Hamur
malzemeleri:
·
5 çay bardağı (290 gr) un
·
½ tatlı kaşığı (2,5 gr) tuz
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) toz şeker
·
1 çay bardağı (100 ml) zeytinyağı
·
1 + 1/5 çay
bardağı (120 ml) su
Dolgu
malzemeleri:
·
1 adet büyük boy soğan
·
2 adet orta boy kabak
·
2 adet orta boy havuç
·
3 yemek kaşığı (45 ml) zeytinyağı
·
1 su bardağı (80 gr) ceviz (iri dövülmüş)
·
Tuz
·
Kırmızı pul biber (tatlı)
·
Karabiber
Üstü
için:
·
1 adet yumurta sarısı
·
Susam
·
Çörek otu
HAZIRLANMASI:
·
Karıştırma kabına 5 çay bardağı (290 gr) unu, ½
tatlı kaşığı (2,5 gr) tuzu ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) toz şekeri birlikte eleyin.
·
1 çay bardağı (100 ml) zeytinyağı ve 1 + 1/5 çay
bardağı (120 ml) su ilave edip karıştırın.
·
Hamuru
kabın içinde bir süre elinizle yoğurup, un serpilen tezgahın üzerine aktarın ve
pürüzsüz bir hamur oluşana kadar yoğurmaya devam edin.
·
Formunu
alan hamuru buzdolabı poşetine sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin.
·
1
adet büyük boy soğanı minik küpler halinde doğrayın. 2 adet orta boy kabağı ve
2 adet orta boy havucu da rendeleyin.
·
Tavaya 3 yemek kaşığı (45 ml) zeytinyağı koyun
ve soğanları orta ateşte kavurun. Rendelediğiniz havuçları ve kabakları da
ilave edip kavurmaya devam edin.
·
Malzemeler pişip yumuşadığında, tuz, kırmızı pul
biber (tatlı) ve karabiber ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
·
1 su bardağı (80 gr) iri dövülmüş ceviz ekleyip
karıştırın ve soğumaya bırakın.
·
Buzdolabından
aldığınız hamuru önce 4 eşit parçaya, sonra da her bir parçayı tekrar 4’er eşit
parçaya bölerek 16 parça hamur elde edin.
·
Parçaları
avucunuzda yuvarlayıp beze haline getirin ve kurumamaları için üstlerini örtün.
·
Her
bir bezeyi oklava ile dikdörtgen şeklinde ve mümkün olduğunca ince olarak açın.
·
İçlerine
hazırladığınız sebzeli dolgudan birer yemek kaşığı kadar koyun. Dolgunun dışarı
taşmaması için, kenarları içe doğru kıvırın ve sonra rulo halinde sarın.
·
Börekleri,
pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin ve üstlerine 1 adet
yumurtanın sarısını sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
·
Önceden
180 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirip servis yapın.
Afiyet olsun.