Yumurtasız Meyveli Kek Tarifi

 

Malzemeler:

 

Hamur malzemeleri:

·        1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı (120 ml) süt

·        1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu

·        1,5 çay bardağı (150 gr) toz şeker

·        7 yemek kaşığı (110 gr) tereyağı (oda sıcaklığında)

·        2,5 çay bardağı (240 gr) süzme yoğurt

·        1 tatlı kaşığı (5 ml) elma sirkesi

·        2 su bardağı dolusu (250 gr) un

·        1,5 tatlı kaşığı (8 gr) kabartma tozu

·        1 çay kaşığı (3 gr) karbonat

·        1 çay kaşığı (3 gr) tuz

·        1 paket (5 gr) vanilya

·        Sert mevsim meyveleri (400 gr)

 

Üstü için:

·        ½  çay bardağı (45 gr) toz şeker

·        1 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı (oda sıcaklığında)

·        2 yemek kaşığı (30 gr) elenmiş un

·        Biraz pudra şekeri

 

Yapılışı:

 

 

·        Oda sıcaklığındaki 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı (120 ml) süte, 1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu ekleyin ve karıştırıp 10 dakika bekletin.

·        Büyük bir karıştırma kabına 1,5 çay bardağı (150 gr) toz şeker ve 7 yemek kaşığı (110 gr) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı koyup,  mikser ile iyice karıştırın.

·        2,5 çay bardağı (240 gr) süzme yoğurt, hazırladığınız limonlu sütü ve 1 tatlı kaşığı (5 ml) elma sirkesi ilave edip özdeş hale gelinceye kadar karıştırın.

·        Diğer bir karıştırma kabına 2 su bardağı dolusu (250 gr) unu, 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) kabartma tozunu, 1 çay kaşığı (3 gr) karbonatı, 1 çay kaşığı (3 gr) tuzu ve 1 paket (5 gr) vanilyayı birlikte eleyin.

·        Unlu karışımı, hazırladığınız sıvı karışıma kısım kısım ekleyip, mikserin en düşük hızında (ya da bir çırpıcı ile) karıştırın.

·        Minik küpler halinde doğranmış 400 gr kadar sert mevsim meyvelerini (kayısı, erik, şeftali, nektarin gibi) , 1 yemek kaşığı un ile iyice harmanlayın. Hazırladığınız karışıma ilave edin ve bir spatula ile iyice karıştırın.

·        23 cm çapında kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayıp, içini pişirme kağıdı ile kaplayın. Karışımı kalıba döküp, kalıbın her tarafına eşit yükseklikte yayın.

·        Bir kaba, oda sıcaklığında yumuşamış 1 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı ve ½  çay bardağı (45 gr) toz şeker koyun. Bir çatal ile ezerek şeker ile yağın iyice karışmasını sağlayın. 2 yemek kaşığı da (30 gr) elenmiş un ekleyip karıştırın. Karışımı, kek kalıbındaki hamur karışımının üzerine serpiştirin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 55 – 60 dakika pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

·        Tamamen soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

 

Afiyet Olsun.