Malzemeler:
20 x 20 cm
ölçülerinde kare borcam
·
2,5
çay bardağı (225 gr) toz şeker
·
Eritilmiş
170 gr tuzsuz tereyağı
·
2
adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
3,5
çay bardağı (190 gr) un
·
½
çay kaşığı (1 gr) tuz
·
½
paket (5 gr) kabartma tozu
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
80 gr beyaz çikolata
·
1 çay bardağı (50 gr) yaban mersini
Yapılışı:
·
Karıştırma kabına 2,5 çay bardağı (225 gr) toz şeker ve 170 gr eritilmiş
tuzsuz tereyağı koyun ve şeker tamamen eriyene kadar mikser ile karıştırın. Oda
sıcaklığında beklemiş 2 adet yumurta ekleyip özdeş hale gelene kadar
karıştırmaya devam edin.
·
Başka
bir karıştırma kabına, 3,5 çay bardağı (190 gr) unu, ½ çay kaşığı (1 gr) tuzu,
½ paket (5 gr) kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte eleyip karıştırın.
·
Unlu
karışımı, hazırladığınız sıvı karışıma kısım kısım ekleyip, bir el çırpıcısı
ile çırpın.
·
80
gr beyaz çikolatayı ince ince kıyıp karışıma ilave edin. 1 çay bardağı da (50 gr) yaban
mersini ekleyip karıştırın.
·
20 x 20 cm ölçülerinde kare borcamı
margarin ile yaylayın ve içine pişirme kağıdı yerleştirin.
·
Hazırlanan hamur karışımını borcama dökün ve bir
spatula ile üzerini düzeltin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında
35-40 dakika kadar pişirip oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
İyice soğuyup sertleşen keki dilimleyip
servis yapın. Dilimlerin üzerine yerleştireceğiniz dondurma topları, kekiniz
lezzetine lezzet katacaktır.