Kahvaltılık Kumpir Tarifi


MALZEMELER

·        3 adet büyük boy patates
·        150 g kaşar peyniri
·        2 yemek kaşığı zeytinyağı
·        1 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)
·        2 diş sarımsak (minik doğranmış)
·        2 adet küçük boy yumurta
·        1 dilim (50 g) beyaz peynir
·        1 yemek kaşığı tereyağı
·        3 adet küçük boy sosis
·        2 yemek kaşığı domates püresi
·        Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
·        Üstüne serpmek için biraz taze kekik ve ince kıyılmış maydanoz


YAPILIŞI




·        Bir çatalla, 3 adet büyük boy patatesi birçok yerinden delin. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirip, önceden 200 dereceye ısıtılan fırında, içleri yumuşayana kadar 30-40 dakika pişirin. Bir çatal ile yumuşadığını kontrol edin ve soğumaya bırakın.
·        150 g kaşar peynirini rendeleyin ve birazını kumpirlerin üzerine serpmek için ayırın.
·        1 dilim (50 g) beyaz peyniri çatal ile ezip bir kaseye koyun.
·        3 adet küçük boy (kokteyl) sosisi küp küp doğrayın. Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritip, 2 yemek kaşığı domates püresi ilave ederek sosisleri birkaç dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
·        Soğuyan patatesleri boylamasına ortadan ikiye kesin ve bir kaşık ile içlerini oyup, çukurlaştırın. İçlerinden çıkan patatesleri bir kaba aktarın ve ezerek püre haline getirin.
·        Isıtılan tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve 1 adet küp küp doğranmış kuru soğanı ve 2 diş minik doğranmış sarımsağı kavurun. Püre haline getirdiğiniz patatesleri ve tuz, karabiber, kırmızı pul biber ilave edip karıştırın. Son olarak, rendelediğiniz kaşar peynirini ekleyin ve peynir eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
·        Hazırladığınız iç harcını, patateslerin oyuk kısımlarına doldurun ve orta kısımlarını bastırıp hafifçe çukurlaştırın. Patatesleri tekrar fırın tepsisine yerleştirin.
·        Patateslerden 2 adedinin çukurlarına sosisleri doldurup üzerine ayırdığınız rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Diğer 2 patatesin çukurlarına ezilmiş beyaz peynir doldurun. Kalan 2 patatesin çukur kısımlarına da küçük boy yumurta kırın ve önceden 200 dereceye ısıtılan fırında, yumurtalar pişene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
·        Fırından alın ve beyaz peynirli kumpirlerin üzerine maydanoz, yumurtalı olanlara ise taze kekik serpiştirip servis yapın.
·        Kumpirlerin üst malzemelerinde, tercihinize bağlı olarak farklılaştırma da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.