Tahinli Kurabiye Tarifi


MALZEMELER

Hamur malzemeleri:

·        2,5 su bardağı (300 g) un
·        ½ tatlı kaşığı (3 g) tuz
·        1 paket (10 g) instant kuru maya
·        1 yemek kaşığı (15 g) toz şeker
·        1 su bardağı (180 ml) ılık süt
·        1 yumurtanın sarısı
·        2 yemek kaşığı (30 g) eritilmiş tereyağı

İç malzemeleri:

·        1 su bardağı (160 g) tahin
·        ¾ su bardağı (150 gr) toz şeker
·        1 su bardağı ceviz içi (ince dövülmüş)

Üstü için:

·        1 yumurtanın sarısı
·        1 çay kaşığı pekmez
·        Biraz susam


YAPILIŞI




·        2,5 su bardağı (300 g) unu eleyin. ½ tatlı kaşığı (3 g) tuz ekleyip karıştırın.
·        Büyük bir karıştırma kabına 1 paket (10 g) instant kuru maya ve 1 yemek kaşığı (15 g) toz şeker koyup karıştırın. 1 su bardağı (180 ml) ılık süt, 1 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı (30 g) eritilmiş tereyağı ilave edin ve şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
·        Elediğiniz unu, sütlü karışıma kısım kısım ilave edin ve bir çırpıcı ile karıştırın. Malzemeler özdeş hale gelene kadar, hamuru elinizle yoğurun ve kabın üzerine bir mutfak havlusu örtüp,  1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
·        Hamur mayalanırken, iç malzemeleri hazırlayın. Bunun için, bir kaba 1 su bardağı (160 g) tahin ve ¾ su bardağı (150 gr) toz şeker koyun ve çırpıcı ile iyice karıştırın.
·        1 su bardağı ceviz içini, bir poşet içinde döverek ya da blender ile toz haline getirin .
·        Mutfak tezgahına biraz un serpin. Mayalanıp hacim kazanan hamurunuzu tezgaha alıp biraz yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle yuvarlayıp beze haline getirin ve ilk hamuru merdane ile açmaya başlayın. Dikdörtgen şeklinde ince bir hamur açın ve kenarları kesip düzgün bir hale getirin.
·        Hazırladığınız tahin ve şeker karışımının yarısını, hamurun üzerine yayıp, bir bıçak ile her tarafa eşit şekilde dağılmasını sağlayın. İnce dövülen ceviz içinin yarısını da, tahin karışımının üzerine serpiştirin.
·        Bir bıçak ile hamuru ortadan 2 eşit parçaya bölün ve herbir parçayı rulo şeklinde sarıp, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların uç kısımlarını parmağınızla bastırıp yapıştırın.
·        Diğer hamur bezesini de aynı yöntemle hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üzerini örtüp, oda sıcaklığında 15-20 dakika daha bekletin.
·        Her bir rulo, pişirme işlemi sonrası 4 cm boyunda parçalar halinde kesileceğinden, hamurları fırına sürmeden önce, bir bıçak ile ruloların üzerinde belirtilen ölçüde ve çok derin olmayan kesikler oluşturun.
·        1 yumurtanın sarısı ile 1 çay kaşığı pekmezi karıştırın ve fırça ile hazırladığınız hamur rulolarının üzerine sürün.
·        Susam serpin.
·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirip soğumaya bırakın.
·        Önceden işaretlediğiniz kısımlardan kesip servis yapın.

Afiyet olsun.