Keşkül Tarifi – Çok pratik ve tam kıvamında bir sütlü tatlı


MALZEMELER:


·        1 çay bardağı (50g) mısır nişastası
·        ½ çay bardağı (50 ml) soğuk su
·        5 su bardağı (1 lt) süt
·        1 su bardağı (180g) toz şeker
·        1 su bardağı (95g) toz badem
·        1 adet yumurta sarısı
·        1 paket (5g) toz vanilya
·        Üstü için (tercihe bağlı olarak): 1 çay bardağı (35g) kavrulmuş file badem veya fındık kırığı ya da Hindistan cevizi


YAPILIŞI:






·        1 çay bardağı (50g) mısır nişastasını, ½ çay bardağı (50 ml) soğuk su ile eritip kenara koyun.
·        Pişirme kabına 5 su bardağı (1 lt) süt, 1 su bardağı (180g) toz şeker, 1 su bardağı (95g) toz badem, 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 paket (5g) toz vanilya koyup karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
·        Koyulaşmaya başlayınca, suda erittiğiniz nişastayı ilave edin ve iyice koyulaşıp, baloncuklar oluşmaya başlayıncaya kadar, aralıksız karıştırarak, pişirme işlemine devam edin.
·        Ocaktan aldığınız keşkülü kaselere paylaştırıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·        Keşküllerin üzerinde, tercihinize bağlı olarak, kavrulmuş file badem, fındık kırığı ya da Hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Ben 1 çay bardağı (35g) file badem kullandım. Isıtacağınız bir tavada, bademlerin renkleri biraz dönünceye kadar kavurarak kullanırsanız keşkülünüze ayrı bir lezzet katacaktır.

Afiyet olsun.