MALZEMELER:
·
3 su bardağı (350 gr) un
·
1 yemek kaşığı (10 gr) toz şeker
·
1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
½ çay bardağı (50 ml) zeytinyağı
·
½ su bardağı (100 ml) su
·
½ çay bardağı (30 gr) susam
YAPILIŞI:
·
Derin bir karıştırma kabına 3 su bardağı (350
gr) unu, 1 yemek kaşığı (10 gr) toz şekeri, 1 paket (10 gr) hamur kabartma
tozunu ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu birlikte eleyin. Tahta bir kaşıkla ortasını
havuz şeklinde açın ve oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağı, ½ çay
bardağı (50 ml) zeytinyağı, ½ su bardağı (100 ml) su ve ½ çay bardağı (30 gr)
susam ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
·
Hamurunuzdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar
koparın ve un serpilen tezgahın üzerinde çubuk şeklinde yoğurup, uçlarını
birleştirerek halka şekli verin.
·
Hamur halkalarını, pişirme kağıdı serilmiş fırın
tepsisi üzerine yerleştirin ve önceden 180 derece sıcaklığa ısıtılan fırında
25-30 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
Tuzlu halkalarınızı kapaklı bir cam kavanozda 2
hafta boyunca bayatlamadan muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.