MALZEMELER:
7 adet hamburger için
Et
malzemeleri:
·
750 gr dana kıyma (%20 yağlı)
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·
Kimyon, kırmızı pul biber, karabiber
·
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
·
1 adet yumurta sarısı
·
1 çay bardağı (40 gr) galeta unu
Dolgu
malzemeleri:
·
Kuru soğan (halka halka doğranmış)
·
Domates (halka halka doğranmış)
·
Zeytinyağı
·
Mayonez ve ketçap
·
Kıvırcık salata / göbek salata
·
Ayrıca yeteri kadar hamburger ekmeği
HAZIRLANMASI:
·
750 gr %20 yağlı dana kıymayı karıştırma kabına
koyun. 1 tatlı kaşığı tuz, kimyon, kırmızı pul biber ve karabiber ilave edip,
malzemeler özdeş hale gelinceye kadar yoğurun.
·
1
adet kuru soğanı rendeleyin ve avucunuzda sıkarak suyunu çıkarın.
·
1
adet yumurta sarısını, rendelenmiş soğanı ve 1 çay bardağı (40 gr) galeta ununu
kıymanıza ilave edin ve macun kıvamı alana kadar uzun süre yoğurun. Yoğurma
sırasında, kıymanızı ara sıra tezgaha vurarak malzemelerin iyice bütünleşmesini
sağlayın. Kabın üzerini streç film ile kapatıp, 30 dakika buzdolabında
bekletin.
·
Kuru
soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın.
·
Bir
tavayı ısıtıp biraz zeytinyağı ilave edin ve soğanları yumuşayıp rengi dönmeye
başlayana kadar kavurun.
·
Hazırladığınız
kıymanın altına ve üzerine buzdolabı poşeti serin ve elinizle bastırıp yayarak
kıymayı yaklaşık 1,5 cm kalınlığına kadar inceltin.
·
Yaklaşık
10 cm çapında yuvarlak bir kesme aparatı ile kıymanızdan parçalar kesin.
·
Tavanızı
iyice ısıtın ve biraz zeytinyağı koyup hamburgerlerinizi tavaya yerleştirin.
Çevirerek her iki tarafını da kızartın.
·
Cheeseburger
yapmak isterseniz, alt tarafı kızaran hamburger etini çevirdiğinizde üstüne bir
dilim burger peyniri yerleştirip eritin.
·
Yatay
olarak ortadan ikiye kesilen hamburger ekmeklerini de aynı tavada biraz
kızartın. Son olarak, önceden kavurduğunuz soğan halkalarını da tavada birkaç
kez döndürüp tavayı ateşten alın.
·
Ketçap
ve mayonezi bir kase içinde karıştırıp, hamburger ekmeklerinin içine yayın.
·
Hamburger
etlerinizi, karamelize soğanları, domates halkalarını, kıvırcık ya da göbek
salata yapraklarını ekmeklerin içine yerleştirip servis yapın.
Afiyet olsun.