Hamburger & Cheeseburger Tarifi

MALZEMELER:

7 adet hamburger için

Et malzemeleri:
·        750 gr dana kıyma (%20 yağlı)
·        1 tatlı kaşığı  (5 gr) tuz
·        Kimyon, kırmızı pul biber, karabiber
·        1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
·        1 adet yumurta sarısı
·        1 çay bardağı (40 gr) galeta unu
Dolgu malzemeleri:
·        Kuru soğan (halka halka doğranmış)
·        Domates (halka halka doğranmış)
·        Zeytinyağı
·        Mayonez ve ketçap
·        Kıvırcık salata / göbek salata
·        Ayrıca yeteri kadar hamburger ekmeği

HAZIRLANMASI: 


·        750 gr %20 yağlı dana kıymayı karıştırma kabına koyun. 1 tatlı kaşığı tuz, kimyon, kırmızı pul biber ve karabiber ilave edip, malzemeler özdeş hale gelinceye kadar yoğurun.
·        1 adet kuru soğanı rendeleyin ve avucunuzda sıkarak suyunu çıkarın.
·        1 adet yumurta sarısını, rendelenmiş soğanı ve 1 çay bardağı (40 gr) galeta ununu kıymanıza ilave edin ve macun kıvamı alana kadar uzun süre yoğurun. Yoğurma sırasında, kıymanızı ara sıra tezgaha vurarak malzemelerin iyice bütünleşmesini sağlayın. Kabın üzerini streç film ile kapatıp, 30 dakika buzdolabında bekletin.
·        Kuru soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın.
·        Bir tavayı ısıtıp biraz zeytinyağı ilave edin ve soğanları yumuşayıp rengi dönmeye başlayana kadar kavurun.
·        Hazırladığınız kıymanın altına ve üzerine buzdolabı poşeti serin ve elinizle bastırıp yayarak kıymayı yaklaşık 1,5 cm kalınlığına kadar inceltin.
·        Yaklaşık 10 cm çapında yuvarlak bir kesme aparatı ile kıymanızdan parçalar kesin.
·        Tavanızı iyice ısıtın ve biraz zeytinyağı koyup hamburgerlerinizi tavaya yerleştirin. Çevirerek her iki tarafını da kızartın.
·        Cheeseburger yapmak isterseniz, alt tarafı kızaran hamburger etini çevirdiğinizde üstüne bir dilim burger peyniri yerleştirip eritin.
·        Yatay olarak ortadan ikiye kesilen hamburger ekmeklerini de aynı tavada biraz kızartın. Son olarak, önceden kavurduğunuz soğan halkalarını da tavada birkaç kez döndürüp tavayı ateşten alın.
·        Ketçap ve mayonezi bir kase içinde karıştırıp, hamburger ekmeklerinin içine yayın.
·        Hamburger etlerinizi, karamelize soğanları, domates halkalarını, kıvırcık ya da göbek salata yapraklarını ekmeklerin içine yerleştirip servis yapın.

Afiyet olsun.