Malzemeler:
Hamur malzemeleri:
·
2 adet (200 gr) patates
·
2 su bardağı (200 gr) un
·
200 gr tereyağı (soğuk – küp küp kesilmiş)
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·
1 çay kaşığı (2,5 gr) karabiber
Üst malzemeleri:
·
1 yumurta sarısı
·
1 tatlı kaşığı süt kreması
·
Kekik, çörekotu, susam, nane, kırmızı pul biber,
kuru fesleğen
Yapılışı:
·
Kabukları soyulup haşlanmış 2 adet (200 gr)
patatesi ezip püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz ve 1 çay kaşığı
(2,5 gr) karabiber ilave edip karıştırın.
·
2 su bardağı (200 gr) unu bir kaba eleyin. Küp
küp kesilmiş 200 gr soğuk tereyağı ilave edin ve mutfak robotunda birlikte
çekip, bir kaba aktarın.
·
Hazırladığınız püreyi unlu karışıma ilave edip
tahta bir kaşıkla karıştırın. Oluşan hamuru kabın içinde bir süre de elinizle
yoğurup, 1 saat buzdolabında bekletin.
·
Mutfak tezgahına un serpin. Hamuru buzdolabından
alıp, merdane ile 20 cm x 30 cm ebatlarında dikdörtgen şeklinde bir hamur açın.
·
Hamuru önce 4 eşit parçaya, sonra da her bir
parçayı, tekrar 5 eşit parçaya bölerek 20 adet hamur çabuğu elde edin. Kenardan
artan hamurları tekrar yoğurup açarak değerlendirebilirsiniz.
·
Çubukları pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine
aralıklı olarak dizin.
·
1 yumurtanın sarısına, 1 tatlı kaşığı süt
kreması ekleyip çırpın ve çubukların üstlerine sürün.
·
Bir kısmına kırmızı pul biber ve kuru nane, bir
kısmına çörek otu ve bir kısmına susam serpin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30-35
dakika pişirip servis yapın.
Afiyet olsun.