Malzemeler
26 cm
çapında kelepçeli kek kalıbı
Krema malzemeleri:
·
2 adet yumurta
·
1 çay bardağı bardağı
(90 gr) toz şeker
·
2 yemek kaşığı (30 gr)
mısır nişastası
·
2 su bardağı (400 ml)
süt
·
1 limon kabuğu rendesi
·
1 paket (5 gr) toz
vanilya
Hamur malzemeleri:
·
2,5 su bardağı (300 gr)
un
·
1 paket (5 gr) toz
vanilya
·
1,5 tatlı kaşığı (8 gr)
kabartma tozu
·
3 adet yumurta (oda
sıcaklığında)
·
1,5 çay bardağı (135 gr)
toz şeker
·
1,5 çay bardağı (150 ml)
süt (oda sıcaklığında)
İç malzemeleri:
·
3 adet elma
Üstü için:
·
5o gr çiğ badem
Yapılışı:
·
Bir kaba 2 adet
yumurta, 1 çay bardağı (90 gr) toz şeker koyun ve bir tel çırpıcı ile
karıştırın. 2 yemek kaşığı (30 gr) mısır
nişastası ve 2 su bardağı (400 ml) süt ilave edin ve malzemeler özdeş hale
gelinceye kadar karıştırın. Son olarak 1 limon kabuğu rendesi ekleyip, karışımı
pişirme kabına aktarın ve koyulaşana kadar, orta ateşte sürekli karıştırarak
pişirin. Koyulaşıp kabarcıklar oluşmaya başlayınca 1 paket (5 gr) toz vanilya
ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Bir kaba aktarıp üzerini streç film ile
kapatın. Kremanın üzerinde kaymak tabakası oluşmaması için streç film, kremanın
üst yüzeyine temas edecek şekilde yerleştirilmiş olmalıdır. Önce oda
sıcaklığında soğumaya bırakın, sonra da buzdolabına kaldırın.
·
Bir karıştırma kabına
2,5 su bardağı (300 gr) unu, 1 paket (5 gr) toz vanilyayı ve 1,5 tatlı kaşığı
(8 gr) kabartma tozunu birlikte eleyin.
·
Başka bir kaba, oda
sıcaklığında 3 adet yumurta ve 1,5 çay bardağı (135 gr) toz şeker koyup, mikser
ile karıştırın. 1,5 çay bardağı da (150 ml) oda sıcaklığındaki sütü ilave edip
özdeş bir karışım oluşana kadar karıştırmaya devam edin.
·
Elediğiniz unlu karışımı, yumurta/şeker/süt karışımına
ekleyip önce spatula ile, sonra da mikserin düşük hızında karıştırın.
·
Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılan 3 adet orta
boy elmayı küp küp doğrayın ve hazırladığınız karışıma ilave edip spatula ile karıştırın.
·
26 cm çapında kelepçeli kek kalıbının içini pişirme
kağıdı ile kaplayın ve hazırlanan elmalı karışımı kalıba aktarıp üstünü
düzleyin.
·
Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz kremayı, kreme sıkma
torbasına doldurun ve kalıptaki hamurun üzerine kafes deseni oluşturacak
şekilde, kalın çizgiler halinde sıkın. Kafes boşluklarına çiğ bademleri
yerleştirin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 50 – 55 dakika
pişirin ve soğumaya bırakın. Tercihe bağlı olarak, servis öncesinde dilimler
üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.