Çikolatalı Kedidili Pastası Tarifi – Fırın kullanmadan yapılan harika bir pasta


Malzemeler:

(35 cm x 24 cm x 5 cm ölçülerinde borcam için)

Pasta tabanı için:
·        400 gr (40 adet) kedidili bisküvi
·        2 su bardağı (400 ml) süt (bisküvileri ıslatmak için)
Kreması için:
·        5 su bardağı (1 lt) süt
·        3 yemek kaşığı (40 gr) mısır nişastası
·        1 su bardağı (120 gr) un
·        1 su bardağı (180 gr) toz şeker
·        3 adet yumurta sarısı
·        2 paket (10 gr) toz vanilya
·        2 yemek kaşığı (30 gr) kakao
·        1 paket (50 gr) Hindistan cevizi
·        1 kutu (200 ml) süt kreması (yarısı krema ve yarısı ganaj için)
·        100 gr bitter ya da sütlü çikolata
·        1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanması:

Kremanın hazırlanması: 

·        3 adet yumurtanın sarılarını aklarından ayırın. 

·        Yumurtaların sarılarını, 1 su bardağı (180 gr) toz şeker ile birlikte mikser ile çırpın. 3 yemek kaşığı (40 gr) mısır nişastası, 1 su bardağı (120 gr) un ve 2 su bardağı (400 ml) süt ilave edip çırpmaya devam edin.

·        Pişirme kabına 3 su bardağı (600 ml) süt koyun ve orta ateşte ısıtın. Süt ılık hale gelince (kaynatmayın), çırpılan yumurtalı karışımı ilave edin ve koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca, 2 paket (10 gr) toz vanilya ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. ½ kutu (100 ml) süt kreması ilave edip mikser ile 3-4 dakika kadar karıştırın.

·        Hazırlanan kremayı 2 eşit kısım halinde ayrı kaplara aktarın. Kaplardan birindeki kremaya 2 yemek kaşığı (30 gr) kakao ekleyip mikser ile karıştırın.

Pastanın hazırlanması:

·        Dikdörtgen bir borcam’ın tabanına, süte batırarak ıslatılan kedidili bisküvilerini bitişik olarak yerleştirin. 
·        Hazırladığınız sade kremayı, kedidillerinin üzerine yayıp düzeltin. Üzerine 1 paket (50 gr) Hindistan cevizi serpin.
·        1 sıra daha süte batırılmış kedidili bisküvilerini yerleştirip, üzerine kakaolu kremayı yayın.
·        Pişirme kabının ¼’ünü su ile doldurun. ½ kutu (100 ml) süt kreması, 100 gr küçük parçalara bölünmüş bitter ya da sütlü çikolata ve 1 tatlı kaşığı da tereyağını, ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve kaseyi pişirme kabının üzerine oturtun. Karıştırarak eritin (bein marie usulü). Eriyen çikolatalı karışımı da kakaolu kremanın üzerine yayıp düzeltin.
·        En az 6 saat, tercihen 1 gece buzdolabında soğutun ve dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.