San Sebastian Cheesecake Tarifi




MALZEMELER

·       22 cm çapındaki kelepçeli kalıp
·        3 kutu (600 g) krem peynir 
·        1 su bardağı (190 g) toz şeker  
·        3 adet yumurta + 2 adet yumurta sarısı
·        1 su bardağı (200 ml) süt kreması
·        1 tutam (3 g) tuz
·        1 paket (5 g) toz vanilya
·        2 yemek kaşığı (30 g) elenmiş un


YAPILIŞI


Video tarifi izleyin


·        22 cm çapındaki kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayın ve içine pişirme kağıdı yerleştirin. Pişirme kağıdını, kenarlardan 10 cm kadar yüksekte kalacak şekilde ve kalıbın şekline uyum sağlayacak biçimde yerleştirmeye dikkat edin. 
·        Büyük bir karıştırma kabında, 3 kutu (600 g) krem peynir ve 1 su bardağı (190 g) toz şekeri, mikserin orta hızında, şeker eriyinceye kadar, yaklaşık 2 dakika çırpın. 
·        Mikserin hızını artırın ve 3 adet yumurtanın tamamını ve 2 adet yumurtanın da sarısını tek tek eklemeye başlayın. Her birini 15 saniye kadar çırptıktan sonra diğerini ilave edin.
·        Mikserin hızını düşürün ve 1 su bardağı (200 ml) süt kreması, 1 çay kaşığı (3 g) tuz ve 1 paket (5 g) toz vanilya ilave edip, malzemeler özdeş hale gelinceye kadar yaklaşık 30 saniye kadar daha çırpmaya devam edin.
·        Mikseri kapatın ve 2 yemek kaşığı (30 g) unu, hazırladığınız karışımın üzerine eşit dağılacak şekilde eleyin. Tel çırpıcı ile pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırın.
·        Karışımı, pişirme kağıdı kapladığınız kalıba döküp düzeltin.
·        Önceden 200 dereceye ısıtılan fırının orta rafında, üstü kahverengine dönüşünceye kadar 45-50 dakika kadar pişirin.
·        Önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve sonra bir gece buzdolabında bekletin.
·        Servis yapmadan önce 1 saat kadar oda sıcaklığında kalmış olmalıdır.

Afiyet olsun