MALZEMELER:
·
1 su bardağı (70 g) rendelenmiş permasan peyniri
·
1 su bardağı (60 g) rendelenmiş İzmir tulum
peyniri (ya da kaşar peyniri)
·
1 su bardağı (180 ml) su
·
5 yemek kaşığı (70 g) tereyağı
·
1 çay kaşığı (3 g) tuz
·
1 çay kaşığı (2 g) kırmızı pul biber
·
1 çay kaşığı (2 g) karabiber
·
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (130 g) un
·
4 adet yumurta
YAPILIŞI:
·
Hamura karıştırılmak üzere, 1 su bardağı kadar
(70 g) permasan peynirini, rendenin ince dişli kısmı ile rendeleyin. Permasan
peyniri yerine başka bir peynir kullanılması halinde, nem farkı nedeniyle, pişen
hamurda çökme oluşabilecektir.
·
1 su bardağı kadar da (60 g) İzmir tulum peyniri
ya da kaşar peynirini rendeleyip bir kaba aktarın. Bu peynir de, pişirme öncesi
ürünün üzerine serpmek üzere kullanılacaktır.
·
Pişirme kabına 1 su bardağı (180 ml) su, 5 yemek
kaşığı (70 g) tereyağı, 1 çay kaşığı (3 g) tuz, 1 çay kaşığı (2 g) kırmızı pul
biber ve 1 çay kaşığı (2 g) karabiber koyun ve orta ateşte kaynatın.
·
Kaynayınca, 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (130 g)
un ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Hamur toparlanıp, pişirme kabının dibine
yapışmayan bir kıvam alınca ocaktan alın ve ılınması için oda sıcaklığında bir
süre bekletin.
·
Ilık hale gelen hamura, 4 adet
yumurtayı tek tek ekleyip, özdeş hale gelip, yoğun bir kıvam alıncaya kadar,
mikser ile düşük devirde karıştırın.
·
Rendelediğiniz 1 su bardağı (70 g) permasan peynirini hamura ilave edin ve
spatula ile iyice karıştırın.
·
Fırın tepsisine serilen pişirme kağıdı üzerine,
bir dondurma kaşığı (ya da yemek kaşığı) ile hamurdan toplar alıp, aralıklı
olarak yerleştirin.
·
Parmağınızı ıslatıp, hamur toplarını düzelterek şekil
verin ve üstlerine rendelediğiniz İzmir tulumlarını serpiştirin.
·
Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 20
dakika pişirin. Sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin.
Pişirme işlemi sırasında, fırın kapağını asla açmayın. Süre sonunda, fırının
ısısını kapatıp, kapağını aralayın ve peynirli puflarınızı 15 dakika daha
fırında bırakın.
·
Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.