Kakaolu ve Çilekli Rulo Pasta Tarifi


Malzemeler:

Krema ve dolgu malzemeleri: 
·        2 adet yumurta sarısı
·        1 su bardağı (135 gr) pudra şekeri
·        2 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası
·        2 yemek kaşığı (25 gr) un
·        1 paket (5 gr) toz vanilya
·        1/2 kg (500 ml) süt
·        125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
·        250 gr çilek 
Hamur malzemeleri: 
·        6 adet yumurta (sarıları ve akları ayrılacak)
·        2 kaşığı (30 gr) toz şeker (yumurta sarılarına eklemek için)
·        6 yemek kaşığı (60 ml) süt
·        6 yemek kaşığı (60 ml) sıvı yağ
·        1 paket (5 gr) vanilya
·        3 yemek kaşığı (45 gr) un
·        3 yemek kaşığı (45 gr) mısır nişastası
·        1 tutam tuz
·        1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu
·        3 yemek kaşığı (30 gr) kakao
·        1/2 su bardağı (90 gr) toz şeker (yumurta aklarına eklemek için)
·        Üstüne serpmek için biraz kakao 

YAPILIŞI 


Pasta kremasının hazırlanması:

·        Karıştırma kabına 2 adet yumurta sarısını, 1 su bardağı (135 gr) pudra şekerini koyup, krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile karıştırın.
·        2 yemek kaşığı (25 gr) mısır nişastası,  2 yemek kaşığı (25 gr) un ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyin.
·        1/2 kg (500 ml) sütten, 1 çay bardağı (100 ml) kadarını unlu karışıma kısım kısım ekleyin ve mikser ile karıştırarak biraz seyrelmesini sağlayın.
·        Kalan 400 ml ( 2 su bardağı) sütü, kalın tabanlı bir tencereye koyun ve orta ateşte kaynatmaya başlayın. Süt kaynama noktasına gelince (kabarcıklar oluşmaya başlayınca),  2-3 kepçe kadarını, hazırladığınız karışıma ekleyin ve karıştırın.  Sonra, karışımın tamamını kaynamakta olan süt tenceresine geri boşaltın ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
·        Ocaktan alınan sıcak karışımı temiz bir karıştırma kabına aktarın. Oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağını ekleyip mikserin hızlı devrinde iyice karıştırın (bu işlem tereyağının karışımla özdeş hale gelmesini ve hazırlanan kremanın kısmen soğumasını sağlayacaktır).
·        Kabın üzerini streç film ile kapatın ve kremanın kaymak tutmaması için, streç filmi kremanın yüzeyine değecek şekilde yerleştirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
                                                          
Pasta hamurunun hazırlanması:

·        6 yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın. Yumurta sarılarını bir karıştırma kabına koyup mikser ile çırpın.
·        2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker ekleyip, şeker iyice eriyene kadar çırpmaya devam edin.
·        Çırpma işlemi devam ederken 6 yemek kaşığı (60 ml) süt ve 6 yemek kaşığı (60 ml) sıvı yağ ekleyin.
·        3 yemek kaşığı (45 gr) un ve 3 yemek kaşığı (45 gr) mısır nişastası, 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 3 yemek kaşığı (30 gr) kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin. Bu aşamada mikserin en düşük devri ile çırpın.
·        Diğer karıştırma kabında, 6 yumurtanın akını 1 tutam tuz ile mikserin düşük hızında çırpın (bu işlem sırasında mikser uçları ve karıştırma kabı tamamen kuru olmalıdır).
·        Kabarcıklar oluştuğunda,  1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin.
·        İyice köpürünce, 1/2 su bardağı (90 gr) toz şekeri kısım kısım ekleyin ve mikserin en yüksek hızında, akışkan olmayan bir köpük  haline dönüşene kadar çırpmaya devam edin.
·        Hazırlanan karışımı, önceki karışıma  kısım ekleyerek, özdeş hale gelinceye kadar çırpıcı ile karıştırın.
·        Bir fırın tepsisini margarin ile yağlayıp üzerine pişirme kağıdı serin.
·        Hazırlanan karışımı tepsiye dengeli şekilde yayın ve tepsiyi sallayarak ve birkaç kez tezgaha vurarak karışımın iyice yerleşmesini sağlayın.
·        Önceden 180°C ısıtılan fırında 12 - 15 dakika pişirin (Püf noktası: daha uzun süreli pişirme işlemi, hamurun kurumasına ve rulo yaparken çatlamasına neden olacaktır).
·        Fırından çıkan hamurun 3-5 dakika kadar soğumaya bırakılmasını takiben, henüz hamur soğumadan, üzerine kakao serpin ve bir pişirme kağıdı serin.
·        Pişirme kağıdının üstüne bir mutfak havlusu ve bir tepsi yerleştirip, ters çevirin. Hamura yapışan pişirme kağıdını sıyırıp çıkarın. 

Pastanın tamamlanması:

·        Hazırladığınız pasta kremasını hamurun üzerine yayın (Rulonun bitiş kenarından yaklaşık 2-3 parmak kadar boşluk bırakın).
·        Başlangıç kenarına yakın olarak çilekleri yerleştirin ve hamuru, çileklerin üzerinden sarmaya başlayın. Sarma işlemi sırasında hamurun çatlayıp kırılmaması için, hamuru elinizle destekleyerek, alttaki pişirme kağıdını, çok dikkatli bir biçimde ve yavaş yavaş rulonun üzerine sarın. Kağıdın uçlarını kapatın ve pastanızı bir gece buzdolabında soğutun.
·        Buzdolabından aldığınız pastanın kağıdını çıkarın ve üzerini krema ve çileklerle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.