Susamlı Tuzlu Halka Kurabiye Tarifi

 

MALZEMELER:

·        3 su bardağı (350 gr) un

·        1 yemek kaşığı (10 gr) toz şeker

·        1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz

·        100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

·        ½ çay bardağı (50 ml) zeytinyağı

·        ½ su bardağı (100 ml) su

·        ½ çay bardağı (30 gr) susam

 

YAPILIŞI: 


 

·        Derin bir karıştırma kabına 3 su bardağı (350 gr) unu, 1 yemek kaşığı (10 gr) toz şekeri, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu birlikte eleyin. Tahta bir kaşıkla ortasını havuz şeklinde açın ve oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağı, ½ çay bardağı (50 ml) zeytinyağı, ½ su bardağı (100 ml) su ve ½ çay bardağı (30 gr) susam ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

·        Hamurunuzdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve un serpilen tezgahın üzerinde çubuk şeklinde yoğurup, uçlarını birleştirerek halka şekli verin.

·        Hamur halkalarını, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisi üzerine yerleştirin ve önceden 180 derece sıcaklığa ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

·        Tuzlu halkalarınızı kapaklı bir cam kavanozda 2 hafta boyunca bayatlamadan muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.