Malzemeler:
Hamur
malzemeleri:
·
1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı (120 ml) süt
·
1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu
·
1,5 çay bardağı (150 gr) toz şeker
·
7 yemek kaşığı (110 gr) tereyağı (oda
sıcaklığında)
·
2,5 çay bardağı (240 gr) süzme yoğurt
·
1 tatlı kaşığı (5 ml) elma sirkesi
·
2 su bardağı dolusu (250 gr) un
·
1,5 tatlı kaşığı (8 gr) kabartma tozu
·
1 çay kaşığı (3 gr) karbonat
·
1 çay kaşığı (3 gr) tuz
·
1 paket (5 gr) vanilya
·
Sert mevsim meyveleri (400 gr)
Üstü
için:
·
½ çay
bardağı (45 gr) toz şeker
·
1 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı (oda
sıcaklığında)
·
2 yemek kaşığı (30 gr) elenmiş un
·
Biraz pudra şekeri
Yapılışı:
·
Oda sıcaklığındaki 1 çay bardağı + 2 yemek
kaşığı (120 ml) süte, 1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu ekleyin ve karıştırıp 10
dakika bekletin.
·
Büyük bir karıştırma kabına 1,5 çay bardağı (150
gr) toz şeker ve 7 yemek kaşığı (110 gr) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
koyup, mikser ile iyice karıştırın.
·
2,5 çay bardağı (240 gr) süzme yoğurt, hazırladığınız
limonlu sütü ve 1 tatlı kaşığı (5 ml) elma sirkesi ilave edip özdeş hale
gelinceye kadar karıştırın.
·
Diğer bir karıştırma
kabına 2
su bardağı dolusu (250 gr) unu, 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) kabartma tozunu, 1 çay
kaşığı (3 gr) karbonatı, 1 çay kaşığı (3 gr) tuzu ve 1 paket (5 gr) vanilyayı
birlikte eleyin.
·
Unlu karışımı, hazırladığınız sıvı karışıma kısım
kısım ekleyip, mikserin en düşük hızında (ya da bir çırpıcı ile) karıştırın.
·
Minik küpler halinde doğranmış 400 gr kadar sert
mevsim meyvelerini (kayısı, erik, şeftali, nektarin gibi) , 1 yemek kaşığı un
ile iyice harmanlayın. Hazırladığınız karışıma ilave edin ve bir spatula ile
iyice karıştırın.
·
23 cm çapında kelepçeli kek kalıbını margarin ile
yağlayıp, içini pişirme kağıdı ile kaplayın. Karışımı kalıba döküp, kalıbın her
tarafına eşit yükseklikte yayın.
·
Bir kaba, oda
sıcaklığında yumuşamış 1 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı ve ½ çay bardağı (45 gr) toz şeker koyun. Bir
çatal ile ezerek şeker ile yağın iyice karışmasını sağlayın. 2 yemek kaşığı da
(30 gr) elenmiş un ekleyip karıştırın. Karışımı, kek kalıbındaki hamur
karışımının üzerine serpiştirin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 55 – 60 dakika
pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
Tamamen soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin ve
servis yapın.
Afiyet Olsun.