Malzemeler:
Hamur
malzemeleri:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı (175 gr) toz şeker
- 1 su bardağı (200 ml) ılık süt
- ½ çay bardağı (50 ml) sızma zeytinyağı
- 2,5 adet limonun suyu
- 3 adet limon kabuğu rendesi
- ½ çay bardağı (35 gr) mavi haşhaş tohumu
- ½ su bardağı (35 gr) toz Hindistan cevizi
- 2 paket (20 gr) kabartma tozu
- 1 paket (500 gr) orta boy irmik
Şerbeti
için:
- 4 su bardağı (700 gr) toz şeker
- 4 su bardağı (800 ml) su
- 1/2 limonun suyu
Üstü
için:
- Hindistan cevizi, kaymak / dondurma
Yapılışı:
- 1 su bardağı (175 gr) toz şeker ile 3 adet limon kabuğu rendesini mutfak robotuna koyun. Karışımın rengi beyazdan hafif sarı bir renge dönüşene kadar öğütüp, büyük bir karıştırma kabına aktarın.
- Karışımın içine 2 adet yumurta ekleyip, tel çırpıcı ile iyice çırpın.
- 1 su bardağı (200 ml) ılık sütü yavaş yavaş ilave edip çırpmaya devam edin.
- ½ çay bardağı (50 ml) sızma zeytinyağı ve 2,5 adet limonun suyunu ekleyip 30 saniye kadar daha çırpın.
- ½ çay bardağı (35 gr) mavi haşhaş tohumunu, ½ su bardağı (35 gr) toz Hindistan cevizini ve 2 paket (20 gr) kabartma tozunu sırasıyla sıvı karışıma ekleyip spatula ile karıştırın. Son olarak, 1 paket (500 gr) orta boy irmiği kısım kısım ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Malzemeler özdeş hale gelince, sıvı yağ ile yağlanmış bir borcama döküp yayın.
- Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 dakika pişirip soğumaya bırakın.
- Tatlının şerbetini hazırlamak için, pişirme kabına 4 su bardağı (800 ml) su ve 4 su bardağı (700 gr) toz şeker koyun ve orta ateşte karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan önce, yarım limonun suyunu ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
- Revani ılık hale gelince, hazırladığınız şerbeti sıcak olarak üzerine dökün ve şerbeti iyice çekene kadar bekletin.
- Tamamen soğuyunca, dilimler halinde kesin ve üzerine bol miktarda hindistan cevizi serperek servis yapın. Kaymak ya da dondurma ile servis edilmesi, tatlınızın lezzetine lezzet katacaktır.