Çikolatalı Fındık Topları Tarifi

 

Malzemeler:

 

Hamur malzemeleri:

·        180 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

·        1 su bardağından 2 parmak eksik (90 gr) pudra şekeri

·        ½ çay bardağı (50 ml) süt

·        3 su bardağı (330 gr) un

·        1 paket (5 gr) vanilya

·        1 tutam tuz

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozu

·        1 yemek kaşığı (15 gr) kakao

·        3 yemek kaşığı (40 gr) çekirdeksiz kuru üzüm

·        1 su bardağı (150 gr) damla çikolata

Üstü için:

·        2 adet yumurta akı

·        1,5 su bardağı (150 gr) fındık kırığı

·        30 gr çiğ fındık

 

Yapılışı:



·        Karıştırma kabında, oda sıcaklığında yumuşamış 180 gr tereyağını,  1 su bardağından 2 parmak eksik (90 gr) pudra şekeri ile birlikte mikser ile iyice karıştırın. ½ çay bardağı (50 ml) süt ilave edip özdeş hale gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.

·        Diğer bir karıştırma kabına 3 su bardağı (330 gr) unu, 1 paket (5 gr) vanilyayı,1 tutam tuzu, 1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozunu ve 1 yemek kaşığı (15 gr) kakaoyu birlikte eleyin.

·        Unlu karışımı sıvı karışıma kısım kısım ilave edip, bir spatula ile karıştırın. Son olarak da 3 yemek kaşığı (40 gr) çekirdeksiz kuru üzüm ve 1 su bardağı (150) damla çikolata ekleyin ve elinizle yoğurup hamur haline getirin.

·        Hamurunuzdan parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayıp ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin.

·        Hamur toplarını önce yumurta akına, sonra da fındık kırıklarına bulayın. Üst kısımlarında parmağınızla bir delik oluşturun ve bu deliklere birer tane bütün çiğ fındık yerleştirin. Hazırlanan

·        Hamur toplarını pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, önceden 180 derece sıcaklığa ısıtılan fırında 20 dakika kadar pişirin.

·        Oda sıcaklığında soğuyan çikolatalı fındık toplarınız servise hazırdır.

                Afiyet Olsun.


,