Unsuz, Limonlu ve Haşhaşlı Revani Tarifi

 

        Malzemeler:

 

Hamur malzemeleri:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı (175 gr) toz şeker
  • 1 su bardağı (200 ml) ılık süt
  • ½ çay bardağı (50 ml) sızma zeytinyağı
  • 2,5 adet limonun suyu
  • 3 adet limon kabuğu rendesi
  • ½ çay bardağı (35 gr) mavi haşhaş tohumu
  • ½ su bardağı (35 gr) toz Hindistan cevizi
  • 2 paket (20 gr) kabartma tozu
  • 1 paket (500 gr) orta boy irmik

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı (700 gr) toz şeker
  • 4 su bardağı (800 ml) su
  • 1/2 limonun suyu

 

Üstü için:

  • Hindistan cevizi, kaymak / dondurma 

 

Yapılışı:

 


  • 1 su bardağı (175 gr) toz şeker ile 3 adet limon kabuğu rendesini mutfak robotuna koyun. Karışımın rengi beyazdan hafif sarı bir renge dönüşene kadar öğütüp, büyük bir karıştırma kabına aktarın.
  • Karışımın içine 2 adet yumurta ekleyip, tel çırpıcı ile iyice çırpın.
  • 1 su bardağı (200 ml) ılık sütü yavaş yavaş ilave edip çırpmaya devam edin.
  • ½ çay bardağı (50 ml) sızma zeytinyağı ve 2,5 adet limonun suyunu ekleyip 30 saniye kadar daha çırpın.
  • ½ çay bardağı (35 gr) mavi haşhaş tohumunu, ½ su bardağı (35 gr) toz Hindistan cevizini ve 2 paket (20 gr) kabartma tozunu sırasıyla sıvı karışıma ekleyip spatula ile karıştırın. Son olarak, 1 paket (500 gr) orta boy irmiği kısım kısım ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Malzemeler özdeş hale gelince, sıvı yağ ile yağlanmış bir borcama döküp yayın.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 dakika pişirip soğumaya bırakın.
  • Tatlının şerbetini hazırlamak için, pişirme kabına 4 su bardağı (800 ml) su ve 4 su bardağı (700 gr) toz şeker koyun ve orta ateşte karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan önce,  yarım limonun suyunu ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
  • Revani ılık hale gelince, hazırladığınız şerbeti sıcak olarak üzerine dökün ve şerbeti iyice çekene kadar bekletin.
  • Tamamen soğuyunca, dilimler halinde kesin ve üzerine bol miktarda hindistan cevizi serperek servis yapın. Kaymak ya da dondurma ile servis edilmesi, tatlınızın lezzetine lezzet katacaktır.

Afiyet Olsun.