Çikolatalı Japon Keki Tarifi – Japon Usulü Cheesecake










Malzemeler

(26 cm çapında kelepçeli kek kalıbı için)

·        75 gr tereyağı

·        2 kutu (400 gr) krem peynir

·        1,5 çay bardağı (150 ml) süt

·        3 yemek kaşığı (45 gr) un

·        3 yemek kaşığı (45 gr) kakao

·        2 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası

·        9 adet yumurta (oda sıcaklığında) sarıları ile aklarını ayırın

·        1 çay kaşığı (3 gr) tuz

·        3 çay bardağı (270 gr) toz şeker

·        2 paket (10 gr) toz vanilya

Üstü için:

·        Pudra şekeri

 

Yapılışı: 

 

·        ¼’ü su dolu tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kabı oturtun. 75 gr tereyağı, 2 kutu (400 gr) krem peynir ve 1,5 çay bardağı (150 ml) süt koyun ve kısık ateşte karıştırarak eritin.

·        Başka bir kaba 3 yemek kaşığı (45 gr) unu, 3 yemek kaşığı (45 gr) kakaoyu ve 2 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastasını birlikte eleyin.

·        Oda sıcaklığındaki 9 adet yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın ve ayrı kaplara koyun.

·        Büyük bir karıştırma kabına, erittiğiniz tereyağı/krem peynir/ süt karışımını koyun ve yumurta sarılarını teker teker ilave ederek mikserin düşük devrinde iyice karıştırın. 2 paket (10 gr) toz vanilyayı ve elediğiniz un/kakao/nişasta karışımını da ekleyip, malzemeler özdeş hale gelene kadar düşük devirde karıştırmaya devam edin.

·        Sarılarından ayırdığınız yumurta akları ile bir 1 çay kaşığı (3 gr) tuzu, mikserin hızlı devrinde köpürene kadar karıştırın. 3 çay bardağı (270 gr) toz şekeri, parti parti ilave edip, mikserin en hızlı devrinde, akışkan olmayan parlak ve koyu kıvamlı bir köpük oluşana kadar karıştırmaya devam edin.

·        Salladığınızda mikser ucundan damlamayan bir kıvam alınca, önceden hazırladığınız kakaolu karışıma kısım kısım ilave edip bir spatula ile iyice karıştırın.

·        İç kısmı pişirme kağıdı ile kaplanmış 26 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına ve dış kenarlarına 2 kat alüminyum folyo sarın. Pişirme işlemi su dolu fırın tepsisinde yapılacağı için, alüminyum folyo kalıbın içine su girmesini önleyecektir.

·        Hazırlanan karışımı kek kalıbına aktarın ve kalıbı fırın tepsisinin içine yerleştirin. Tepsinin içine bir miktar su doldurun ve önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında 70 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak piştiğinden emin olun. Fırının ısısını kapatın ve kapağını aralayıp 30 dakika kadar kekinizi fırında bekletin.

·        Fırından çıkardığınız keki önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve sonra da 2 saat kadar buzdolabında bekletin.

·        Kelepçeli kalıptan çıkarıp, kenarlarındaki pişirme kağıdını yavaşça sıyırın. Üzerine servis tabağını ters olarak kapatın ve tabağı ters çevirip keki tabağa aktarın. Üstte kalan kek kalıbı tabanı ile tabana yerleştirilmiş olan pişirme kağıdını çıkarın.

·        Buzdolabında muhafaza edeceğiniz kekin üzerine, servis yapmadan önce bol miktarda pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.