· 22 cm
çapındaki kelepçeli kalıp
·
3 kutu (600 g) krem peynir
·
1 su bardağı (190 g) toz şeker
·
3 adet yumurta + 2 adet yumurta sarısı
·
1 su bardağı (200 ml) süt kreması
·
1 tutam (3 g) tuz
·
1 paket (5 g) toz vanilya
·
2 yemek kaşığı (30 g) elenmiş un
YAPILIŞI
Video
tarifi izleyin
·
22 cm çapındaki kelepçeli kalıbı margarin ile
yağlayın ve içine pişirme kağıdı yerleştirin. Pişirme kağıdını, kenarlardan 10
cm kadar yüksekte kalacak şekilde ve kalıbın şekline uyum sağlayacak biçimde
yerleştirmeye dikkat edin.
·
Büyük bir karıştırma kabında, 3 kutu (600 g) krem
peynir ve 1 su bardağı (190 g) toz şekeri, mikserin orta
hızında, şeker eriyinceye kadar, yaklaşık 2 dakika çırpın.
·
Mikserin hızını artırın ve 3
adet yumurtanın tamamını ve 2 adet yumurtanın da sarısını tek tek eklemeye başlayın. Her birini
15 saniye kadar çırptıktan sonra diğerini ilave edin.
·
Mikserin hızını düşürün ve 1 su bardağı (200 ml)
süt kreması, 1 çay kaşığı (3 g) tuz ve 1 paket (5 g) toz vanilya ilave edip, malzemeler
özdeş hale gelinceye kadar yaklaşık 30 saniye kadar daha çırpmaya devam edin.
·
Mikseri kapatın ve 2 yemek kaşığı (30 g) unu,
hazırladığınız karışımın üzerine eşit dağılacak şekilde eleyin. Tel çırpıcı ile
pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırın.
·
Karışımı, pişirme kağıdı kapladığınız kalıba
döküp düzeltin.
·
Önceden 200 dereceye ısıtılan fırının orta
rafında, üstü kahverengine dönüşünceye kadar 45-50 dakika kadar pişirin.
·
Önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve sonra
bir gece buzdolabında bekletin.
·
Servis yapmadan önce 1 saat kadar oda
sıcaklığında kalmış olmalıdır.
Afiyet olsun