereyağı
Hamur
malzemeleri:
·
3 su bardağı (360 gr) un
·
5 yemek kaşığı (50 gr) kakao
·
Tepeleme 1 su bardağı (200 gr) toz şeker
·
1 paket (10 gr) kabartma tozu
·
1 çay kaşığı (2 gr) karbonat
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
·
1 su bardağı (200 ml) süt
·
1 su bardağı (200 ml) ılık su
·
1 tatlı kaşığı (5 ml) elma sirkesi
Üstü
için:
·
130 gr sütlü çikolata
·
1/2 çay bardağı (65 ml) süt kreması
·
Tercihe bağlı olarak fındık kırığı
Yapılışı:
Pasta kremasının hazırlanması:
·
Karıştırma
kabına 2 adet yumurta sarısını, 1 su bardağı (135 gr) pudra şekerini koyup,
krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile karıştırın.
·
2
yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası, 2
yemek kaşığı (25 gr) un ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyin.
·
2,5
su bardağı (500 ml) sütten, 1 çay bardağı (100 ml) kadarını unlu karışıma kısım
kısım ekleyin ve mikser ile karıştırarak biraz seyrelmesini sağlayın.
·
Kalan
400 ml ( 2 su bardağı) sütü, kalın tabanlı bir tencereye koyun ve orta ateşte
kaynatmaya başlayın. Süt kaynama noktasına gelince (kabarcıklar oluşmaya
başlayınca), 2-3 kepçe kadarını, hazırladığınız
karışıma ekleyin ve karıştırın. Sonra,
karışımın tamamını kaynamakta olan süt tenceresine geri boşaltın ve koyulaşana
kadar sürekli karıştırarak pişirin.
·
Ocaktan
alınan sıcak karışımı temiz bir karıştırma kabına aktarın. Oda sıcaklığında
yumuşamış 125 gr tereyağını ekleyip mikserin hızlı devrinde iyice karıştırın
(bu işlem tereyağının karışımla özdeş hale gelmesini ve hazırlanan kremanın
kısmen soğumasını sağlayacaktır).
·
Kabın
üzerini streç film ile kapatın ve kremanın kaymak tutmaması için, streç filmi
kremanın yüzeyine değecek şekilde yerleştirin. Oda sıcaklığında soğumaya
bırakın.
Pasta kekinin hazırlanması:
·
Karıştırma
kabına 3 su bardağı (360 gr) unu ve 5 yemek kaşığı (50 gr) kakaoyu birlikte
eleyin. Tepeleme 1 su bardağı (200 gr) toz şeker, 1 paket (10 gr) kabartma
tozu, 1 çay kaşığı (2 gr) karbonat ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ilave edip
karıştırın.
·
Diğer bir kapta, oda sıcaklığındaki 2 adet
yumurtaya, 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ ekleyip mikser ile çırpın. 1 su
bardağı (200 ml) süt ve 1 su bardağı (200 ml) ılık su ilave edip çırpmaya devam
edin. 1 tatlı kaşığı (5 ml) elma sirkesi ekleyin.
·
Hazırladığınız unlu karışımı sıvı karışıma kısım
kısım ilave edip, önce spatula ile, sonra da mikserin en düşük hızında,
malzemeler özdeş hale gelinceye kadar karıştırın.
·
22 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını margarin
ile yağlayıp, içini pişirme kağıdı ile kaplayın. Hazırlanan karışımı kalıba
boşaltıp, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 45-50 dakika pişirin.
Pastanın
hazırlanması:
·
Oda sıcaklığında soğuyan kekin üst kısmında
oluşan pürüzlü kısmı kesip temizleyin ve çıkan parçaları ufalayıp bir kaba
koyun. Kekinizi yatay olarak 2 eşit parçaya bölün.
·
Hazırladığınız kremanın yarısını kekin ilk
parçasının üzerine yayıp düzeltin. İkinci parçayı kremalı yüzeyin üzerine
yerleştirin ve kalan krema ile üstünü ve yan kısımları sıvayın.
·
Tercihe bağlı olarak kremanın üzerine fındık ya
da badem kırıkları serpiştirebilirsiniz.
·
Bein marie usulü ile ya da mikro dalga fırında
eritilen 130 gr sütlü çikolatayı, ½ çay
bardağı (65 ml) süt kreması ile iyice karıştırıp, pastanızın kremasının üzerine
yayın.
·
Ufaladığınız kek parçalarını pastanızın kenar
kısımlarına elinizle yapıştırın ve soğuması için pastanızı bir gece
buzdolabında bekletin.