Malzemeler:
(35 cm x 24 cm x 5 cm
ölçülerinde borcam için)
Pasta tabanı için:
·
400 gr (40 adet) kedidili bisküvi
·
2 su bardağı (400 ml) süt (bisküvileri ıslatmak
için)
Kreması için:
·
5 su bardağı (1 lt) süt
·
3 yemek kaşığı (40 gr) mısır nişastası
·
1 su bardağı (120 gr) un
·
1 su bardağı (180 gr) toz şeker
·
3 adet yumurta sarısı
·
2 paket (10 gr) toz vanilya
·
2 yemek kaşığı (30 gr) kakao
·
1 paket (50 gr) Hindistan cevizi
·
1 kutu (200 ml) süt kreması (yarısı krema ve
yarısı ganaj için)
·
100 gr bitter ya da sütlü çikolata
·
1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanması:
Kremanın hazırlanması:
·
3 adet yumurtanın
sarılarını aklarından ayırın.
·
Yumurtaların
sarılarını, 1 su bardağı (180 gr) toz şeker ile birlikte mikser ile çırpın. 3
yemek kaşığı (40 gr) mısır nişastası, 1
su bardağı (120 gr) un ve 2 su bardağı (400 ml) süt ilave edip çırpmaya devam
edin.
·
Pişirme kabına 3 su bardağı (600
ml) süt koyun ve orta ateşte ısıtın. Süt ılık hale gelince (kaynatmayın),
çırpılan yumurtalı karışımı ilave edin ve koyulaşana kadar, sürekli
karıştırarak pişirin. Koyulaşınca, 2 paket (10 gr) toz vanilya
ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. ½ kutu (100 ml) süt kreması ilave edip mikser ile 3-4
dakika kadar karıştırın.
·
Hazırlanan kremayı 2 eşit kısım
halinde ayrı kaplara aktarın. Kaplardan birindeki kremaya 2 yemek kaşığı (30
gr) kakao ekleyip mikser ile karıştırın.
Pastanın hazırlanması:
·
Dikdörtgen
bir borcam’ın tabanına, süte batırarak ıslatılan kedidili bisküvilerini bitişik
olarak yerleştirin.
·
Hazırladığınız
sade kremayı, kedidillerinin üzerine yayıp düzeltin. Üzerine 1 paket
(50 gr) Hindistan cevizi serpin.
·
1 sıra
daha süte batırılmış kedidili bisküvilerini yerleştirip, üzerine kakaolu
kremayı yayın.
·
Pişirme
kabının ¼’ünü su ile doldurun. ½ kutu (100 ml) süt kreması, 100 gr küçük
parçalara bölünmüş bitter ya da sütlü çikolata ve 1 tatlı kaşığı da tereyağını,
ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve kaseyi pişirme kabının üzerine oturtun. Karıştırarak
eritin (bein marie usulü). Eriyen çikolatalı karışımı da kakaolu kremanın
üzerine yayıp düzeltin.
·
En az 6
saat, tercihen 1 gece buzdolabında soğutun ve dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.