Malzemeler:
Hamur
malzemeleri:
·
180 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
1 su bardağından 2 parmak eksik (90 gr) pudra şekeri
·
½ çay bardağı (50 ml) süt
·
3 su bardağı (330 gr) un
·
1 paket (5 gr) vanilya
·
1 tutam tuz
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozu
·
1 yemek kaşığı (15 gr) kakao
·
3 yemek kaşığı (40 gr) çekirdeksiz kuru üzüm
·
1 su bardağı (150 gr) damla çikolata
Üstü
için:
·
2 adet yumurta akı
·
1,5 su bardağı (150 gr) fındık kırığı
·
30 gr çiğ fındık
Yapılışı:
·
Karıştırma kabında, oda sıcaklığında yumuşamış
180 gr tereyağını, 1 su bardağından 2
parmak eksik (90 gr) pudra şekeri ile birlikte mikser ile iyice karıştırın. ½
çay bardağı (50 ml) süt ilave edip özdeş hale gelinceye kadar karıştırmaya
devam edin.
·
Diğer bir karıştırma kabına 3 su bardağı (330
gr) unu, 1 paket (5 gr) vanilyayı,1 tutam tuzu, 1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur
kabartma tozunu ve 1 yemek kaşığı (15 gr) kakaoyu birlikte eleyin.
·
Unlu karışımı sıvı karışıma kısım kısım ilave
edip, bir spatula ile karıştırın. Son olarak da 3 yemek kaşığı (40 gr) çekirdeksiz
kuru üzüm ve 1 su bardağı (150) damla çikolata ekleyin ve elinizle yoğurup
hamur haline getirin.
·
Hamurunuzdan parçalar koparın ve avucunuzda
yuvarlayıp ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin.
·
Hamur toplarını önce yumurta akına, sonra da
fındık kırıklarına bulayın. Üst kısımlarında parmağınızla bir delik oluşturun
ve bu deliklere birer tane bütün çiğ fındık yerleştirin. Hazırlanan
·
Hamur toplarını pişirme kağıdı serilmiş fırın
tepsisine yerleştirip, önceden 180 derece sıcaklığa ısıtılan fırında 20 dakika
kadar pişirin.
·
Oda sıcaklığında soğuyan çikolatalı fındık
toplarınız servise hazırdır.