MALZEMELER:
·
1 çay bardağı (50g) mısır nişastası
·
½ çay bardağı (50 ml) soğuk su
·
5 su bardağı (1 lt) süt
·
1 su bardağı (180g) toz şeker
·
1 su bardağı (95g) toz badem
·
1 adet yumurta sarısı
·
1 paket (5g) toz vanilya
·
Üstü için (tercihe bağlı olarak): 1 çay bardağı
(35g) kavrulmuş file badem veya fındık kırığı ya da Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
·
1 çay bardağı (50g) mısır nişastasını, ½ çay
bardağı (50 ml) soğuk su ile eritip kenara koyun.
·
Pişirme kabına 5 su bardağı (1 lt) süt, 1 su
bardağı (180g) toz şeker, 1 su bardağı (95g) toz badem, 1 adet yumurtanın
sarısı ve 1 paket (5g) toz vanilya koyup karıştırın. Orta ateşte sürekli
karıştırarak pişirin.
·
Koyulaşmaya başlayınca, suda erittiğiniz nişastayı
ilave edin ve iyice koyulaşıp, baloncuklar oluşmaya başlayıncaya kadar,
aralıksız karıştırarak, pişirme işlemine devam edin.
·
Ocaktan aldığınız keşkülü kaselere paylaştırıp,
oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
Keşküllerin üzerinde, tercihinize bağlı olarak,
kavrulmuş file badem, fındık kırığı ya da Hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
Ben 1 çay bardağı (35g) file badem kullandım. Isıtacağınız bir tavada,
bademlerin renkleri biraz dönünceye kadar kavurarak kullanırsanız keşkülünüze
ayrı bir lezzet katacaktır.
Afiyet olsun.