Gerçek İtalyan Pizzası Tarifi (Pizza Neapolitan)


İnce hamur ve gerçek pizza sosu ile harika bir İtalyan pizzası yapılışı.

Malzemeler:

Hamur malzemeleri:
·        2 su bardağı (360 ml) ılık su
·        1 tatlı kaşığı (6 gr) toz şeker
·        1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kuru maya
·        5,5 su bardağı (600 gr) un
·        3 tatlı kaşığı (15 gr) tuz
·        1,5 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı
·        Tepsiye serpmek için: biraz mısır unu
Sos malzemeleri:
·        1,5 su bardağı (300 ml) domates püresi
·        1 kg domates (kabukları soyulmuş, minik küpler halinde doğranmış)
·        1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·        1,5 tatlı kaşığı kekik
·        1,5 çay kaşığı toz kırmızıbiber (tatlı)
·        2 çay kaşığı karabiber
·        3 tatlı kaşığı (15 gr) toz şeker
·        3 diş sarımsak (rendelenmiş)
·        3 yemek kaşığı (45 ml) zeytinyağı
Üst malzemeleri:
·        1 demet taze fesleğen
·        Mozzarella peyniri (300 gr)
·        Biraz zeytinyağı

Yapılışı:


·        2 su bardağı (360 ml) ılık suya,  1 tatlı kaşığı (6 gr) toz şeker ve 1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kuru maya ekleyip karıştırın. 10 dakika bekletin.
·        Derin bir karıştırma kabına 5,5 su bardağı (600 gr) un ve 3 tatlı kaşığı (15 gr) tuzu birlikte eleyin.
·        Tahta bir kaşıkla orta bölümünü havuz şeklinde açın ve beklettiğiniz mayalı karışımı bu boşluğa dökün. 1,5 yemek kaşığı da (20 ml) zeytinyağı ilave edin.
·        Kenar kısımlardaki unu, havuzdaki mayalı karışıma kısım kısım yedirerek karıştırın. Bir süre de elinizle yoğurup, malzemelerin özdeş hale gelmesini sağlayın.
·        Hamuru, tezgahın üzerine aktarın. Kenarlarından tutup çekerek esnetin, kenarlarını üst üste katlayın ve kaldırıp tezgaha vurun. Toparlayıp aynı şekilde yeniden esnetip katlayın. Katlama ve tezgaha vurma işlemine, hamur elastikiyet kazanıp pürüzsüz bir hale gelene kadar,  en az 5-6 dakika süre ile devam edin.
·        Formunu alan hamuru kabın içine aktarıp, üzerini streç film ile sıkıca kapatın ve bir mutfak havlusu ile örtün. 1 saat mayalanmaya bırakın.
·        Hamurunuz mayalanırken pizzanın sosunu hazırlayın. Bir pişirme kabına 1,5 su bardağı (300 ml) domates püresi, kabukları soyulup, minik küpler halinde doğranmış 1 kg kadar domates, 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz, 1,5 tatlı kaşığı kekik, 1,5 çay kaşığı toz tatlı kırmızıbiber, 2 çay kaşığı karabiber, 3 tatlı kaşığı (15 gr) toz şeker, 3 diş rendelenmiş sarımsak ve 3 yemek kaşığı (45 ml) zeytinyağı koyun.
·        Orta ateşte, domatesler pişip, biraz suyunu çekene kadar karıştırarak kaynatın ve soğumaya bırakın.
·        Mayalanıp hacim kazanan hamuru, un serptiğiniz tezgahın üzerine aktarın. Biraz daha yoğurun ve toparlayıp 3 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayıp beze haline getirin. Bezelerin üstünü örtün ve 1 saat daha bekletin.
·        Bu arada, pizzanın üst malzemelerini hazırlamak için, 1 demet taze fesleğeni yıkayıp, saplarından ayırın. 300 gr mozzarella peynirini yuvarlak parçalar halinde dilimleyin.
·        Bekleme süresi sonunda tezgaha ve bezelerin üstüne bolca un serpin ve parmak uçlarınızla hamurun ortasından kenarlara doğru bastırıp esneterek hamurları açmaya başlayın. Ara sıra kenarlarından hafifçe çekip hamuru esnetin ve döndürüp tekrar parmak uçlarınızla merkezden kenarlara doğru esneterek ince ve yuvarlak hamurlar açın.
·        Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve üzerine biraz mısır unu serpin. Açtığınız pizza hamurunu tepsiye yerleştirip, hazırlanan pizza sosunu hamurların üzerine yayın.
·        Taze fesleğen yapraklarını ve mozzarella peynirlerini sosun üzerine yerleştirin ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
·        Önceden 220 dereceye ısıtılan fırında 20 – 25 dakika pişirin ve servis yapın.
                Afiyet olsun.