Peynirli Puflar Tarifi – Kahvaltı sofranıza lezzet katacak pratik bir tarif


MALZEMELER:

·        1 su bardağı (70 g) rendelenmiş permasan peyniri
·        1 su bardağı (60 g) rendelenmiş İzmir tulum peyniri (ya da kaşar peyniri)
·        1 su bardağı (180 ml) su
·        5 yemek kaşığı (70 g) tereyağı
·        1 çay kaşığı (3 g) tuz
·        1 çay kaşığı (2 g) kırmızı pul biber
·        1 çay kaşığı (2 g) karabiber
·        1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (130 g) un
·        4 adet yumurta


YAPILIŞI:







·        Hamura karıştırılmak üzere, 1 su bardağı kadar (70 g) permasan peynirini, rendenin ince dişli kısmı ile rendeleyin. Permasan peyniri yerine başka bir peynir kullanılması halinde, nem farkı nedeniyle, pişen hamurda çökme oluşabilecektir.
·        1 su bardağı kadar da (60 g) İzmir tulum peyniri ya da kaşar peynirini rendeleyip bir kaba aktarın. Bu peynir de, pişirme öncesi ürünün üzerine serpmek üzere kullanılacaktır.
·        Pişirme kabına 1 su bardağı (180 ml) su, 5 yemek kaşığı (70 g) tereyağı, 1 çay kaşığı (3 g) tuz, 1 çay kaşığı (2 g) kırmızı pul biber ve 1 çay kaşığı (2 g) karabiber koyun ve orta ateşte kaynatın.
·        Kaynayınca, 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (130 g) un ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Hamur toparlanıp, pişirme kabının dibine yapışmayan bir kıvam alınca ocaktan alın ve ılınması için oda sıcaklığında bir süre bekletin.
·        Ilık hale gelen hamura, 4 adet yumurtayı tek tek ekleyip, özdeş hale gelip, yoğun bir kıvam alıncaya kadar, mikser ile düşük devirde karıştırın.
·        Rendelediğiniz 1 su bardağı (70 g)  permasan peynirini hamura ilave edin ve spatula ile iyice karıştırın.
·        Fırın tepsisine serilen pişirme kağıdı üzerine, bir dondurma kaşığı (ya da yemek kaşığı) ile hamurdan toplar alıp, aralıklı olarak yerleştirin.
·        Parmağınızı ıslatıp, hamur toplarını düzelterek şekil verin ve üstlerine rendelediğiniz İzmir tulumlarını serpiştirin.
·        Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin. Pişirme işlemi sırasında, fırın kapağını asla açmayın. Süre sonunda, fırının ısısını kapatıp, kapağını aralayın ve peynirli puflarınızı 15 dakika daha fırında bırakın.
·        Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.