Balkabaklı Cheesecake Tarifi


MALZEMELER

·        Kelepçeli kek kalıbı (26 cm)

Tabanı için:

·        2 paket (260 gr) burçak bisküvi
·        1 su bardağı (80 gr) ceviz içi (iri dövülmüş)
·        1 dolu yemek kaşığı (20 gr) toz şeker
·        100 gr tereyağı

Balkabağı püresi için:

·        450 gr balkabağı (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş ve dilimlenmiş)
·        150 gr tatlı patates (soyulup küp küp doğranmış)
·        1 çay bardağı (90 gr) toz şeker
·        1 su bardağı taze sıkılmış  portakal suyu
·        2,5 su bardağı (500 ml) su
·        1 çay kaşığı (2 gr) tarçın
·        1 çay kaşığı (3 gr) taze zencefil (rendelenmiş)

Krema dolgusu için:

·        2 kutu  (400 gr) krem peynir (tuzsuz)
·        2 kutu (400 ml) süt kreması
·        1 su bardağı (180 gr) toz şeker
·        3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·        1 çay bardağı (60 gr) mısır nişastası
·        1 paket (5 gr) toz vanilya
·        1 portakal kabuğu rendesi


YAPILIŞI:


Video Tarif



·        2 paket (260 gr) burçak bisküviyi blender ile öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine 1 yemek kaşığı (20 gr) toz şeker, 1 su bardağı (80 gr) iri dövülmüş ceviz içi ve 100 gr eritilmiş tereyağı ilave edip karıştırın.
·        26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbının iç kısmını margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdı ile kaplayın.
·        Karışımı kek kalıbının tabanına yayın ve kaşık ya da bardak dibi ile bastırarak iyice sıkışmasını sağlayın.
·        Önceden 180° C ısıtılan fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
·        450 gr temizlenmiş balkabaklarını ve 150 gr kabuğu temizlenmiş tatlı patatesi küp küp doğrayıp pişirme kabına koyun. 1 çay bardağı (90 gr) toz şeker, 1 su bardağı taze sıkılmış  portakal suyu, 2,5 su bardağı (500 ml) su ve 1 çay kaşığı (3 gr) rendelenmiş taze zencefil  ekleyip orta ateşte, hafif karamelize olana kadar, yaklaşık 40 dakika pişirin.
·        Ocaktan alın ve blender ile püre haline getirin. Üzerine ½ çay kaşığı (1 gr) tarçın serpin ve karıştırıp,  soğumaya bırakın.
·        Büyük bir karıştırma kabına, 2 kutu  (400 gr) krem peynir (tuzsuz) ve 2 kutu (400 ml) süt kreması koyup mikser ile karıştırın.
·        1 su bardağı (180 gr) toz şeker ilave edip, şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
·        3 adet yumurta (oda sıcaklığında), 1 çay bardağı (60 gr) mısır nişastası, 1 paket (5 gr) toz vanilya ve 1 portakal kabuğu rendesi ekleyip karıştırın.
·        Hazırladığınız kremalı karışımın 1/3 kadar kısmını, önceden hazırlamış olduğunuz kabak püresine ilave edin ve bir spatula ile karıştırın.
·        Kabak püreli karışımı kelepçeli kalıba döküp düzeltin. Üzerine, kalan kremalı karışımı yayın.
·        Kalıbın dış kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın ve yarım parmak kadar su koyacağınız fırın tepsisine oturtun.
·        Önceden 160° C ısıtılan fırında, yaklaşık 65 - 70 dakika kadar pişirin (üstü hafif sararıncaya kadar).
·        Fırın ısısını kapatıp kapağı aralayın ve 30 dakika daha fırında tuttuktan sonra soğumaya bırakın.
·       Üzerini bir miktar bal kabağı püresi ve dövülmüş ceviz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.