MALZEMELER:
·
(30cm x 20cm x 5 cm ölçülerinde borcam için)
·
12 adet tost ekmeği
·
1 çay bardağı (100 ml) süt kreması
·
75 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
·
250 g dilimlenmiş taze kaşar peyniri
·
100 gr piliç füme
·
100 gr dana jambon
·
1 adet orta boy domates (dilimlenmiş)
Sos
için:
·
1 su bardağı domates püresi
·
1 adet orta boy domates(minik küpler halinde
doğranmış)
·
1 tatlı kaşığı şeker
·
1 yemek kaşığı zeytinyağı
·
1 tatlı kaşığı kekik
·
1 çay kaşığı karabiber
·
1 tutam tuz
·
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Üstü
için:
·
1 adet orta boy domates (dilimlenmiş)
·
Kekik ve kırmızı pul biber
HAZIRLANMASI:
·
Bir kaseye 1 su bardağı domates püresi, minik
küpler halinde doğranmış 1 adet domates, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı
zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tutam tuz ve
rendelenmiş 1 diş sarımsak koyup karıştırın. Hazırlanan sosu borcamın tabanına
yayın.
·
Tost ekmeklerinden 6 adedine, oda sıcaklığında
yumuşamış tereyağını ince bir tabaka halinde sürüp borcama yerleştirin.
·
Önce piliç füme dilimlerini, sonra da 250 g
dilimlenmiş taze kaşar peynirlerinin yarısını birer sıra halinde tost
ekmeklerinin üzerine yerleştirin. Üzerine domates dilimleri dizin.
·
Diğer 6 adet tost ekmeğine de kalan tereyağı ve süt
kremasını sürüp, ikinci sıra halinde borcama dizin ve üzerine dana jambon
dilimlerini yerleştirin. Kalan 125 gr taze kaşar peyniri dilimlerini de
jambonların üzerine yerleştirip, üstlerine tekrar domates dilimleri yerleştirin.
Kekik ve kırmızı pul biber serpin.
·
Önceden 200 dereceye ısıtılan fırında 15 – 20
dakika pişirin ve dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.