Kremalı Elmalı Kek Tarifi

 

Malzemeler

26 cm çapında kelepçeli kek kalıbı

Krema malzemeleri:

·        2 adet yumurta

·        1 çay bardağı bardağı (90 gr) toz şeker

·        2 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası

·        2 su bardağı (400 ml) süt

·        1 limon kabuğu rendesi

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

Hamur malzemeleri:

·        2,5 su bardağı (300 gr) un

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        1,5 tatlı kaşığı (8 gr) kabartma tozu

·        3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        1,5 çay bardağı (135 gr) toz şeker

·        1,5 çay bardağı (150 ml) süt (oda sıcaklığında)

İç malzemeleri:

·        3 adet elma

Üstü için:

·        5o gr çiğ badem

 

Yapılışı:

  

·        Bir kaba 2 adet yumurta, 1 çay bardağı (90 gr) toz şeker koyun ve bir tel çırpıcı ile karıştırın.  2 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası ve 2 su bardağı (400 ml) süt ilave edin ve malzemeler özdeş hale gelinceye kadar karıştırın. Son olarak 1 limon kabuğu rendesi ekleyip, karışımı pişirme kabına aktarın ve koyulaşana kadar, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kabarcıklar oluşmaya başlayınca 1 paket (5 gr) toz vanilya ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Bir kaba aktarıp üzerini streç film ile kapatın. Kremanın üzerinde kaymak tabakası oluşmaması için streç film, kremanın üst yüzeyine temas edecek şekilde yerleştirilmiş olmalıdır. Önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın, sonra da buzdolabına kaldırın.

·        Bir karıştırma kabına 2,5 su bardağı (300 gr) unu, 1 paket (5 gr) toz vanilyayı ve 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) kabartma tozunu birlikte eleyin.

·        Başka bir kaba, oda sıcaklığında 3 adet yumurta ve 1,5 çay bardağı (135 gr) toz şeker koyup, mikser ile karıştırın. 1,5 çay bardağı da (150 ml) oda sıcaklığındaki sütü ilave edip özdeş bir karışım oluşana kadar karıştırmaya devam edin.

·        Elediğiniz unlu karışımı, yumurta/şeker/süt karışımına ekleyip önce spatula ile, sonra da mikserin düşük hızında karıştırın.

·        Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılan 3 adet orta boy elmayı küp küp doğrayın ve hazırladığınız karışıma ilave edip spatula ile karıştırın.

·        26 cm çapında kelepçeli kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayın ve hazırlanan elmalı karışımı kalıba aktarıp üstünü düzleyin.

·        Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz kremayı, kreme sıkma torbasına doldurun ve kalıptaki hamurun üzerine kafes deseni oluşturacak şekilde, kalın çizgiler halinde sıkın. Kafes boşluklarına çiğ bademleri yerleştirin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 50 – 55 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Tercihe bağlı olarak, servis öncesinde dilimler üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.