Patates Çubukları Tarifi



Malzemeler:

Hamur malzemeleri:
·        2 adet (200 gr) patates
·        2 su bardağı (200 gr) un
·        200 gr tereyağı (soğuk – küp küp kesilmiş)
·        1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·        1 çay kaşığı (2,5 gr) karabiber
Üst malzemeleri:
·        1 yumurta sarısı
·        1 tatlı kaşığı süt kreması
·        Kekik, çörekotu, susam, nane, kırmızı pul biber, kuru fesleğen

Yapılışı:

·        Kabukları soyulup haşlanmış 2 adet (200 gr) patatesi ezip püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz ve 1 çay kaşığı (2,5 gr) karabiber ilave edip karıştırın.
·        2 su bardağı (200 gr) unu bir kaba eleyin. Küp küp kesilmiş 200 gr soğuk tereyağı ilave edin ve mutfak robotunda birlikte çekip, bir kaba aktarın.
·        Hazırladığınız püreyi unlu karışıma ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Oluşan hamuru kabın içinde bir süre de elinizle yoğurup, 1 saat buzdolabında bekletin.
·        Mutfak tezgahına un serpin. Hamuru buzdolabından alıp, merdane ile 20 cm x 30 cm ebatlarında dikdörtgen şeklinde bir hamur açın.
·        Hamuru önce 4 eşit parçaya, sonra da her bir parçayı, tekrar 5 eşit parçaya bölerek 20 adet hamur çabuğu elde edin. Kenardan artan hamurları tekrar yoğurup açarak değerlendirebilirsiniz.
·        Çubukları pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
·        1 yumurtanın sarısına, 1 tatlı kaşığı süt kreması ekleyip çırpın ve çubukların üstlerine sürün.
·        Bir kısmına kırmızı pul biber ve kuru nane, bir kısmına çörek otu ve bir kısmına susam serpin.
·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirip servis yapın.
                Afiyet olsun.