Süper Lezzetli ve Hızlı Tost Ekmeği Pizzası


     
MALZEMELER:
·        (30cm x 20cm x 5 cm ölçülerinde borcam için)
·        12 adet tost ekmeği
·        1 çay bardağı (100 ml) süt kreması
·        75 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
·        250 g dilimlenmiş taze kaşar peyniri
·        100 gr piliç füme   
·        100 gr dana jambon
·        1 adet orta boy domates (dilimlenmiş)
Sos için:
·        1 su bardağı domates püresi
·        1 adet orta boy domates(minik küpler halinde doğranmış)
·        1 tatlı kaşığı şeker
·        1 yemek kaşığı zeytinyağı
·        1 tatlı kaşığı kekik
·        1 çay kaşığı karabiber
·        1 tutam tuz
·        1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Üstü için:
·        1 adet orta boy domates (dilimlenmiş)
·        Kekik ve kırmızı pul biber


HAZIRLANMASI:

·        Bir kaseye 1 su bardağı domates püresi, minik küpler halinde doğranmış 1 adet domates, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tutam tuz ve rendelenmiş 1 diş sarımsak koyup karıştırın. Hazırlanan sosu borcamın tabanına yayın.
·        Tost ekmeklerinden 6 adedine, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ince bir tabaka halinde sürüp borcama yerleştirin.
·        Önce piliç füme dilimlerini, sonra da 250 g dilimlenmiş taze kaşar peynirlerinin yarısını birer sıra halinde tost ekmeklerinin üzerine yerleştirin. Üzerine domates dilimleri dizin.
·        Diğer 6 adet tost ekmeğine de kalan tereyağı ve süt kremasını sürüp, ikinci sıra halinde borcama dizin ve üzerine dana jambon dilimlerini yerleştirin. Kalan 125 gr taze kaşar peyniri dilimlerini de jambonların üzerine yerleştirip, üstlerine tekrar domates dilimleri yerleştirin. Kekik ve kırmızı pul biber serpin.
·        Önceden 200 dereceye ısıtılan fırında 15 – 20 dakika pişirin ve dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.