Blondie Kek Tarifi –Sarışın Brownie

 

Malzemeler:

 

20 x 20 cm ölçülerinde kare borcam

 

·        2,5 çay bardağı (225 gr) toz şeker

·        Eritilmiş 170 gr tuzsuz tereyağı

·        2 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        3,5 çay bardağı (190 gr) un

·        ½ çay kaşığı (1 gr) tuz

·        ½ paket (5 gr) kabartma tozu

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        80 gr beyaz çikolata

·        1 çay bardağı (50 gr) yaban mersini

 

Yapılışı: 

 

 

 

·        Karıştırma kabına 2,5 çay bardağı (225 gr) toz şeker ve 170 gr eritilmiş tuzsuz tereyağı koyun ve şeker tamamen eriyene kadar mikser ile karıştırın. Oda sıcaklığında beklemiş 2 adet yumurta ekleyip özdeş hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.

·        Başka bir karıştırma kabına, 3,5 çay bardağı (190 gr) unu, ½ çay kaşığı (1 gr) tuzu, ½ paket (5 gr) kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte eleyip karıştırın.

·        Unlu karışımı, hazırladığınız sıvı karışıma kısım kısım ekleyip, bir el çırpıcısı ile çırpın.

·        80 gr beyaz çikolatayı ince ince kıyıp karışıma ilave edin. 1 çay bardağı da (50 gr) yaban mersini ekleyip karıştırın.

·        20 x 20 cm ölçülerinde kare borcamı margarin ile yaylayın ve içine pişirme kağıdı yerleştirin.

·        Hazırlanan hamur karışımını borcama dökün ve bir spatula ile üzerini düzeltin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 35-40 dakika kadar pişirip oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

·         İyice soğuyup sertleşen keki dilimleyip servis yapın. Dilimlerin üzerine yerleştireceğiniz dondurma topları, kekiniz lezzetine lezzet katacaktır.

 

         Afiyet olsun.