Sihirli Kek Tarifi


Bu tarife sihirli kek denmesinin nedeni, hazırlanan tek bir hamur karışımı ile, pişirme işlemi sonrasında farklı katmanlara sahip bir kek elde ediliyor olmasından dolayıdır. Üstte, ince ve pamuk gibi yumuşak bir kek katmanı oluşurken, altta, koyu krema kıvamında, çok lezzetli ikinci bir katman oluşmaktadır.

MALZEMELER

·        5 adet yumurta (sarılarını ve aklarını ayırın)
·        1 su bardağı (170 g) toz şeker
·        150 g tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
·        2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
·        2 paket (10 g) toz vanilya
·        2,5 çay bardağı (160 g) un
·        3 su bardağı (625 ml) süt
·        Üstü için: Tercihe bağlı olarak pudra şekeri veya kremşanti ve meyveler


YAPILIŞI



·        22 cm çapındaki kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayın ve içini pişirme kağıdı ile kaplayın.
·        Oda sıcaklığındaki 5 adet yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın.
·        Yumurta sarılarını karıştırma kabına koyun, 1 su bardağı (170 g) toz şeker ilave edip, şeker eriyene kadar mikserin hızlı devrinde karıştırın.
·        150 g oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.
·        2 adet limon kabuğu rendesi ve 2 paket (10 g) toz vanilya ilave edin.
·        2,5 çay bardağı (160 g) unu karışımın üzerine eleyin ve bir spatula ile iyice karıştırıp, malzemelerin özdeş hale gelmesini sağlayın.
·        3 su bardağı (625 ml) sütü, karışıma yavaş yavaş ekleyip mikser ile karıştırın.
·        Başka bir karıştırma kabında, 5 adet yumurtanın aklarını, akışkan olmayan bir köpük halini alana kadar, mikserin hızlı devrinde iyice karıştırın. Bu işlem sırasında karıştırma kabının ve mikser uçlarının kuru olmasına dikkat edin. Hazırlanan köpüğü de önceki karışıma ilave edip, özdeş hale gelinceye kadar spatula ile karıştırın.
·        İçini margarin ile yağlayıp, pişirme kağıdı ile kapladığınız kelepçeli kalıba karışımı aktarın ve kalıbı birkaç kez tezgaha vurup, hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
·        Önceden 150 dereceye ısıtılan fırında, üstü altın sarısına dönüşene kadar, 80-90 dakika pişirin. Kürdan testi yapıp, piştiğinden emin olun. Üstteki kek katmanına batırılan kürdan temiz çıkmalıdır.
·        Oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve sonra 1-2 saat buzdolabında bekletin.
·        Kalıptan çıkarın ve tercihe bağlı olarak sade, pudra şekeri serperek,  ya da üzerini kremşanti ve meyveler ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.